Ο Λάνθιμος, ο Κόπολα και όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών

Ανακαλύψτε τις δέκα ταινίες που δε βλέπουμε την ώρα να ανακαλύψουμε στην Κρουαζέτ.

Megalopolis «Megalopolis»

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών (15-25/5) σηκώνει αυλαία απόψε με τη γαλλική κωμωδία "Η Δεύτερη Πράξη" του Κεντέν Ντουπιέ κι όπως πάντα, η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή του πλανήτη υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα πρεμιερών γεμάτο σινεφίλ συγκινήσεις. Το "α" βρίσκεται ήδη στην Κρουαζέτ και έχει κάνει τις must see επιλογές του.

"Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Ιστορίες Καλοσύνης 1

Ένας άντρας προσπαθεί να αποσπάσει τον έλεγχο της ζωής του. Μια γυναίκα επιστρέφει μετά την εξαφάνισή της στη θάλασσα. Η αναζήτηση ενός ατόμου που προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης: ο Yorgos συναντά ξανά τον αγαπημένο συνσεναριογράφο του Ευθύμη Φιλίππου ("Κυνόδοντας", "Αστακός") σε μια weird διασταύρωση τριών ιστοριών με πρωταγωνιστές τους Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέσι Πλέμονς και Μάργκαρετ Κουόλι. Διαβάστε περισσότερα για τις "Ιστορίες Καλοσύνης" εδώ.

"Megalopolis" του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Megalopolis teaser

O 85χρονος Αμερικανός δημιουργός αυτοχρηματοδότησε με 120 εκατομμύρια δολάρια τη δική του "Μητρόπολη", ένα κινηματογραφικό όνειρο τεσσάρων δεκαετιών. Στη φιλόδοξη επιστημονική φαντασία του, στην οποία δοκιμάζει πρωτοπόρες αφηγηματικές τεχνικές και κάνει ευθείς παραλληλισμούς με την αρχαία Ρώμη, ένας αρχιτέκτονας (ο Άνταμ Ντράιβερ ως Σίζαρ Καταλίνα) επιχειρεί να ξαναχτίσει εξ αρχής την κατεστραμμένη Νέα Υόρκη. Διαβάστε περισσότερα για το "Megalopolis" εδώ.

"The Shrouds" του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

The Shrouds

Η μοντέζ και σύζυγος του σκηνοθέτη Κάρολιν Κρόνενμπεργκ πέθανε το 2017, και ο Καναδός φέρνει τώρα στην Κρουαζέτ ένα θρίλερ τρόμου πάνω στο "να βλέπεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα να αποσυντίθενται σε πραγματικό χρόνο", όπως το περιγράφει ο ίδιος. Μία από τις πλέον προσωπικές ταινίες του, στην οποία πρωταγωνιστούν ο αγαπημένος του Βενσάν Κασέλ και η Ντάιαν Κρούγκερ σε τρεις διαφορετικούς ρόλους.

"Parthenope" του Πάολο Σορεντίνο

Parhenope

Από τα πρώτα φαβορί για ένα μεγάλο βραβείο, ο σύγχρονος Φελίνι μάς ταξιδεύει για ακόμα μία φορά στη Νάπολη (και το γειτονικό Κάπρι), για να μας διηγηθεί μια ιστορία μαγικού ρεαλισμού. Αυτήν της Παρθενόπης, "η οποία φέρει το όνομα της πόλης της, αλλά δεν είναι ούτε σειρήνα ούτε μύθος". Την υποδύονται σε νεαρή ηλικία η Σελέστε Ντάλα Πόρτα και σε ενήλικη εκδοχή η Στεφανία Σαντρέλι, έχοντας στο πλευρό τους τον Γκάρι Όλντμαν.

"The Apprentice" του Αλί Αμπάσι

The Apprentice

Από το βραβευμένο στις Κάννες θρίλερ "Ιερή Αράχνη" σε ένα βιογραφικό δράμα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ιρανός Αλί Αμπάσι δεν φοβάται τις μακρινές σινε-αποστάσεις, αλλά ούτε και τις ευθείες πολιτικές καταγγελίες, μιας και το τολμηρό φιλμ του επικεντρώνεται στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, και τη σχέση του μελλοντικού πλανητάρχη (Σεμπάστιαν Σταν) με τον Ρόι Κον (Τζέρεμι Στρονγκ), τον διαβόητο εισαγγελέα και δεξί χέρι του γερουσιαστή Τζόζεφ ΜακΚάρθι κατά τη διάρκεια των αντικομουνιστικών διώξεων.

