Η Μάγκυ Ταμπακάκη στην κουζίνα του "Mercato" στο "Four Seasons"

Η σεφ του φημισμένου «Napul’e» αλλάζει σελίδα και κατεβαίνει από τη Βάρη στη Βουλιαγμένη, για να αναλάβει το ιταλικό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μάγκυ Ταμπακάκη Napul'e Mercato

Ένα νέο δημιουργικό κεφάλαιο ξεκινά η Μάγκυ Ταμπακάκη, σεφ και συνδημιουργός του φημισμένου "Napul’e", που αφήνει πίσω της τη Βάρη για να κατέβει στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αναλαμβάνοντας την κουζίνα του ιταλικού εστιατορίου "Mercato", στο πολυτελές "Four Seasons Astir Palace". Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για την παρουσίαση του χειμερινού μενού (αλλά και την επανέναρξη του θεαματικού Κυριακάτικου Brunch), η σεφ θα παραλάβει σκυτάλη από τον επί χρόνια σεφ του εστιατορίου, Sergio Favata, παίρνοντας τη θέση του restaurant chef από τις 15 Οκτωβρίου.

Mercato Four Seasons

Η αγάπη της Μάγκυ για τη μαγειρική γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία, όπου και φινίρισε τις ικανότητές της στη Μαγειρική Σχολή της Ρώμης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνέβαλε στη δημιουργία "Napul’e", ενώ πέτυχε αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο χάρη στη συμμετοχή της στο MasterChef. Αργότερα την είδαμε στο ρόλο του κριτή στο Junior MasterChef, ενώ σήμερα, την απολαμβάνουμε στην εκπομπή "Καλώς τα Παιδιά" στην ΕΡΤ2, όπου εμπνέει με τις ικανότητές της νεαρούς μάγειρες. Παράλληλα, συνεργάζεται με την UNICEF για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα παιδιά.

Με την εμπειρία και το πάθος της, η chef Μάγκυ Ταμπακάκη φέρνει έναν φρέσκο αέρα στο Mercato, ενώ σε ό,τι αφορά το Napul’è, τα μαγειρικά σκήπτρα θα κρατά εξ ολοκλήρου πια ο Francesco Granata (υπεύθυνος μέχρι πρότινος για τις best seller πίτσες του εστιατορίου), με στόχο να το στρέψει προς μια πιο απλή Ναπολιτάνικη κατεύθυνση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Χαλαρά πρωινά με ξεχωριστές γεύσεις παρά θίν' αλός, σε κάποια από τα δημοφιλέστερα σποτ της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2024

Ο Άσωτος μας έδωσε γεύση μερακλίδικης μπιστρονομίας

Δοκιμάσαμε το νέο καλοφαγικό στέκι στα άτυπα εγκαίνιά του και σημειώσαμε πειραγμένα ελληνικά κλασικά και πρώτες ύλες επιλεγμένες με επιμέλεια, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην "αγύρτικη" κουζίνα του σεφ Μιχάλη Μερζένη.

Η νέα εποχή του brunch στο "St. George Lycabettus"

Ανακαλύψτε το Friends & Family Wellness Brunch, εκεί όπου η υγεία και η απόλαυση συναντιούνται.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το "Hasika" της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Το "Simul" στην πιο γαστρονομική στροφή του

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι εξελίσσει τη γευστική του πρόταση, διατηρώντας ατόφια τα υπόλοιπα ατού του.

Για τον Γιώργο Χρυσανίδη, η τοπική κουζίνα έχει δύναμη

Μία κουβέντα με τον σημαντικό Εβρίτη σεφ για τη γεύση της παράδοσης και την γαστρονομία της βορείου Ελλάδος.