Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών έχει εδώ και λίγες ώρες στρέψει τα βλέμματα του κινηματογραφικού κόσμου στα πέριξ της Κρουαζέτ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και για εκείνους που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με τον κόσμο της γεύσης στα δικά μας εστιατορικά πεπραγμένα. Βλέπεις, ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου είναι εκείνος που μαζί με την ομάδα του επιμελούνται το μεγάλο opening dinner του φημισμένου κινηματογραφικού φεστιβάλ. Λίγο πριν την προετοιμασία αυτού, μίλησε στο 'α'.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με το Φεστιβάλ των Καννών;

Η συνεργασία ήδη κρατάει χρόνια, όταν το 2014 είχα μαγειρέψει πρώτη φορά για δύο ταινίες και είχα αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Με την ολοκλήρωση του Palm Beach Project αποφάσισαν να αναθέσουν σε εμάς και συγκεκριμένα σε εμένα
το επίσημο δείπνο του Palm Beach Festival 2024.

Σε ποιες ακριβώς περιστάσεις θα μαγειρέψεις στο φεστιβάλ και τι ακριβώς σκοπεύεις να σερβίρεις;

Θα μαγειρέψω για το opening dinner του Φεστιβάλ και θα παρουσιάσω μία κουζίνα με γεύσεις της Γαλλικής Ριβιέρας και συγκεκριμένα την κουζίνα του La Petite Maison.

Ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου 2

Έχεις βρεθεί και έχεις μαγειρέψει κατά το παρελθόν σε παρόμοιες περιστάσεις;

Ναι, είχα την τιμή να μαγειρέψω το 2014 για την επίσημη πρεμιέρα των ταινιών The Expendables 3 και The Maleficent.

Διαβάστε Επίσης

Τι διαφορές υπάρχουν στις απαιτήσεις και στα γαστρονομικά γούστα των επισκεπτών στα εστιατόρια της Κυανής Ακτής με εκείνους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τα ελληνικά νησιά;

Δε νομίζω ότι υπάρχουν διαφορές, παντού ο κόσμος ψάχνει το καλομαγειρεμένο φαγητό, με σεβασμό στην πρώτη ύλη, τη δημιουργική μαγειρική και το emotional κομμάτι, να του διεγείρει το ενδιαφέρον.

Ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου 1

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον σε Ελλάδα και Γαλλία;

Σίγουρα θα ακολουθήσουν καινούρια ανοίγματα ανά τον κόσμο με τα brands που έχουμε στη Γαλλία και στην Ελλάδα σύντομα θα ανοίξουμε το πρώτο brand, στη Μύκονο. Πάντα κρατώ επαφή με την Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει όμορφα project και σίγουρα σχεδιάζω να κάνω ακόμη περισσότερα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια