Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα «επιβιβάζουν» καθημερινά στα εστιατόρια «Ε/Γ Ταξιδεύοντας» στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και «Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια» στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Ταξιδεύοντας

Τα δύο εμβληματικά ψαρο-φαγικά spot "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" σαλπάρουν και φέτος με γεύσεις καλοκαιρινές και άκρως ελληνικές καθώς ο consulting chef των εστιατορίων Ιορδάνης Ηλιάδης στο "ταξίδι" αυτό, μαζί με τον Έλληνα ψαρά, συνταξιδεύει και στηρίζει αδιάκοπα και τον Έλληνα παραγωγό, από τον οποίο παραλαμβάνουν απευθείας στην πόρτα τους, καθημερινά φρέσκα λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, φρούτα και αλάτι.  

​​Ταξιδεύοντας

Σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα, με κομψά τραπέζια σε λευκό και γαλάζιο και όλο το καλοκαίρι απλωμένο στα πιάτα μας, βάλτε ένα ποτήρι ούζο και ξεκινάμε... με αντζούγιες Καλλονής επάνω σε ψητές μπρουσκέτες από χαρουπόψωμο με τομάτα στον τρίφτη, ελαιόλαδο και ρίγανη. Πολύχρωμα τοματίνια από οροπέδιο Λασιθίου με αγχνιστές γαρίδες, βασιλικό και βινεγκρέτ αρωματισμένη με τσίπουρο από το Κτήμα Μουσών.

​​Ταξιδεύοντας

Από τα κυρίως εμπιστευτείτε τον ουρανίσκο σας στο παραδοσιακό κεμπάπ από σουπιά με πικάντικη σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες, χειροποίητες λαδόπιτες με γλυκιά πάπρικά και λευκό ταραμά ή σ’ ένα πιάτο με μπακαλιάρο Σαρωνικού ημέρας Μπιάνκο. Είναι μια πεντανόστιμη κερκυραϊκή παραδοσιακή συνταγή με πατάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμόνι. 

Ταξιδεύοντας

Σε κάθε περίπτωση, και στα δύο εστιατόρια σάς περιμένουν πάντα ολόφρεσκα ψάρια με ό,τι βγάλει ο ψαράς κάθε μέρα και με το μότο τους που είναι γραμμένο και στον τοίχο να εγγυάται τη φρεσκάδα: "Τα αμέσως πιο φρέσκα... κολυμπάνε στην θάλασσα".

Ταξιδεύοντας

Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572 
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368
Facebook: Taxidevontas/

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.