Από παραδοσιακές ψησταριές με αυθεντικές γεύσεις και ζεστή ατμόσφαιρα, μέχρι μοντέρνα steak houses με industrial αισθητική και εξαιρετικές κοπές κρέατος, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια κρέατος στην Αθήνα συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική επιθυμία.
Basegrill
Το "Basegrill" του Περιστερίου αποκτά αδερφάκι, πιάνοντας πόστο σε σημείο-κλειδί της Γλυφάδας. Industrial αισθητική με μπιστρονομική οικειότητα, συν τη μυρωδιά του εκλεκτού κρέατος να πλανάται στον αέρα. Πιάτα-υπογραφή, όπως το καρπάτσιο με ρόκα, το συκώτι, αλλά και τα αέρινα αλλαντικά της MetaMeat, βρίσκουν και εδώ σταθερή θέση στο μενού, μαζί με εκλεκτές μοσχαρίσιες κοπές από σπουδαίες ελληνικές, αλλά και σπάνιες διεθνείς ράτσες. Λίστα κρασιών από τον MW Γιάννη Καρακάση.
Barrique Port
Στην καρδιά του Πειραιά, σε μια ατμοσφαιρική και σικάτη σάλα σερβίρουν ποικιλία από μοσχαρίσιες μπριζόλες Αργεντινής, Ουρουγουάης και Αμερικής, αλλά και χοιρινά από ελληνικές βιολογικές φάρμες, ψημένα σε κλειστού τύπου φούρνο Mibrassa, που λειτουργεί με κάρβουνα και ελεγχόμενη ροή αέρα. Κλασικοί κρεατοφαγικοί μεζέδες συναντιούνται με μεγαλειώδεις κοπές, κρέατα ωρίμασης και πρώτης τάξης μεζέδες, συνοδεία 200 και πλέον ετικετών κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.
Γκαστόνε
Η ομάδα της "Cookoovaya" στοχεύει στην καρδιά του αθηναϊκού downtown με ένα ανοιχτόκαρδο και casual dining στέκι που αγκαλιάζει ισότιμα το φαγητό και το ποτό. Ο κατάλογος δίνει έμφαση στο κρέας, με προτάσεις που ανοίγονται από το τραγανό γουρουνόπουλο σούβλας ως τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα, ενώ στα σέϊκερ την τιμητική τους έχουν τα κλασικά κοκτέιλ.
Τηλέμαχος Athens
Εντυπωσιακή σάλα με τη θερμή πολυτέλεια του ξύλου, έναν πελώριο πολυέλαιο στην είσοδο και διάχυτο μητροπολιτικό αέρα στην πάλαι ποτέ Στοά Απότσου, σημείο αναφοράς του κέντρου της πόλης, όπου ο Γιώργος Τσιλιγκίρης ξεδιπλώνει τη βαθιά γνώση και την αγάπη του για την εκλεκτή κρεατοφαγία με ως επί το πλείστον ελληνικό πρόσημο. Η γευστική γκάμα ανοίγει με εξαιρετικό ταρτάρ και βρίσκει άξια συνέχεια σε μαγειρευτά πιάτα που εκπέμπουν βαθιά παραδοσιακή νοστιμιά. Κεφάλαιο από μόνο του το κρέας στα κάρβουνα ή στη σούβλα, από αρνάκι γάλακτος μέχρι rib eye αλλά και εκλεκτές κοπές κρεάτων ωρίμανσης, με υποδειγματική ακρίβεια στο ψησίμο. Πλούσια και ψαγμένη wine list με ειδίκευση στις νεοκοσμίτικες φιάλες, αλλά και τον ελληνικό αμπελώνα.
Wood
Eνδιαφέρον σενάριο για τους λάτρεις του κρέατος, το οποίο ξεδιπλώνεται με αντικριστιέρες ειδικής κατασκευής, ξυλόφουρνο, ωριμαντήρια και πολλές σπεσιαλιτέ με το κρέας ως πρωταγωνιστή. Στο πάσο, ο σεφ Θάνος Στασινός, που λανσάρει πιάτα ελληνικής κυρίως βάσης με προσωπικές χαρακτηριστικές αποχρώσεις.
Κουτσή Κατσίκα
Φιλικό, με μοντέρνα προσέγγιση στη διακόσμηση και την κουζίνα, πιάτα οικεία, comfort λογικής και επιλεγμένες κοπές ψημένες μαστόρικα στη σχάρα.
Meat the Stars
Steak house με βιομηχανικό στιλ, μεγάλο γευστικό ρεπερτόριο και το ψυγείο ωρίμανσης με τα καλούδια του στο κέντρο της σάλας. Μεγάλη κρεατική γκάμα, από ταρτάρ και καρπάτσιο μέχρι ζυμαρικά, μπέργκερ και ποικιλία σε κοπές, ράτσες και σιτέματα.
OX Athens
Η κλασική ελληνική ψησταριά προσαρμοσμένη στο σήμερα, σε έναν μοντέρνο χώρο.
Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων για κρέας στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.