Η Μάγκυ Ταμπακάκη στην κουζίνα του "Mercato" στο "Four Seasons"

Η σεφ του φημισμένου «Napul’e» αλλάζει σελίδα και κατεβαίνει από τη Βάρη στη Βουλιαγμένη, για να αναλάβει το ιταλικό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μάγκυ Ταμπακάκη Napul'e Mercato

Ένα νέο δημιουργικό κεφάλαιο ξεκινά η Μάγκυ Ταμπακάκη, σεφ και συνδημιουργός του φημισμένου "Napul’e", που αφήνει πίσω της τη Βάρη για να κατέβει στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αναλαμβάνοντας την κουζίνα του ιταλικού εστιατορίου "Mercato", στο πολυτελές "Four Seasons Astir Palace". Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για την παρουσίαση του χειμερινού μενού (αλλά και την επανέναρξη του θεαματικού Κυριακάτικου Brunch), η σεφ θα παραλάβει σκυτάλη από τον επί χρόνια σεφ του εστιατορίου, Sergio Favata, παίρνοντας τη θέση του restaurant chef από τις 15 Οκτωβρίου.

Mercato Four Seasons

Η αγάπη της Μάγκυ για τη μαγειρική γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία, όπου και φινίρισε τις ικανότητές της στη Μαγειρική Σχολή της Ρώμης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνέβαλε στη δημιουργία "Napul’e", ενώ πέτυχε αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο χάρη στη συμμετοχή της στο MasterChef. Αργότερα την είδαμε στο ρόλο του κριτή στο Junior MasterChef, ενώ σήμερα, την απολαμβάνουμε στην εκπομπή "Καλώς τα Παιδιά" στην ΕΡΤ2, όπου εμπνέει με τις ικανότητές της νεαρούς μάγειρες. Παράλληλα, συνεργάζεται με την UNICEF για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα παιδιά.

Με την εμπειρία και το πάθος της, η chef Μάγκυ Ταμπακάκη φέρνει έναν φρέσκο αέρα στο Mercato, ενώ σε ό,τι αφορά το Napul’è, τα μαγειρικά σκήπτρα θα κρατά εξ ολοκλήρου πια ο Francesco Granata (υπεύθυνος μέχρι πρότινος για τις best seller πίτσες του εστιατορίου), με στόχο να το στρέψει προς μια πιο απλή Ναπολιτάνικη κατεύθυνση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.