"Oh, Canada" του Πολ Σρέιντερ

Oh Canada

Τζέικομπ Ελόρντι ("Kissing Booth", "Euphoria", "Saltburn") και Ρίτσαρντ Γκιρ υποδύονται έναν από τους εξήντα χιλιάδες λιποτάκτες που κατέφυγαν στον Καναδά για να αποφύγουν να υπηρετήσουν στο Βιετνάμ, ο οποίος αποφασίζει να αφηγηθεί τις θολές αναμνήσεις του. Βασισμένος στο "Foregone" του Ράσελ Μπανκς (συγγραφέα του "Γλυκού Πεπρωμένου"), ο σεναριογράφος του "Ταξιτζή" Πολ Σρέιντερ σκηνοθετεί ένα ψυχολογικό όσο και πολιτικό δράμα πάνω στο χρόνο και τη μνήμη.

"Bird" της Άντρεα Άρνολντ

Bird movie

Έχοντας κερδίσει τρεις φορές το Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ ("Fish Tank", "Red Road", "American Honey"), η οσκαρική Βρετανίδα είναι αυτήν τη φορά έτοιμη για κάτι μεγαλύτερο χάρη σε ένα νεορεαλιστικό οικογενειακό δράμα πάνω στην ιστορία ενός πατέρα, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του τα δυο αγόρια του. Ο Μπάρι Κέογκαν ("Τα Πνεύματα του Ινισέριν") αποχώρησε από το σίκουελ του "Μονομάχου" για να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Φραντς Ρογκόφσκι.

"September Says" της Αριάν Λαμπέντ

September Says

Η πρώτη ταινία γνωστής Ελληνογαλλίδας ηθοποιού ("Άλπεις", "Attenberg") διασκευάζει το μυθιστόρημα της νεαρής Βρετανής Ντέιζι Τζόνσον "Sisters" και θα προβληθεί στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα". Συμπαραγωγή Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας και Ελλάδας, ακολουθεί την πορεία δύο κοριτσιών (των αδελφών Σεπτέμπερ και Τζουλάι) προς την περιπετειώδη ενηλικίωση και την προσωπική ανεξαρτησία τους. Διαβάστε περισσότερα για το "September Says" εδώ.

"Maria" της Τζεσικά Παλίντ

Maria movie

Από τα αριστουργήματα των μελαγχολικών 70s, το "Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι" έμεινε στην ιστορία για τη μυθική σινε-συνάντηση Μάρλον Μπράντο - Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, αλλά και για τη διαβόητη "σκηνή με το βούτυρο". Η πρωταγωνίστρια Μαρία Σνάιντερ κατήγγειλε έπειτα από χρόνια την κακοποίησή της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, με το biopic της Τζεσικά Παλίντ (στο τμήμα "Cannes Premières") να επιχειρεί να φωτίσει τα αμφιλεγόμενα γεγονότα, έχοντας ως πρωταγωνιστές την Αναμαρία Βαρτολομέι ("Το Γεγονός") και τον Ματ Ντίλον ως Μπράντο.

"La Plus Précieuse des Marchandises" του Μισέλ Χαζαναβίσιους

La Plus Precieuse des Marchandises

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο διαγωνιστικό τμήμα, το animation του οσκαρικού σκηνοθέτη του "The Artist" διηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο ο πατέρας του, προσπαθώντας να το σώσει, το πετάει από το τρένο που τους οδηγεί οικογενειακώς στο Άουσβιτς. Από ένα μεταμοντέρνο "παραμύθι" του Ζαν-Κλοντ Γκριμπέργκ, με τη φωνή του Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια, να μας αφηγείται τη συγκινητική ιστορία.

Βρείτε εδώ όλες τις ανταποκρίσεις του "α" από το 77ο Φεστιβάλ Καννών 2024.

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για την υποστήριξή της στην πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.