Ekies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει

Πρεμιέρα για φέτος την Πέμπτη 4 Ιουλίου, με καλεσμένο το οινοποιείο Navitas από τον Όλυμπο.

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει

Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου  -στις 19:30- θα κάνει πρεμιέρα το πρώτο Ekies Walks για φέτος, με καλεσμένο το οινοποιείο Navitas από τον Όλυμπο. O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος που ξεκίνησε πέρσι, και συνδυάζει γευστική δοκιμή διάφορων πιάτων του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη με οινογευσία, αρχιτεκτονική, ντιζάιν και μουσική, επιστρέφει εμπλουτισμένος. 

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει 3

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τέσσερις γευστικές στάσεις, όπου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάζουν κάθε φορά μια διαφορετική ετικέτα μαζί με τα πιάτα του σεφ και θα ενημερώνονται, ανάλογα το σημείο, και για την αρχιτεκτονική προσέγγιση του χώρου. Η αρχή θα γίνει στο βιολογικό μποστάνι του ξενοδοχείου, στο οποίο τέλη Ιουνίου τοποθετήθηκε μετεωρολογικός σταθμός σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο οποίος δίνει μετεωρολογικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Εκεί, οι επισκέπτες θα κόψουν λαχανικά και φρούτα απευθείας από τον κήπο, θα γευτούν τα πρώτα πιάτα μαζί με μία από τις τέσσερις ετικέτες της Μαρίας Δημητριάδη, της παθιασμένης ιδιοκτήτριας του Navitas, ενώ ο κηπουρός Γιάννης Κανταρτζής θα παρουσιάσει τις αειφόρες καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθεί. 

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει 5

Πριν περάσουν στη δεύτερη γευστική στάση, στο παραθαλάσσιο μπαρ "Loligo", θα σταματήσουν στον ειδικά σχεδιασμένο κήπο με τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, τα οποία ευδοκιμούν στο κοντινό όρος Ίταμος.

Στο ψηλότερο βουνό της Σιθωνίας εντοπίζονται περισσότερα από 2.000 διαφορετικά φυτά και βότανα και στόχος του ekies είναι να καλλιεργήσει όσα περισσότερα γίνεται για να διαφυλάξει τη βιοποικιλότητα, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα "καταφύγιο" στις πολύτιμες μέλισσες. Σήμερα, έχουν φυτευτεί πάνω από εκατό γηγενή αρωματικά φυτά, τα οποία αξιοποιούνται για την παρασκευή κοκτέιλ και αφεψημάτων.

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει 2

Η τρίτη γαστρονομική στάση είναι στο βραβευμένο fine-dining εστιατόριο "Treehouse", το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα μεγάλο πεύκο. Κάτω από τις πευκοβελόνες και υπό το φως των αστεριών, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ακόμη έναν γευστικό συνδυασμό, ακούγοντας μελωδικά τραγούδια τζαζ και σόουλ από το γυναικείο μουσικό συγκρότημα "EVITA AND DRY BREADS". Το Ekies Walks καταλήγει σε ένα νυχτερινό πάρτι μπροστά στη θάλασσα, όπου σερβίρονται τα επιδόρπια με το αντίστοιχο κρασί. Τα ξύλινα σπιτάκια της παραλίας μετατρέπονται σε μπαρ, η μουσική μπλέκεται με τους ήχους των κυμάτων και ο χορός ξεκινάει πάνω στην άμμο.

Διαβάστε Επίσης

"Στο ξενοδοχείο ekies στοχεύουμε σε ολοκληρωμένες και πρωτότυπες εμπειρίες που προσφέρουν στον επισκέπτη μια μακρά επίγευση χαράς. Το Ekies Walks είναι μια πολυεπίπεδη γαστρονομική εκδήλωση η οποία αναδεικνύει τον ελληνικό αμπελώνα, θέτει τη βιωσιμότητα στο κέντρο της γαστρονομίας, εξηγεί για ποιο λόγο η αισθητική παίζει καταλυτικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διαμονή του επισκέπτη, και το κυριότερο, δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις σε όσους συμμετέχουν", αναφέρει σχετικά η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ekies. 

Εkies Walks, S02: O πρωτότυπος γαστρονομικός περίπατος επιστρέφει 6

Επικεφαλής του οινικού προγράμματος του ξενοδοχείου και επιμελητής των συγκεκριμένων εκδηλώσεων είναι ο Γιάννης Γκουγκουτούδης. Έχουν προγραμματιστεί άλλα δυο Ekies Walks για το καλοκαίρι, το ένα είναι στις 25 Ιουλίου (Chatzivariti Winery & Voi Wines) και το δεύτερο στις 22 Αυγούστου (Tzikas Family Winery). 


Info

Για κρατήσεις θέσεων: 23750-91000

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια