Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.

Νέα Μπαρ και Εστιατόρια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Δεν είναι κάποιου είδους μυστικό πως η Αθήνα κατεβαίνει πλέον προς την παραλιακή της ζώνη - και αυτό δεν αφορά μόνο τη θερινή περίοδο. Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ωστόσο, παρατηρείται φέτος ένας οργασμός νέων επιλογών, κάθε μία από τις οποίες έχει το ενδιαφέρον της. Μέρη σαν τα παρακάτω. 

'The C Beach Club'

The C Beach Club

The C Beach Club

The C Beach Club

Αέρα από μυκονιάτικη Φτελιά φέρνει στην Α' ακτή Βούλας το μπιτάτο αυτό beach bar resto, με μπιτάτη μουσική, boho παλέτα και minimal chic διακόσμηση να ντύνουν με premium ατμόσφαιρα τόσο το χώρο της αμμουδιάς με τα αφράτα sunbeds, όσο και στα μετόπισθεν με το καθιστικό για drinks & bites καταστάσεις. Poke bowls και προσεγμένα snacks δίνουν γεύση στις βουτιές,  κομψό μενού all day καλοφαγίας με θαλασσινό πρόσημο (από tiradito, ceviche και carpaccio, μέχρι linguini με ταρτάρ γαρίδας) σερβίρεται στον resto χώρο.

'Barbounaki by Papaioannou'

Στον κόλπο του ΝΟΒ κολυμπά το πιο φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους. Με θέα την Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλά και αξεπέραστη νοστιμιά, αφού και αυτό υποκλίνεται στη φιλοσοφία για "ποιοτικό ψάρι για όλους", το 'Barbounaki' της Βουλιαγμένης αποτίνει και αυτό φόρο τιμής στους πλούσιους θησαυρούς του αλμυρού νερού με μια, κατά τα συνήθη, προσεκτικά επιλεγμένη λίστα από ψάρια και θαλασσινά. 

barbounaki

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης 3

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Οι γνώριμες από τα άλλα "Μπαρμπουνάκια" γεύσεις από ωμό ψάρι, δημιουργίες οστρακοειδών, αλλά και οι ψαριές της ημέρας, εδώ εμπλουτίζονται, όχι μόνο με μερικές νέες και άκρως ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών, αλλά και με νέα πιάτα, όπως το σεβίτσε λευκού ψαριού και τα μαύρα ταλιολίνι με ψάρια και γαρίδες.

Διαβάστε Επίσης

'Barbarossa Athens'

Αθηναϊκή Ριβιέρα 2024_Barbarossa Athens 1

Αθηναϊκή Ριβιέρα 2024_Barbarossa Athens 2

Πρώτο όνομα στη μαρκίζα της παριανής γαστρονομίας με λίγο 'ώπα', το ισχυρό θερινό brand name που ακούει στο όνομα 'Barbarossa', πιάνει πόστο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και το '91 Athens Riviera' με κυκλαδίτικο ύφος, εσάνς από Νάουσα και γεύση εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο. Με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Νικολή φέρνει κάτι από την αυθεντική αιγαιοπελαγίτικη ατμόσφαιρα στα νότια της πρωτεύουσας, μετατρέποντας ταπεινά και παραδοσιακά υλικά σε εκλεκτά πιάτα.

'Bloom Project'

Το πλήρες all day project συνδυάζει καλοκαιρινές βουτιές με μουσική, μεσογειακή πειραγμένη κουζίνα, ιαπωνικές γεύσεις, μοναδικά cocktails και στιγμέςαληθινής, old fashioned, ξεγνοιασιάς υπόσχεται να γίνει πολύ περισσότερα από ένας απλός καλοκαιρινός προορισμός. Το "Bloom" δημιουργήθηκε από τους επιχειρηματίες του "Μοοrings" στη Βουλιαγμένη και του all day café restaurant "Blends" στη Γλυφάδα.

Bloom Project
© Λεωνίδας Τούμπανος

Bloom Project
© Λεωνίδας Τούμπανος

Bloom Project
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι χρωματιστές ομπρέλες και το χαρούμενο dress code του προσωπικού δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον με vintage πινελιές. Έχει σχεδιαστεί από τον Νικόλα Φραντζέσκο και την αρχιτεκτονική ομάδα του, Area Arch. & Arts. Πρόκειται για ανακατασκευή υφιστάμενου κτιρίου με επαναφορά και ανάδειξη των αρχιτεκτονικών στοιχείων της δεκαετίας του '60, με κύρια χαρακτηριστικά τις γραμμικές επιφάνειες, που δίνουν την αίσθηση της αιώρησης (floating planes), την ευρεία χρήση των claustra στις όψεις του κτιρίου και των έντονων χρωμάτων στην επίπλωση του.

