Πού τρώει (σοβαρά) burgers η Αθήνα

Εκείνα ακριβώς τα μέρη που κάνουν την Αθήνα... Burger Fest, κάθε μέρα, σε μία updated λίστα.

Το καλύτερο burger στην Αθήνα

Ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το σουβλάκι και το ρενεσάνς του στην πόλη, συνέβαινε με τα burgers στην Αθήνα, την περασμένη δεκαετία. Έκτοτε βέβαια έχει κυλήσει μπόλικο νερό στο γευστικό αυλάκι, η ποιότητα έχει ανέβει και, με σιγουριά πια, μπορούμε να πούμε πώς τρώμε φίνα μπιφτεκόψωμα στην πρωτεύουσα. Σε μέρη σαν τα παρακάτω.

"Nob"

Nob Παγκράτι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food εστιατόριο Nob burger στο Παγκράτι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο αξιόλογος σεφ Βαγγέλης Λεούσης παρουσιάζει τη δική του πρόταση για smash burger και το κάνει με τρόπο ζουμερό, άμεσα και λαχταριστό. Πέντε επιλογές (Cheeseburger, Wagyu, Brisket, Chicken buttermilk και Vegetarian με μπιφτέκι ρεβιθιού-μανιταριού), συν δύο σαλάτες και άλλα τόσα ορεκτικά, μαζί με τρεις οψιόν σε πατάτες και γλυκό. Info: Ερατοσθένους 3, Παγκράτι, τηλ. 210 7526173.

"World x11"

Το καινοτόμα κουλ μπεργκεράδικο που λειτουργεί στη λογική του ΑΤΜ, στο Παγκράτι, δίνει άλλη πνοή στην Αρχελάου και σερβίρει πολύ σοβαρό smash burger σε λίγες αλλά πληθωρικά νόστιμες επιλογές. Info: Αρχελάου 14, Παγκράτι.

Διαβάστε Επίσης

"Hanky Panky"

Ο Χρυσοσκουφάτος σεφ και συνιδιοκτήτης του "Hervé" Γρηγόρης Κίκης (ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin, σε ηλικία 27 ετών) έκανε πραγματικότητα εδώ και λίγους μήνες το όραμά του για ένα ωραίο street food -μαζί με τον Γιώργο Ευθυμόπουλο, τον Δημήτρη Δήμητσα, τον Σταμάτη Γκαρώνη και τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη- με το "Hanky Panky".

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 4

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 9

Cheeseburger με χειροποίητο μπριός και έξοχη πίκλα, smoke gun με καραμελωμένο κρεμμύδι με μίσο, μετσοβόνε σος και καπνιστή μαγιονέζα και σένιο chicken burger (το ίδιο παναρισμένο κοτόπουλο διατίθεται και σε κουβά) από τις τοπ προτάσεις. Info: Δεινοχάρους 1, 'Ανω Πετράλωνα, τηλ. 210 345 3783.

"Hurry Up"

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγους μήνες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Ανάμεσα σε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα, παίζεις με bao burger με pork belly ή fried chicken. Info: Βεΐκου 34, Κουκάκι, τηλ. 210 9224461.

"4 Hands"

Το μπεργκεράδικο της Αθήνας με τις Χρυσοσκουφάτες υπογραφές των Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου. Πιάνει πόστο στο Athens Street Hub και σε αυτό το urban περιβάλλον, οι δύο βραβευμένοι σεφ συνεργάζονται και δημιουργούν ένα μοναδικό μενού.

4Hands

4Hands

Η δημιουργικότητα από τις κουζίνες των fine dining εστιατορίων, έχει αποτυπωθεί στο burger που θα επιλέξεις να δοκιμάσεις: Cheeseburger, Double Cheeseburger, Oklahoma, συν νόστιμες τηγανητές πατάτες που θυμίζουν αλμυρά churros, επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω. Info: Κεραμεικού 111 & Μυκάλης, Kεραμεικός.

"Ekiben Kitchen"

Το πολυδιάστατο project του Άρη Βεζενέ ανθίζει στο κέντρο της Αθήνας σαν τις ιαπωνικές κερασιές, σε ένα πολύ ενδιαφέρον blend υπηρεσιών και γεύσεων 'made in Japan', με μητροπολιτικό ύφος και ατμόσφαιρα και χιπ χοπ μουσικές σαν ηχητικό background. Μεταξύ άλλων, εδώ θα δοκιμάσεις ένα από τα πιο εμβληματικά burgers στην ιστορία της αθηναϊκής εστίασης και ξέρεις πολύ καλά γιατί ακριβώς μιλάω. Info: Σκούφου 15, Αθήνα, τηλ. 211 3332170.

"Sam Burgers"

Αμερικανικός Nότος και Μέμφις, Κρήτη και Χανιά και τελικά Αθήνα: από όλα αυτά τα μέρη έχει περάσει ο Sam –aka Σταμάτης Μαρινέλης–, που έμαθε την τέχνη του σωστού burger στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Πλέον τον συναντάς στο Κουκάκι, να ψήνει και ταυτόχρονα να αλληλεπιδρά με κάθε επισκέπτη. Στον αριθμό 82 της Δημητρακοπούλου, έχει δημιουργήσει το πιο ταιριαστό τερέν για να τιμήσεις τα εκλεκτά εδέσματά του: ένα φιλόξενο σποτ με ρετρό αισθητική, που παραπέμπει σε κλασικό αμερικανικό diner.

Sam Burgers στο Κουκάκι 11

Sam Burgers στο Κουκάκι 2023

Ο Sam έχει δικό του ψωμάκι-αφρό, που βασίζεται σε μυστική συνταγή, η πίκλα κόβεται με προσοχή, ενώ πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιεί, κυρίως οι φανταστικές σάλτσες και το γνήσιο cheddar cream, καταφθάνουν κατ’ αποκλειστικότητα από το εξωτερικό. Δοκιμάζεις κλασικά πράγματα  (cheeseburger και Americano) αλλά και πιο προχωρημένες, σαν τα New hot Mexico, Ohio, Alabama, Miami και φυσικά το ομώνυμο του μαγαζιού. Info: Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι, τηλ. 210 9223999.

"Ortsag"

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης άνοιξε πριν περίπου ένα χρόνο το έτερο εστιατόριό του και εκεί ακριβώς παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή του γρήγορου φαγητού. Το "Ortsag" αγαπά τα burgers, γι΄αυτό και θα βρεις μερικά στο μενού του όπως το double smashed με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μαγιονέζα τηγανητού αυγού, το chicken με παναρισμένο σε corn flakes μπούτι κοτόπουλου και το sweetbread με πανέ μοσχαρίσια γλυκάδια σε μείγμα δημητριακών με σάλτσα στιφάδο και μαγιονέζα τρούφα-κάστανο. Info: Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412658.

"Juicy Grill"

To burgerάδικο-θρύλος του Χολαργού κατηφόρισε και στο κέντρο στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων. Όλα τα μπιφτεκόψωμα-highlights βρίσκονται στο μενού, μαζί με μπόλικες ακόμη προτάσεις. Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα, τηλ. 210 3229027.

"Guerilla Chef Burgers"

Guerilla Chef Burgers Εξάρχεια
Λεωνίδας Τούμπανος

Guerilla Chef Burgers Εξάρχεια Fahd Kassem
Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα hole-in-the-wall στέκι στα απόμερα των κάτω Εξαρχείων, που σερβίρει ένα και μόνο burger σε δυο παραλλαγές, βάζει ξανά στο μπιφτεκόψωμο ένα βασικό συστατικό που είχε τελευταία εκλείψει: την απλότητα. Τη στιγμή, μάλιστα, που θα δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά, έχεις ήδη αποφασίσει ότι θα παραγγείλεις και δεύτερο. Info: Σολωμού 33, Εξάρχεια, τηλ. 213 0287944.

"Smash’n Bun"

Smash 'n Bun

Το Smash n' Bun

Eκλεκτός, 100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς dry aged 40 ημερών, ζυμωμένος μόνο με αλάτι, ψήσιμο στην καυτή πλάκα, αφράτο χειροποίητο ψωμάκι από βιολογικό αλεύρι, bio υλικά όπως το τυρί, το μπέικον κι η ντομάτα. Κι έπειτα, το άγγιγμα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Η επιτυχημένη συνταγή συνεχίζεται για 3+ χρόνια για το 'Smash`n Bun', με το κολωνακιώτικο burger σποτ να συνεχίζει το ίδιο ζουμερά. Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, τηλ. 210 7249802.

"Λobby"

To ​​Λobby στην οδό Βουλής

Το κλασικό του cheeseburger –ένα από τα καλύτερα της πόλης– είναι το αστέρι στην κολεξιόν από mini burgers που συνθέτουν το σκελετό του μενού, μαζί με άλλα πληθωρικά ατού και μια σειρά από ευρηματικές αναδιατυπώσεις του ρεπερτορίου των αμερικανικών diners να μετατρέπουν αυτήν την "πίσω αυλή" του ξενοδοχείου "Electra Metropolis Athens" σε ένα από τα πιο ζωηρά καλοφαγικά σημεία του food village του Συντάγματος. Info: Απόλλωνος & Βουλής 30, Σύνταγμα, τηλ. 214 1006225.

"Talking Breads"

Το "Talking Breads", το πιο "ανήσυχο" από τα "παιδιά" του ομίλου S One Hospitality, φροντίζει πάντα να προσεγγίζει το φαγητό του δρόμου με τον δικό του, ξεχωριστά λαχταριστό τρόπο. Το κάνει από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του, από τότε που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα Εξάρχεια, το συνεχίζει και τώρα, στο αδελφό κατάστημα του Χολαργού, θα το ακολουθήσει και στο επερχόμενο μαγαζί του Συντάγματος.

Talking Breads τώρα και στον Χολαργό 5

Δεν αστειεύεται με τα μπέργκερ και θα το καταλάβεις τιμώντας Mafia (με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γκοργκοντζόλα, σπανάκι, κρεμμύδι, λάδι τρούφας και σπιτική κέτσαπ) ή Spicy Spanish (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί manchego, λουκάνικο chorizo, πιπεριές jalapeños, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg και γλυκόξινη μαγιονέζα ντομάτας). Info: Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, τηλ. 211 1839731/ Λ. Μεσογείων 232, Χολαργός, τηλ. 210 6528722.

"Raw" 

5 φίλοι από τη Λάρισα θέλησαν να καταθέσουν τη δική τους οπτική πάνω στο ζουμερό πρότζεκτ του μπέργκερ, με αποτέλεσμα κάποια από τα πιο λαχταριστά μπιφτεκόψωμα στη χώρα. Συστήνονται ανεπιφύλακτα Truffle Snatch (με 2 smashed μπιφτέκια, τραγανό μανιτάρι και μαγιονέζα τρούφας) και Bacon Cheeseburger. Info: Υμηττού 130, Παγκράτι, τηλ. 211 0154553.

Διαβάστε Επίσης

"Po'Boys"

Έχουν περάσει 6,5 χρόνια από την πρώτη στιγμή που το 'Po'Boys' έκανε την εμφάνισή του στου Ψυρρή και ένα από τα δεδομένα είναι πως παραμένει νόστιμο, πιστό στην α λα αμερικανιά ΒΒQ φιλοσοφία του, με το κρέας πάντοτε πρωταγωνιστή, συνήθως σε κάποια καπνιστή εκδοχή. Ο Βασίλης Σπόρος δεν ησυχάζει ποτέ και, παρότι βαδίζει σταθερά στη γνωστή γευστική κατεύθυνση, φροντίζει για νέες -μικρές ή μεγαλύτερες- προσθήκες στο μεγάλο μενού.

Το steakhouse burger στο εστιατόριο Po' Boys, στου Ψυρρή

Μία από τις νέες φίρμες στη μαρκίζα είναι το Smash my Gree Up: Ένα smash burger με πολύ καλό μπιφτέκι προβατίνας, κασέρι και σκορδοβούτυρο. Info: Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 210 3234672.

"Στα Καλά Καθούμενα Cantina"

Το wagyu burger Στα Καλά Καθούμενα
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η καντίνα του περιβόητου steakhouse στην Ιερά Οδό σερβίρει ένα από τα πιο διαβολεμένα burgers της πόλης. Ακριβώς τέτοιο είναι το wagyu burger με αυστραλέζικο 'εκπρόσωπο' του σπορ, σε ολόσωστα ψημένο μπιφτέκι, που μπαίνει ανάμεσα από δύο φέτες μπριός και αγκαλιάζεται με τσένταρ. Info: Ιερά Οδός 25 - 27, Γκάζι, τηλ. 210 3450020.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Last order για τις φετινές Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας

Έχεις κανονίσει για απόψε; Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2024

Το Παγκράτι σε degu: 10 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Από φινετσάτο street food και μερακλήδικες ταβέρνες, μέχρι ελληνόστροφη bistronomie και προχωρημένη haute cuisine, το Παγκράτι είναι μια από τις πιο νόστιμες γειτονιές της Αθήνας, κι αυτό εδώ το degu των εστιατορίων αναφοράς της, θα σας δώσουν ολοκληρωμένη τη γεύση του σε 10 στάσεις.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: τελευταία ευκαιρία για γευστική απόδραση στις γαστρονομικές αυλές των Αθηνών

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Πού τρώμε στο Μικρολίμανο;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Μικρολίμανο περιλαμβάνει επιλογές από γνήσιες ιταλικές γεύσεις μέχρι εξαιρετικά θαλασσινά.

Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

Νίκος Λειβαδιάς και Bertrand Valegeas σε four hands dinner στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino"

Οι δύο βραβευμένοι σεφ συνυπογράφουν το τελευταίο 'Starry Night' στο "The Private Kitchen", στις 11 Οκτωβρίου.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Η ελληνική κουζίνα γιορτάζει παρά θιν’αλός

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Ιδανική αφορμή για να χαρούμε μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες πλάι στη θάλασσα.