5 νέα εστιατόρια στην Αθήνα

Εκεί θα φας και θα πιεις φέτος το καλοκαίρι. Αλλά και μετά από αυτό.

5 νέα εστιατόρια στην Αθήνα

Φαίνεται πως από εδώ και στο εξής θα μιλάμε όλο και πιο συχνά για νέα εστιατόρια στην Αθήνα, καθώς μόνο λίγα δεν είναι τα openings του καλοκαιριού. Μέρη όπως τα παρακάτω έχουν εδώ και λίγες ημέρες προστεθεί στον γευστικό χάρτη της πόλης και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν. 

Sister

Είναι λες και έχει ένα μαγικό ραβδάκι ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και κάνει οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεται πανέμορφο. Γοητευτικό, με τους δικούς του όρους. Το ίδιο ισχύει και για το Sister, τη μικρή αδερφή του δημοφιλούς Buba, που εδώ και λίγες ημέρες πιάνει πόστο στην πιάτσα του Ψυχικού και στον αριθμό 11 της Περικλέους, λειτουργώντας έως τώρα σε καθεστώς soft opening. 

Το νέο μπαρ-εστιατόριο του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη Sister στο Ψυχικό 32
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

To νέο bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη Sister Athens στο Ψυχικό 2

Με λογότυπο εμπνευσμένο από τα claustra, που συναντά κανείς στα κάγκελα και στη σκάλα του μαγαζιού, easygoing χαρακτήρα, ανοιχτόκαρδο, μίνιμαλ και παράλληλα αρτιστίκ εσωτερικό στον οποίο έχουν αξιοποιηθεί δομικά και άλλα στοιχεία του προϋπάρχοντος χώρου αλλά και άνετο εξωτερικό, το νέο bar restaurant αγαπά την ασιατική κουζίνα -με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ταΐλάνδη- και τις ωραίες μουσικές. Το μενού στήνεται στη λογική που έχει διαμορφωθεί το ίδιο το Sister, χωρισμένο σε βασικές κατηγορίες (ωμά, ρομπάτα, ατμός και family style πιάτα).

To νέο bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη Sister Athens στο Ψυχικό 3

To νέο bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη Sister Athens στο Ψυχικό 4

Η κάρτα του πάντως θα είναι έτοιμη στο 100% από τη νέα σεζόν (βλέπε Σεπτέμβριο), όταν και θα λειτουργεί σαν all day για καφέ και πρωινό - πάντοτε με προσεγμένο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα προσανατολισμό. Το μπαρ τρέχει υπό την επιμέλεια της ομάδας των Bar Directors, με φροντισμένα classics με twist ποτά.

Κάψα

Το ολοκαίνουριο σουβλατζίδικο της πόλης άνοιξε στο μικρό στενό της Σκουλενίου από την οικογένεια Πιτσιλή, τον Κωνσταντίνο Μπαμά και τον πολυβραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Ζωγραφισμένη στο χέρι με κάρβουνο η ταμπέλα με το όνομα "Κάψα", αφήνει να φαίνεται από πίσω της η σούβλα του γύρου η οποία περιχαρακώνεται από διαφορετικά επίπεδα γεμάτα κάρβουνα. Εδώ, δεν ψήνονται μονάχα τα καλαμάκια και τα κεμπάπ στα κάρβουνα αλλά και ο ίδιος ο γύρος. 

Κάψα

Κάψα

Κάψα

Πέρα από τον γύρο, στην "Κάψα" θα βρεις καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό, αλλά και ζουμερό κεμπάμπ, να σερβίρονται σε τυλιχτά ή ως μερίδες. Όπως κάθε κλασικό σουβλατζίδικο που σέβεται τον εαυτό του θα βρεις διαφορετικές σος, με πρωταγωνιστές εδώ τα τζατζίκι, μαγιονέζα με κάρι, σος μουστάρδας, πικάντικη σάλτσα πράσινης πιπεριάς ή και ντομάτας, σος αβοκάντο και κρέμα φέτας. 

Feelin' Tipsy

Κάπου ανάμεσα στο wine bar και το οινικό μπιστρό, το πιο φρέσκο από τα μαγαζιά της οικογένειας Πιτσιλή και την ομάδα που 'ευθύνεται' για δημοφιλή σποτ όπως το 'Poco a Poco' και το 'Wild Poppies'. Το Feelin' Tipsy τοποθετεί την πινέζα του στον αριθμό 43 της Χάρητος και σερβίρει περίπου 100 ετικέτες κρασιών με συμπάθεια στο Νέο Κόσμο, διαλεγμένες από τον σομελιέ Παναγιώτη Στρεμμένο. Ο οίνος πλαισιώνεται με ωραία πιάτα που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος αλλά και εκλεκτά τυριά και αλλαντικά.

4Hands

4Hands

4Hands

4Hands

Εντός του Athens Street Hub, του ολόφρεσκου project αστικής κουλτούρας με αύρα θερινού σινεμά και καντίνες σε χρωματιστά κοντέινερ στον Κεραμεικό, ένα πολύ συγκεκριμένο γευστικό κόνσεπτ ξεχωρίζει. Κάπου θα έχει πάρει το αυτί σου για το 4Hands, το burgerάδικο που φέρει την υπογραφή των Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου - ναι, του Χρυσοσκουφάτου και διάστερου Delta. Οι δύο γευσιπλάστες επικεντρώνονται εδώ στα smash burgers και τις α λα τσούρος τηγανητές πατάτες από ελαφρά σκορδάτο πουρέ πατάτας.

Διαβάστε Επίσης

Raw Bata

Raw Bata
Dimitris Antonopoulos

Raw Bata Χρόνης Δαμαλάς εστιατόριο Πανόρμου

Μαγαζί γωνία πάνω στην πράσινη πλατεία Λακωνίας, στους Αμπελόκηπους και πολύ κοντά στο μετρό Πανόρμου, το νέο εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά στεγάζεται σε ένα κτίριο που θυμίζει αρ–ντεκό καράβι στην πόλη. Η κουζίνα εδώ ακολουθεί τη λογική του "Me and my fusion" του σεφ-πατρόν, όπως άλλωστε προειδοποιεί και η χαρακτηριστική νέον επιγραφή. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Raw Bata

Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Athens Street Hub

Κεραμεικού 111 & Μυκάλης, Kεραμεικός
  • Εστιατόρια

Feelin' Tipsy

Χάρητος 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Sister

Περικλέους 11, Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Κάψα

Σκουλενίου 4, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η δεύτερη ζωή των αθηναϊκών λόμπι

Όλα όσα συμβαίνουν λίγο πιο μακριά από τις ρεσεψιόν δημοφιλών ξενοδοχείων της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/07/2024

"Agora": Ένας ολοκαίνουριος fine dining προορισμός στη Σύμη

Το νέο εστιατόριο του boutique ξενοδοχείου "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων έχει fine dining προσανατολισμό με τον ταλαντούχο νέο σεφ Χρήστο Σιδηρόπουλο να κρατά το πηδάλιο στην κουζίνα.

Τα olive oil bar είναι δυναμική παγκόσμια τάση

Όταν η διάσημη pop star Dua Lipa κάνει viral το παγωτό βανίλια περιχυμένο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ο olive oil sommelier έχει νόημα στα ελληνικά εστιατόρια. Olive oil bar σε βραβευμένα ρεστοράν, διακεκριμένα ελαιόλαδα στον δικό μας διεθνή διαγωνισμό Athena, και δημιουργικό καρύκευμα με ελαιόλαδο στη χώρα που το γέννησε και όχι μόνο.