Φαίνεται πως από εδώ και στο εξής θα μιλάμε όλο και πιο συχνά για νέα εστιατόρια στην Αθήνα, καθώς μόνο λίγα δεν είναι τα openings του καλοκαιριού. Μέρη όπως τα παρακάτω έχουν εδώ και λίγες ημέρες προστεθεί στον γευστικό χάρτη της πόλης και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν.
Sister
Είναι λες και έχει ένα μαγικό ραβδάκι ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και κάνει οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεται πανέμορφο. Γοητευτικό, με τους δικούς του όρους. Το ίδιο ισχύει και για το Sister, τη μικρή αδερφή του δημοφιλούς Buba, που εδώ και λίγες ημέρες πιάνει πόστο στην πιάτσα του Ψυχικού και στον αριθμό 11 της Περικλέους, λειτουργώντας έως τώρα σε καθεστώς soft opening.
Με λογότυπο εμπνευσμένο από τα claustra, που συναντά κανείς στα κάγκελα και στη σκάλα του μαγαζιού, easygoing χαρακτήρα, ανοιχτόκαρδο, μίνιμαλ και παράλληλα αρτιστίκ εσωτερικό στον οποίο έχουν αξιοποιηθεί δομικά και άλλα στοιχεία του προϋπάρχοντος χώρου αλλά και άνετο εξωτερικό, το νέο bar restaurant αγαπά την ασιατική κουζίνα -με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ταΐλάνδη- και τις ωραίες μουσικές. Το μενού στήνεται στη λογική που έχει διαμορφωθεί το ίδιο το Sister, χωρισμένο σε βασικές κατηγορίες (ωμά, ρομπάτα, ατμός και family style πιάτα).
Η κάρτα του πάντως θα είναι έτοιμη στο 100% από τη νέα σεζόν (βλέπε Σεπτέμβριο), όταν και θα λειτουργεί σαν all day για καφέ και πρωινό - πάντοτε με προσεγμένο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα προσανατολισμό. Το μπαρ τρέχει υπό την επιμέλεια της ομάδας των Bar Directors, με φροντισμένα classics με twist ποτά.
Κάψα
Το ολοκαίνουριο σουβλατζίδικο της πόλης άνοιξε στο μικρό στενό της Σκουλενίου από την οικογένεια Πιτσιλή, τον Κωνσταντίνο Μπαμά και τον πολυβραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Ζωγραφισμένη στο χέρι με κάρβουνο η ταμπέλα με το όνομα "Κάψα", αφήνει να φαίνεται από πίσω της η σούβλα του γύρου η οποία περιχαρακώνεται από διαφορετικά επίπεδα γεμάτα κάρβουνα. Εδώ, δεν ψήνονται μονάχα τα καλαμάκια και τα κεμπάπ στα κάρβουνα αλλά και ο ίδιος ο γύρος.
Πέρα από τον γύρο, στην "Κάψα" θα βρεις καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό, αλλά και ζουμερό κεμπάμπ, να σερβίρονται σε τυλιχτά ή ως μερίδες. Όπως κάθε κλασικό σουβλατζίδικο που σέβεται τον εαυτό του θα βρεις διαφορετικές σος, με πρωταγωνιστές εδώ τα τζατζίκι, μαγιονέζα με κάρι, σος μουστάρδας, πικάντικη σάλτσα πράσινης πιπεριάς ή και ντομάτας, σος αβοκάντο και κρέμα φέτας.
Feelin' Tipsy
Κάπου ανάμεσα στο wine bar και το οινικό μπιστρό, το πιο φρέσκο από τα μαγαζιά της οικογένειας Πιτσιλή και την ομάδα που 'ευθύνεται' για δημοφιλή σποτ όπως το 'Poco a Poco' και το 'Wild Poppies'. Το Feelin' Tipsy τοποθετεί την πινέζα του στον αριθμό 43 της Χάρητος και σερβίρει περίπου 100 ετικέτες κρασιών με συμπάθεια στο Νέο Κόσμο, διαλεγμένες από τον σομελιέ Παναγιώτη Στρεμμένο. Ο οίνος πλαισιώνεται με ωραία πιάτα που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος αλλά και εκλεκτά τυριά και αλλαντικά.
4Hands
Εντός του Athens Street Hub, του ολόφρεσκου project αστικής κουλτούρας με αύρα θερινού σινεμά και καντίνες σε χρωματιστά κοντέινερ στον Κεραμεικό, ένα πολύ συγκεκριμένο γευστικό κόνσεπτ ξεχωρίζει. Κάπου θα έχει πάρει το αυτί σου για το 4Hands, το burgerάδικο που φέρει την υπογραφή των Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου - ναι, του Χρυσοσκουφάτου και διάστερου Delta. Οι δύο γευσιπλάστες επικεντρώνονται εδώ στα smash burgers και τις α λα τσούρος τηγανητές πατάτες από ελαφρά σκορδάτο πουρέ πατάτας.
Raw Bata
Μαγαζί γωνία πάνω στην πράσινη πλατεία Λακωνίας, στους Αμπελόκηπους και πολύ κοντά στο μετρό Πανόρμου, το νέο εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά στεγάζεται σε ένα κτίριο που θυμίζει αρ–ντεκό καράβι στην πόλη. Η κουζίνα εδώ ακολουθεί τη λογική του "Me and my fusion" του σεφ-πατρόν, όπως άλλωστε προειδοποιεί και η χαρακτηριστική νέον επιγραφή.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.