'El Bar de Paco Morales'

Αθηναϊκή Ριβιέρα 2024_El Bar de Paco Morales 1

Αθηναϊκή Ριβιέρα 2024_El Bar de Paco Morales 2

Ένας από τους πιο αξιόλογους Ισπανούς σεφ, ο Paco Morales, φέρνει μία ανδαλουσιανή κουζίνα με την υπογραφή του στο 'One&Only Aesthesis', υποσχόμενος αλησμόνητες γαστρονομικές εμπειρίες στην Αθήνα. Για έξι μήνες το εστιατόριο προσφέρει γεύσεις Μεσογείου και Ανδαλουσίας με καινοτόμους συνδυασμούς και άψογες τεχνικές, σε ένα casual περιβάλλον, με πιάτα που είναι φτιαγμένα για μοίρασμα.

'Bungalow 7'

Ο πολυβραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης ξεδιπλώνει την κοσμοπολίτικη γευστική του γκάμα, στο νέο αστέρι της παραλιακής και τον χώρο που πάλαι ποτέ φιλοξενούσε το 'Balux'. Όταν διαβείς τη μεγάλη πόρτα του "Bungalow 7" θα βρεθείς στο εντυπωσιακό all day resto-bar της οικογένειας Παπαθεοχάρη, που πιάνει το νήμα από εκεί ακριβώς όπου το άφησε το ιστορικό σποτ, και το φέρνει στο σήμερα ανανεωμένο και αστραφτερό.

Bungalow 7

Bungalow 7

Bungalow 7 Ντίνος Φωτεινάκης Αστέρια Γλυφάδας

Ο ταπεινός λούτσος, που έρχεται εδώ σε ψημένο στην εντέλεια σουβλάκι, η ψητή μελιτζάνα καταφθάνει με τη μελωμένη, εκφραστική της σάρκα σκεπασμένη με φυστικοβούτυρο και γάλα καρύδας και η αχινομακαρονάδα παρουσιάζεται με άψογα βρασμένα linguini, αγκαλιασμένα από νόστιμη λεμονάτη σάλτσα ψαριού με αυγοτάραχο.

Διαβάστε Επίσης

'Manko Athens'

Αθηναϊκή Ριβιέρα 2024_Manko 1

Στο 'One&Only Aesthesis', το 'Manko Athens' δεν αφήνει αφορμή για χαλάρωση και απόλαυση να του ξεφύγει, όντας εστιατόριο, beach club και προορισμός νυχτερινής διασκέδασης, παράλληλα. Αποτίνει φόρο τιμής στην περουβιανή γαστρονομία, με πιάτα εμπνευσμένα από την πολυπολιτισμική κληρονομιά της χώρας, με μαέστρο στην κουζίνα τον Juan David Ocampo.

The Lemon Tree and Co. Athens Riviera

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το The Lemon Tree & Co., Athens Riviera αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στην παραλία της Βούλας. Συνδυάζοντας τη μοντέρνα μεσογειακή γαστρονομία με ασιατικές επιρροές σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας, που αντλεί έμπνευση από το πλούσιο μωσαϊκό του αιγυπτιακού πολιτισμού, υπόσχεται ξεχωριστές all-day στιγμές υψηλής γαστρονομίας και ατελείωτες βουτιές.

The Lemon Tree and Co

The Lemon Tree and Co

Το μενού, με επικεφαλής την Mirette Aly και Executive Chef τον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο Μιχάλη Νουρλόγλου, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αποτελεί ένα μείγμα μεσογειακής έμπνευσης με δελεαστικές ασιατικές γεύσεις, φρέσκα υλικά και raw επιλογές. 

'Astakos'

Astakos Ψάρι Γλυφάδα

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Astakos

Εστιατόριο Αστακός Γλυφάδα Astakos Άγγελος Μπακόπουλος

Tραπεζάκια που απλώνονται στην αμμουδιά, τζαμαρία με πρίμα βίστα στη θάλασσα και boho minimal διάκοσμος με πληθωρικά ψάθινα καπέλα για φωτιστικά. Υπέροχο αττικό φως που λούζει την ολάνοιχτη σάλα και αύρα από νησιώτικες διακοπές, κομπλέ με μια χαλαρωτική εσάνς που δε βρίσκεις πια εύκολα στη Γλυφάδα. Και ακριβώς απέναντι, οι πάγκοι των ψαράδων, που κάθε πρωί γεμίζουν με καλούδια, σα μια αυτοσχέδια sea tο table ψαριέρα. Στο αθηναϊκό στέκι που μετρά λίγους μήνες ζωής, η θαλασσινή κουζίνα του βραβευμένου σεφ Άγγελου Μπακόπουλου βρίσκει ιδανικό τερέν για να γοητεύσει.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια