Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην περιφέρεια

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – τόσο που… σ’ αυτά τα κορυφαία εστιατόρια ψαριού της περιφέρειας, δε θα μείνει ούτε λέπι!

Grada Nuevo

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές!

Δεν προσπαθούμε να σας ψαρώσουμε! Απλά δείτε τα παρακάτω μενού από κορυφαία εστιατόρια με ειδίκευση στο ψάρι ανά την Ελλάδα, κι ετοιμαστείτε να μην αφήσετε... ούτε λέπι στο τραπέζι!

Διαβάστε Επίσης

Γλυκάνισος / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Γλυκάνισος Θεσσαλονίκη

Ένα εστιατόριο αφιερωμένο στην ποιοτική ψαροφαγία που αν και εκτός κέντρου έχει γίνει προορισμός για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες – με τις περισσότερες να προέρχονται από τις γύρω θάλασσες- πρωταγωνιστούν, δίνοντας εξαιρετικά ωμά, αλλά και μαγειρευτά. Επίσης πολύ καλή σχάρα.

Μενού - €35

Σούπα Ελληνικής σαλάτας με αφρό φέτα και πάστα ελιάς • Μελιτζάνα ψητή με ντομάτα και φέτα Χαλκιδικής • Νιόκι φάβας με χταπόδι και πίκλες κρεμμυδιού • Χελιδονόψαρο αχνιστό αγιορείτικο • Γαλακτομπούρεκο

Cantina / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Cantina

Σκαρφαλωμένη στα βράχια της μικρής παραλίας Σεράλια, με μοναδική θέα στο Κάστρο της Σίφνου, η Cantina μοιάζει να υπήρχε πάντα εκεί, κομμάτι της άγριας ομορφιάς του τοπίου. Απόλυτα ταιριαστή με τον χώρο, η προσωπική κουζίνα του chef-patron Γιώργου Σαμοΐλη βασίζεται στην τοπική παραγωγή και τη βιωσιμότητα, ενώ το μενού αλλάζει καθημερινά, με έμφαση στη θάλασσα και τα εποχικά προϊόντα του νησιού σε απλές ή τις πιο σύνθετες παρασκευές. Wine pairing από sommelier, από μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. Μεριμνήστε για τα ουκ ολίγα, αλλά εύκολα σκαλιά για να φτάσεις, που αποτελούν σίγουρα μέρος της μοναδικής εμπειρίας.

Μενού - €50

Προζυμένιο ψωμί στον ξυλόφουρνο, ελαιόλαδο αρωματισμένο με βότανα, ελιές στα κάρβουνα, καπνιστή μελιτζάνα • Καλωσόρισμα: δροσερή σούπα με παντζάρι, ξινόγαλο και δυόσμο • Ψάρι ημέρας ημίπαστο, ξύδι Cantina ’22-‘23, λάδι φρέσκου κρεμμυδιού, γλυστρίδα • Panisse ρεβιθιού, κέτσαπ καπνιστής κολοκύθας, χωριάτικη μαγιονέζα • Κρέπα φάβας, χόρτα, κάπαρη, ξινομυζήθρα, παντζάρι, πέστο ρόκας • "Γύρος" ξιφία παραγαδίσιου στα κάρβουνα,  πιτάκι ψητό, ξινή κρέμα, κρεμμύδι μαρινάτο • Αργομαγειρεμένη προβατίνα μαδημένη, κουσκούσι Λήμνου, σάρτσα από τα κόκκαλα της, σπιτικό γιαούρτι • Παγωτό "χθεσινό ψωμί", καραμελωμένο βούτυρο, μαρμελάδα σύκο, crumble ψωμιού

Dominicale / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Dominicale Ζάκυνθος

Χτισμένο σαν ζακυνθινό αρχοντικό πάνω στη θάλασσα, το Dominicale μοιάζει κομμάτι του βενετσιάνικου πύργου που υψώνεται στο πλάι του. Το κινηματογραφικό σκηνικό συμπληρώνει η πράσινη αυλή με τα δέντρα που ατενίζει τη θάλασσα και την πόλη της Ζακύνθου στο ηλιοβασίλεμα. Η αρχοντιά του χώρου μεταφέρεται και στην κουζίνα με την εκλεκτή θαλασσινή πρώτη ύλη και συνθέσεις που αναδεικνύουν τη νοστιμιά της, χάρη στις δημιουργικές πινελιές του σεφ Δημοσθένη Ντάνου, που προσθέτουν ενδιαφέρον σε πολλά από τα πιάτα του μενού. Πολύ καλή λίστα κρασιών από την walk in κάβα, που βρίσκεται στην όμορφη αίθουσα του εστιατορίου.

Μενού - €70

Άρτος χειροποίητος από προζύμι 4 ετών • Tartare λαβράκι, εσπεριδοειδή, αγγούρι • Crudo από μαγιάτικο Ιονίου, ζωμός από ώριμες ντομάτες, ξύδι και καυτερή πιπεριά, χόρτα σχάρας, καπνιστό χέλι • Τηγανιτό καλαμάρι με κρέμα μπριάμ, πικάντικο ταρτάρ ντομάτας – κάπαρης • Μυλοκόπι με κροκέτα πατάτας – καπνιστής πέστροφας, σάλτσα μπουρδέτο • "Φρυγανιά" Dominicale 2024

Grada Nuevo / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Grada Nuevo θεσσαλονίκη 2024

Το δημοφιλές ρεστοράν ψαριού του Απόστολου Ρήγα ξεδιπλώνει τη δράση του σε μια πολύ κομψή σάλα με υπαινικτικές πινελιές θάλασσας στη διακόσμηση και μητροπολιτική ατμόσφαιρα. Οι σεφ Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου αντλούν έμπνευση από το κλασικό ελληνικό συνταγολόγιο και προτείνουν πιάτα που συνδυάζουν το μοντέρνο και το παραδοσιακό στοιχείο, αξιοποιώντας την υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη που μπαίνει στο μαγαζί. Ενδιαφέρουσα συλλογή από φρέσκα στρείδια, πολύ καλό σέρβις και ενημερωμένη λίστα κρασιών.

Μενού - €70

Σπαράγγια με πουρέ σπαράγγι, ψητά τοματίνια αρωματισμένα με δυόσμο, μανιτάρια, ελιές, γαλομυζήθρα • Μπλε καβούρι με αβοκάντο, ψητά τοματίνια αρωματισμένα με κόλιανδρο και τζελ λεμονί • Λινγκουίνι με ροφό, πουρέ σπαράγγι και φιστίκι Αιγίνης • Μπαρμπούνι φιλέτο ψητό, με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας • Κρέμα λάιμ, φινανσιέ πορτοκάλι, κραμπλ εσπεριδοειδών, παγωτό βανίλιας

Μαραθιά / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας & Top Notch

O φιλόξενος χώρος της Μαραθιάς, δυο βήματα από τη χώρα της Τήνου, αποπνέει classy οικειότητα και αποτελεί προορισμό. Εποχικότητα, τοπικότητα και home made παρασκευές στην κουζίνα ενώνει τη νοστιμιά με τις σύγχρονες τάσεις, ενώ ο patron Μαρίνος Σουράνης έχει εξελίξει την τεχνική των ψαριών ξηρής ωρίμασης με highlight αλλαντικά όπως το παστράμι και ο παστουρμάς τόνου. Τα πιάτα ημέρας είναι σημαντικό κομμάτι ενός μενού που συνδυάζει την απλότητα και τις περίτεχνες παρασκευές, ενώ στην υποδοχή, ο Ευριπίδης Αποστολίδης προτείνει το σωστό pairing από μια πολύ καλή λίστα κρασιών και φροντίζει το τραπέζι σας μέχρι το επιδόρπιο.

Μενού - €70

Μαραθιά – Cargo : 3 Κοπές αλλαντικών ψαριού • Tοματίνια με τόνο ωρίμανσης, λούπινα, αβγοτάραχο και ζωμό τομάτας • Tαρτάρ μαγιάτικο ωρίμασης, "αυγολέμονο" αγκινάρας, λάδι αμπελόφυλλου • Μαγιάτικο ωρίμασης στους 45⁰ C, πράσο, καρδιά μαρουλιού, σάλτσα ψαριού με καμένη σελινόριζα, μύδια αχνιστά • Κρέμα λεμονιού, μαρέγκα, παγωτό από φρέσκο γάλα, relish εσπεριδοειδών και ζαχαρωμένη βιολέτα
*δυνατότητα wine pairing 4 ποτηριών με επιπλέον €30

Marina Fish Restaurant / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Μαρίνα Χαλκιδική

Ψαροφαγικό σημείο αναφοράς της ευρύτερης Χαλκιδικής, η Μαρίνα θυμίζει μεγάλο καράβι (κομπλέ με την προπέλα σε μια από τις μεγάλες βεράντες) που αγκαλιάζει τους επισκέπτες του με χαλαρή, φιλική ατμόσφαιρα και τους παρασέρνει στα ανοιχτά της προσεγμένης θαλασσοφαγίας. Η εξαιρετική πρώτη ύλη σε ψάρια και θαλασσινά είναι η αναλλοίωτη σταθερά της κουζίνας, που συγκεντρώνει στην ψαριέρα της ολόφρεσκους θησαυρούς και τους μαγειρεύει με ακρίβεια, είτε στην πιο απλή, παραδοσιακή τους μορφή, είτε σε περίτεχνες μοντέρνες διασκευές. Παράλληλα, μεγάλα ψάρια γίνονται βάση για nose to tail ωμά και μαγειρευτά, ή περνούν από τη σχάρα ανάλογα με τα μεράκια της παρέας, ενώ η κάβα συγκεντρώνει αξιοπρόσεκτη κολεξιόν από τον τοπικό και ευρύτερο ελληνικό αμπελώνα.

Μενού - €40

Ταρτάρ γαρίδας • Σαλάτα baby σπανάκι (Καρύδι ρόδι, κατσικίσιο τυρί, σως παντζάρι, τηγανιτό κρεμμύδι) • Φλωρινέλα στη σχάρα με μαρμελάδα πιπεριά Φλωρίνης • Αστακομακαρονάδα (σε ζωμό από καβούρι και βούτυρο αστακού) • Τιραμισού • Καφές
*στην τιμή περιλαμβάνεται 1 ποτήρι κρασί από επιλεγμένες ετικέτες

Mylos by the Sea / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Mylos

Περπατώντας σε ένα τυπικό νησιώτικο καλντερίμι, στην Αγία Μαρίνα της Λέρου, με τον ήχο από τα κύματα της θάλασσας να σε ακολουθεί, βρίσκεσαι σε ένα μαγικό σκηνικό με μοναδική θέα: τον μύλο που μοιάζει μισοβυθισμένος μέσα στη θάλασσα. Ο Γιώργος και ο (αδερφός του και chef) Μάριος μεγάλωσαν εδώ και έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα. Έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο σύγχρονης ψαροφαγίας, που επιπλέον δίνει έμφαση στην ωρίμανση των ψαριών, σιτεύοντας μεγάλα και μικρότερα ψάρια σε ειδικά ψυγεία.

Μενού - €70

Αλμυρίκια (με τρίμματα φέτας και γλυκά τοματίνια) • Σκάρος Σεβίτσε (κόλιανδρο, κουμκουάτ) • Κόκκινη Γαρίδα Καρπάτσιο (φράουλες, βασιλικός) • Σπαράγγια Μύλος (παλαιωμένη γραβιέρα, καπνιστό χέλι) • Καλαμάρι Αλά Καρμπονάρα (χειροποίητο καπνιστό μπέικον ξιφία) • Χειροποίητα Ραβιόλι του Μύλου (μελιτζάνα, μανιτάρια shitake, σάλτσα βουτύρου, σιγοψημένο φιλέτο από λαβράκι) • Το Λέρικο Πουγκί (παραδοσιακό γλύκισμα του γάμου και της χαράς, με πικραμύγδαλο και μανταρίνι)

Trizoni Exclusive / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Trizoni Sea Treasures Ageioritiko

Εντυπωσιακός, άνετος χώρος με τη ζεστασιά του ξύλου, επικλινή οροφή με γυάλινους φεγγίτες και μια all time classic μπάρα, το Trizoni Exclusive έχει δώσει νέα ζωή σε έναν από τους ιστορικούς χώρους των Λαδάδικων της Θεσσαλονίκης. Ξεκινώντας από τη Χαλκιδική, ο Αστέριος Σούσουρας μετέφερε εδώ μια ολόφρεσκη θαλασσινή κουζίνα, που τροφοδοτείται καθημερινά από δικούς του ψαράδες, κι έτσι μαστόρικα ψησίματα και τηγάνια, αλλά και μαγειρευτά στον "αγιορείτικο ταβά”, εναλλάσσονται με σπάνιους ψαρομεζέδες, πάστες και όστρακα, ή, αν θέλετε, ένα ψάρι head to tail, από ωμό ώς μαγειρευτό. Raw bar με ωμά σε πολλές εκδοχές και ενδιαφέρουσα κάβα κρασιών συμπληρώνουν την εμπειρία.

Μενού - €35

Καλωσόρισμα: χειροποίητο ψωμί αργής ωρίμανσης, ελιές Χαλκιδικής, πελτές ντομάτας • Λευκή ταραμοσαλάτα • Ελληνική Σαλάτα "Χωριάτικη α λα Τριζόνι" • Μύδια λαδολέμονο, φέτα - Μακεδονικό σαχανάκι • Ψάρι Ημέρας Φρικασέ με άγρια Χόρτα και Κρέμα Σελινόριζας, ή Γαριδομακαρονάδα, Κρέμα Μπουγιουρντί • Αρμενοβίλ Τριζόνι 
*στην τιμή περιλαμβάνεται φιάλη κρασί (Κτήμα Πόρτο Καρά) ή ούζο (Μαγεία Αποστολάκη)

Varoulko Santorini / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Varoulko Santorini

Πάνω στα γκρεμνά της Καλντέρας στο Ημεροβίγλι, σε απόσταση αναπνοής από τον βράχο του Σκάρου, το Varoulko Santorini απλώνει τα τραπέζια του στο κομψό σκηνικό της πισίνας του Grace Hotel, για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Η θαλασσινή κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου ξεδιπλώνεται με φινέτσα και δημιουργικότητα που αναδεικνύουν τη νοστιμιά των υλικών. Ο ικανός σεφ του εστιατορίου Ηλίας Τσικρίκης εκτελεί τα πιάτα με άψογη τεχνική, έχοντας σαν βάση επιλεγμένες πρώτες ύλες. Εξαιρετική η wine list και το pairing με τα πιάτα του menu.

Μενού - €140

Καλωσόρισμα του Σεφ • Ceviche φαγκρί, ποσέ αχλάδι σε μπύρα, κουμκουάτ και σαφράν (Χαβιάρι Oscietra +30€, 5gr) • Τραγανή τσιπούρα, κρέμα αρακά και μαρμελάδες ντομάτα και καρότο • Σορμπέ • Αρνί, ψητές γλυκές πιπεριές και καπνιστή μελιτζάνα • Επιδόρπιο • Mignardises

Vassilenas Blue / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Vassilenas Blue Αντίπαρος

Η κυκλαδίτικη εκδοχή του βραβευμένου αθηναϊκού "Βασίλαινα" μεταφέρθηκε φέτος σε νέο χώρο στην άκρη του λιμανιού της Αντιπάρου, όπου ξεδιπλώνει τη δράση της στην ατμοσφαιρική βεράντα του ξενοδοχείου "Kouros Village" με πανοραμική θέα στη θάλασσα. Ορισμένες σπεσιαλιτέ είναι κοινές με το εστιατόριο της Αθήνας, όμως ο επικεφαλής της κουζίνας Βασίλης Παπαδόπουλος διανθίζει την πρόταση με αρκετές ακόμα μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που έχουν σαν βάση τους το ψάρι και συμβαδίζουν με την head to tail φιλοσοφία. Το σέρβις είναι πρόθυμο και ευγενικό, η λίστα κρασιών καλά ενημερωμένη, ενώ ορισμένα τραπέζια στρώνονται πλάι στο κύμα για όσους προτιμούν τις πιο ρομαντικές καταστάσεις.

Μενού - €50

Χειροποίητο προζυμένιο ψωμί ξυλόφουρνου • Amuse bouche • Ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" με τραγανές αραβικές πίτες • Ceviche με ψάρι ημέρας, φασολάκια, αβοκάντο, αγγουράκι, jalapeño, ψητό λεμόνι • Καλαμάρι ψητό, φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, βινεγκρέτ μελάνι σουπιάς με σουτζούκι Δράμας • Μπακαλιάρος σε κρούστα, αλιάδα με κρόκο Κοζάνης, πικάντικη πολίτικη σαλάτα • Τόνος χουνκιάρ μπεγιεντί, κρεμμύδι, σάλτσα μπαχαρικών, κουκουνάρι • Μάγουλο Μόσχου, γιουβετσάκι με Βολάκι Τήνου, μαντζουράνα • Φράουλα, μπισκότο σαμπλέ, κρέμα γιαούρτι, μαρέγκα, compotée φράουλας, παγωτό lemongrass

Διαβάστε Επίσης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.