"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εστιατόριο Ινδονησία γάλλος σεφ Makan La Vie

Ο Lachaux Médéric, απόφοιτος της σχολής Escoffier το 2014 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου εκπαιδευόµενου Chef και του άνοιξαν οι πόρτες να µαθητεύσει σε φηµισµένα µισελενάτα εστιατόρια. Ένα απ’ αυτά είναι το "L’Auberge du Vieux Puits" µε τον τριάστερο Gilles Goujon στο Fontjoncouse στη Νότια Γαλλία, ενώ πέρασε και από τις κουζίνες του ξακουστού Alain Ducasse στο Monaco. Γνωρίζοντας τη σύντροφό του Caroline, η οποία δούλευε ως maitre d’ hotel, αποφάσισαν ν΄αφήσουν τη Γαλλία και να εγκατασταθούν στην Ινδονησία και συγκεκριµένα στο εξωτικό νησί Gili Air στη βορειοδυτική ακτή του Lombok. 

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Σ’ αυτόν τον παραδεισένιο τόπο ο Médéric ανοίγει το εστιατόριο του "Makan La Vie" µε βάση τη fusion γαλλική κουζίνα, συνδυάζοντας τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας και παρουσιάζοντας µια πρωτότυπη και συνάµα φινετσάτη γαστρονοµική πρόταση. Το εστιατόριο είναι εναρµονισµένο µε το περιβάλλον, φωτεινό, µε ξύλινα τραπέζια, καναπέδες σε γήινους τόνους και έντονα χρώµατα στους τοίχους.

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Το menu στηρίζεται στα εποχικά φρέσκα προϊόντα. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα βότανα και ο καφές είναι απο το Lombok, όπως επίσης τα ψάρια και ο αχινός. Τα τυριά φτιάχνονται στη Java. Το Black Angus κρέας έρχεται από την Αυστραλία και ωριµάζει στο κελάρι του εστιατορίου. Ο καπνιστός σολοµός είναι από την Τανζανία. Η wine list έχει σαν βάση της κρασιά από Γαλλία και Αυστραλία.

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Το "Makan La Vie", χάρη στις γεύσεις αλλά και το φιλικό προσωπικό του, προσφέρει µια ευχάριστη εµπειρία γευσιγνωσίας µαζί µε χαλαρή διάθεση σε έναν ξεχωριστό προορισμό.  

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Ινδονησία γάλλος σεφ Makan La Vie

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
30/05/2024

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!

Μια food, wine and art εμπειρία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Wine Style διοργανώνει μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο "Nyn Esti", ενώ θα προηγηθεί περιήγηση για τους συμμετέχοντες στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".