Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 4 εστιατόρια για κορυφαίο sushi σε ειδικές τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για επίσκεψη σε 4 από τα καλύτερα εστιατόρια για sushi στη χώρα, με ειδικά μενού που κάνουν τις τιμές… sashimi.

Matsuhisa athens

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Αφορμή ιδανική για να γνωρίσουμε, ή να ξαναθυμηθούμε τέσσερα από τα καλύτερα sushi εστιατόρια της χώρας, σε κόστος πιο λεπτοκομμένο κι απ’ το sashimi τους!

Matsuhisa Athens / 1 Χρυσός Σκούφος

Matsuhisa Athens

Η ήρεμη δύναμη της ιαπωνικής κουλτούρας και η γοητεία του γευστικού fusion βρίσκουν ιδανική στέγη στους έξοχους χώρους του Matsuhisa Athens, σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Οι Τόνυ Βρατσάνος και Θωμάς Κουράκος εκτελούν στην εντέλεια εμβληματικές σπεσιαλιτέ όπως το Black Cod αλλά παράλληλα ενσωματώνουν από φέτος και μία λίστα με πιάτα ημέρας, στο γνώριμο πάντοτε ύφος της κουζίνας του εστιατορικού brand.

Μενού - €110

White fish dry miso • Πράσινη σαλάτα με goma dressing • Matsuhisa sushi selection • Black Cod • Μοσχαρίσιο φιλέτο με anticucho sauce • Nobu Cheesecake με σορμπέ μάνγκο

Matsuhisa Mykonos / Top Notch

Matsuhisa Mykonos

Ο "OG" των μυκονιάτικων sushi spots, το "Matsuhisa Mykonos" ήταν το πρώτο Matsuhisa στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη, και παραμένει ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια του εμβληματικού Nobu,του παγκοσμίου φήμης μαέστρου του ιαπωνικού fusion. Εδώ έμαθε η Ελλάδα το Black Cod Miso, τα αέρινα new style sashimi και το sushi με υφή απαλή και βελούδινη "σα το πωπουδάκι ενός μωρού", όπως το περιγράφει ο ίδιος ο Nobu. Η κυκλαδίτικη αυλή, με τις φουντωτές μπουκαμβίλιες και την οργιώδη βλάστηση, γύρω από την ατμοσφαιρική πισίνα του ξενοδοχείου "Belvedere", παραμένει ένα place to be στη Χώρα της Μυκόνου, με τα nigiri και τα sashimi που επιμελείται η ομάδα του σεφ Βασίλη Καλογερόπουλου να κινούνται σε υψηλό επίπεδο, την πρώτη ύλη να λάμπει, και τον ξυλόφουρνο – τον μοναδικό σε "Matsuhisa" παγκοσμίως – να βάζει την υπογραφή του σε πιάτα όπως το Chilean Sea bass με τρούφα και λαχανικά, ή το πληθωρικό Wagyu.

Μενού - €110

Σολομός karashi su miso • New style sashimi • Sushi selection • Πράσινη σαλάτα με Matsuhisa dressing • Black cod New York style • Κοτόπουλο Kushiyaki με sauce teriyaki • Ποικιλία από mochi

Zuma Mykonos / Top Notch

Zuma

Μόλις στη δεύτερη χρονιά του στη Μύκονο, το "Zuma" έχει ήδη εδραιωθεί ως μια από τις "αν δεν έχεις πάει εδώ, δεν έχεις πάει στη Μύκονο" διευθύνσεις του νησιού, κι όχι άδικα. Απλωμένο σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία της Μυκόνου, και με θέα που κόβει την ανάσα όταν ο ουρανός βάφεται στα χρώματα του μυκονιάτικου ηλιοβασιλέματος, δεν έχει μόνο τη φαραωνική κλίμακα της κατασκευής για wow factor, αλλά και το χορταστικό θαλασσινό πανόραμα, με την ολόλευκη Χώρα της Μυκόνου στην αριστερή πλευρά, το νέο λιμάνι στα δεξιά και τα εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια κατάστιχα στο γαλανό ορίζοντα. Το sharingstyle μενού, που επιβλέπει ο chef Ανδρέας Μπολλάνος, μιξάρει ανατολίτικη φιλοσοφία με κοσμοπολίτικη άποψη κι έχει για βάση του την κορυφαία πρώτη ύλη, που λάμπει τόσο στο sushi όσο και σε πιο τεχνικές συνθέσεις σαν το chutoro (κοιλιά τόνου κορυφαίου επιπέδου) με τρούφα και misobuns, ή το λαβράκι Χιλής με πράσινο τσίλι και ginger dressing.

Μενού - €130

Καψαλισμένος τόνος με chilli daikon και ponzu sauce • Gunkan με ταρτάρ wagyu και μαύρη τρούφα • Σπανάκι στον ατμό με σος σουσαμιού • Sushi platter με επιλογή του σεφ από nigiri, sashimi και maki rolls • Black cod σε ιαπωνικό φύλλο hoba • Ψητή πατάτα με shiso butter, φρέσκα κρεμμυδάκια και lime • Cheesecake φούρνου με μύρτιλο, crumble από κάσιους και σορμπέ guava
*το μενού διατίθεται για 2 άτομα κατ’ ελάχιστον, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές βάση διαθεσιμότητας

Onuki / Top Notch

Κοσμοπολίτικος εξωτισμός τόσο στον ατμοσφαιρικό χώρο όσο και στις φινετσάτες συνθέσεις του έμπειρου σεφ Σταμάτη Σκριάπα, που στο ιαπωνικό spot του "Costa Navarino" συγκεντρώνει εξαιρετική πρώτη ύλη για πιάτα υψηλής τεχνικής και έμπνευσης. Η ατμοσφαιρική βεράντα και οι ντιζαϊνάτες σάλες αγκαλιάζουν την εμπειρία, με την πλούσια λίστα κρασιών και sake να την ολοκληρώνουν.

Μενού - €70

Edamame με θαλασσινό αλάτι • Λαβράκι Usuzukuri με Yuzu Kosho Dressing και τραγανό πράσο • Τόνος καρπάτσιο με ιαπωνική βινεγκρέτ και φρέσκια τρούφα • Tempura (αστακός, μανιτάρια shitake, σπαράγγια, πιπεριές shishito) • Γαρίδες και χτένια με ginger sauce και λάδι τρούφας • Black angus Rib-eye με wafu και sesame sauce • Aburi Salmon nigiri με wasabi-avocado dip και chili • Shrimp tempura roll με ταρτάρ σολομού και kabayaki sauce • Tuna roll με toro tartare και creamy wasabi sauce • Καραμελωμένο popcorn με πικάντικο παγωτό βανίλια
*το εστιατόριο θα λειτουργεί έως 28 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Χαλαρά πρωινά με ξεχωριστές γεύσεις παρά θίν' αλός, σε κάποια από τα δημοφιλέστερα σποτ της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2024

Ο Άσωτος μας έδωσε γεύση μερακλίδικης μπιστρονομίας

Δοκιμάσαμε το νέο καλοφαγικό στέκι στα άτυπα εγκαίνιά του και σημειώσαμε πειραγμένα ελληνικά κλασικά και πρώτες ύλες επιλεγμένες με επιμέλεια, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην "αγύρτικη" κουζίνα του σεφ Μιχάλη Μερζένη.

Η νέα εποχή του brunch στο "St. George Lycabettus"

Ανακαλύψτε το Friends & Family Wellness Brunch, εκεί όπου η υγεία και η απόλαυση συναντιούνται.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο σεφ-πατρόν από το "Hasika" της Κρήτης, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Το "Simul" στην πιο γαστρονομική στροφή του

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι εξελίσσει τη γευστική του πρόταση, διατηρώντας ατόφια τα υπόλοιπα ατού του.

Για τον Γιώργο Χρυσανίδη, η τοπική κουζίνα έχει δύναμη

Μία κουβέντα με τον σημαντικό Εβρίτη σεφ για τη γεύση της παράδοσης και την γαστρονομία της βορείου Ελλάδος.