Από στιλάτες τρατορίες και ποιοτικά κρεατοφαγικά στέκια, μέχρι δροσερά all-day spots και δημιουργικές μεσογειακές προτάσεις, ακολουθούν μερικές ξεχωριστές επιλογές για κάθε διάθεση από τον οδηγό μας για τα εστιατόρια της Κηφισιάς.
Dal Professore
Στα γευστικά highlights η πολύ ελαφριά πίτσα που φτιάχνεται με τη signature λεπτή και τραγανή ζύμη του σεφ, η χειροποίητη pasta και τα πολλά πιάτα ημέρας. Η σάλα έχει κομψή μητροπολιτική αύρα και η καταπράσινη αυλή προσφέρεται για δροσερές καλοκαιρινές βραδιές.
Zambri
Ένα cafe-bar-restaurant… υπερπαραγωγή, στο αρχοντικό που στέγαζε παλιότερα το "Beau Brummel". Καφές, brunch (καθημερινά), μεσογειακές-ελληνικές γεύσεις και κοκτέιλ απλώνονται σε δύο διακοσμημένους σε αποικιακό στιλ ορόφους και σε μία από τις μεγαλύτερες βεράντες της Κηφισιάς.
The Dalliance House
Στην καλόγουστη σάλα με την dandy αύρα και τη mix & match επίπλωση αντικέ και ντιζαϊνάτων αντεικειμένων, το στέκι-φαβορί των βορείων προαστίων ανανεώνει τη γευστική του πρόταση χαράσσοντας μια παιχνιδιάρικη Mediterranean πορεία με κοσμοπολίτικες πινελιές και ραφινέ πρόσημο, σε all-day πιάτα, πληθωρικό brunch, αλλά και προσεγμένο dinner.
Monzu
Σε ένα από τα πιο γοητευτικά αρχοντικά της Κηφισιάς, ο Γιάννης Λιόκας προτείνει μια ιταλική κουζίνα με σύγχρονο ύφος, που διατηρεί τη γευστική οικειότητα κλασικών συνταγών, ενώ το ξεχωριστό κεφάλαιο πίτσα συγκαταλέγεται στα κορυφαία του είδους. Κομψά διαμορφωμένοι εσωτερικοί χώροι αλλά και μια θαυμάσια αυλή-κήπος, κομμάτι της οποίας, προστατευμένο, παραμένει σε λειτουργία όλο τον χρόνο.
Τηλέμαχος Art Grill
Κρεατογνωσία ποιότητας σε πλούσιες μερίδες, σωστό σίτεμα και τεχνική στο ψήσιμο σε μια εξελιγμένη ψησταριά με αστική αισθητική που συν τοις άλλοις έχει και μεγάλη συλλογή κρασιών. Ανακαλύψτε στο πίσω μέρος το δωμάτιο με την κάβα σε ρόλο "σκηνικού". Τραπεζάκια έξω για το καλοκαίρι, κάτω από τα δέντρα, με αύρα γειτονιάς.
Tavernier
Το "Tavernier" τρέχει από τρεις γενιές της οικογένειας Κωνσταντόπουλου. Σε ένα οικείο περιβάλλον, που το συνθέτουν η περιποιημένη σάλα και η πλακόστρωτη αυλή, δοκιμάζεις οικείες γεύσεις όπως λαχανοντολμάδες, κεφτέδες και μελιτζάνες φούρνου, καθώς και καλούδια του ξυλόφουρνου ή μαγειρευτά κατσαρόλας – highlight τα κοκκινιστά μοσχαρίσια μάγουλα.
Wood
Eνδιαφέρον σενάριο για τους λάτρεις του κρέατος, το οποίο ξεδιπλώνεται με αντικριστιέρες ειδικής κατασκευής, ξυλόφουρνο, ωριμαντήρια και πολλές σπεσιαλιτέ με το κρέας ως πρωταγωνιστή. Στο πάσο, ο σεφ Θάνος Στασινός, που λανσάρει πιάτα ελληνικής κυρίως βάσης με προσωπικές χαρακτηριστικές αποχρώσεις.
Ζάαταρ
Εστιατόριο με σύγχρονη κουζίνα και άποψη στο ντεκόρ. Ευρεία γευστική γκάμα, η οποία συνδυάζει κλασικά και μοντέρνα στοιχεία, ενώ δίνει έμφαση στο κρέας.
Golden Phoenix
Βαρύ κλασικό ντεκόρ, συμπαθής ευπρόσωπη κουζίνα, με παραδοσιακά αλλά και πιο φαντεζί πιάτα.
Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στην Κηφισιά στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.