Mauzac

Ένα «γήινο» cafe-restaurant με απλή μεσογειακή κουζίνα ανάμεσα σε ψηλά κτίρια γραφείων και… ανθισμένες μανόλιες.

Mauzac

Ένα «γήινο» cafe-restaurant με απλή μεσογειακή κουζίνα ανάμεσα σε ψηλά κτίρια γραφείων και… ανθισμένες μανόλιες.

Mauzac - εικόνα 1

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του Αμαρουσίου (γύρω από τον ΟΤΕ) η πόλη θαρρείς θέλει να φτάσει τον ουρανό (ένας ποιητικός τρόπος για να πεις ότι προσαρμόζεται κάπως άβολα σε περιορισμένο χώρο). Σαν το City της Αθήνας ένα πράγμα. Κάτω από ένα τέτοιο κτίριο πολλαπλών ορόφων γεμάτων γραφεία, στη… σκιά του Τειρεσία (όχι του μάντη, της διατραπεζικής εταιρείας), βρίσκεται το «Mauzac». Το οποίο πατάει, τόσο κυριολεκτικά όσο και ως concept, γερά στη γη.

Το εσωτερικό είναι λιτά κομψό, σε τόνους του μπεζ και του καφέ, και εκτός από τα στοιχισμένα τραπέζια και τα καναπεδάκια, έχει κι ένα μοναστηριακό τραπέζι απομονωμένο, ιδανικό για business lunch – το μεσημέρι είναι γεμάτο σφιχτοδεμένες γραβάτες. Αλλά το «έξω» μυρίζει καλοκαίρι με ξύλινα έπιπλα, stands που στήνονται μέσα στο πράσινο και μαξιλαράκια στα πεζούλια – για να πίνεις το βραδινό ποτό σου χαλαρός, ανάμεσα στα φαναράκια και στις μανόλιες του κήπου.

Η κουζίνα είναι απλή, με βάση μεσογειακή. Ευχάριστη, χωρίς ιδιαιτερότητα ωστόσο, η τάρτα με ανθότυρο και λαχανικά (€ 7), πλούσια η ανάμεικτη σαλάτα με καρύδι, μήλο, πορτοκάλι, γραβιέρα και ένα dressing που γλυκίζει απαλά με λίγο μέλι, ζουμερά κι απέριττα τα αχνιστά μύδια (€ 8) με λευκό κρασί και λίγο σκόρδο – και φρυγανισμένο ψωμί για τοστ που περιμένει να… βουτήξει. Δοκίμασα επίσης σωστά βρασμένες ταλιατέλες (€ 11) με μπρικ, καπνιστό σολομό, κρέμα γάλακτος και λίγο τζίντζερ, και spicy αρμένικο κεμπάπ (€ 10) με πιτούλες και φοβερές τηγανητές πατάτες, σούπερ τραγανές, με τη φλούδα τους. Στα γλυκά, το όμορφο κουπάκι σοκολάτας (€ 5) με μους γιαουρτιού και γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ήταν ανάλαφρο και δροσερό. όχι τόσο πετυχημένο το τιραμισού (€ 5), αλλά το χαμογελαστό σέρβις δεν με άφησε να γκρινιάξω. Το ίδιο κι ο λογαριασμός.

Up: To προσεγμένο σύνολο, κομψό και έντιμο. Η αίσθηση «ανάσας». Down: Παρότι άνετοι οι εξωτερικοί καναπέδες, είναι τόσο κοντά στο τραπέζι που ζορίζεσαι λίγο στο μπες-βγες.

Περισσότερες πληροφορίες

Mauzac

Αλαμάνας 1, Παράδεισος Αμαρουσίου
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.