Η ιταλιάνικη αλεγρία του "Lolita's"

Το νέο bar restaurant του Ψυχικού καταθέτει τη δική του άποψη για το τι εστί γευστική dolce vita της γείτονος.

​​To ιταλικό εστιατόριο Lolita's στο Ψυχικό

Ξέρεις, το "Lolita's" ανήκει σε εκείνη ακριβώς την κατηγορία των νέων αφίξεων στην πόλη, που αρκεί και μόνο το ιντριγκαδόρικο όνομα για να τραβήξει την προσοχή. Πόσο μάλλον όταν ακολουθεί το κόνσεπτ και ο χώρος του ιταλικού μπαρ-ρεστοράν που εμφανίστηκε πριν από έναν μήνα και κάτι ψιλά στην αυλή της Λ. Κηφισίας και στα σύνορα του Νέου Ψυχικού με το Χαλάνδρι.

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 1

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 13

Εσωτερικό κατακόκκινο με ιταλιάνικες αναφορές και κλασάτες λεπτομέρειες που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, έχει fun άποψη αλλά παράλληλα και μία high end essence: Πέρα από την κεντρική σάλα με τη σε διαρκή κίνηση ανοιχτή κουζίνα και το εντυπωσιακό μπαρ, υπάρχει ακόμη ο prive χώρος του πρώτου ορόφου αλλά και το club-resto φιλοσοφίας σποτ στο υπόγειο (προσεχώς θα ξεκινήσουν εκεί και τα lives, κάθε Παρασκευή και Σάββατο).

Και τι τρώμε;

Αφού εγκλιματιστείς και το βλέμμα σου συναντηθεί με εκείνα του mix & match 30+ crowd, θα μπεις σε μία πρωτευούσης σημασίας διεργασία που δεν είναι άλλη από την επιλογή του φαγητού. Πριν από οτιδήποτε άλλο, να γνωρίζεις πως υπάρχει μία απρόσμενα θελκτική value for money φιλοσοφία, με προσεγμένα πιάτα -σε κάθε κατηγορία. 

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 9

Οι αφοί Σταμούδη (ο Δημήτρης στα αλμυρά και ο Θανάσης στα γλυκά) έχουν κάνει μία αξιοπρόσεκτη δουλειά, με την chef de cuisine Κατερίνα Τζεμανάκη και την ομάδα της κουζίνας να εκτελούν με ακρίβεια, σπιρτάδα και νοστιμιά. Γκολ από τα αποδυτήρια το κλασικό combo burrata/ντομάτα, που αποκτά ξεχωριστό βάθος χάρη στα καραμελωμένα κρεμμύδια και την ορθή χρήση βασιλικού και κουκουναριού, πριν το διαδεχθεί το θαυμάσια κρεάτινο μοσχαρίσιο καρπάτσιο, με ενδιαφέρουσες πινελιές τα τσιπς αγκινάρας και την chimichurri mayo.

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 4

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 12

Έκπληξη τα αραντσίνι μεταμφιεσμένα σε λαχανοντολμά και παναρισμένα σε μαύρη φοκάτσια, με αφρό αυγολέμονο και ένα αποξηραμένο φύλλο λάχανου να προσθέτει τραγανότητα αλλά και ένα βήμα πίσω από το ριζότο με άγρια μανιτάρια (καλό χύλωμα μεν, δίχως επαρκείς εντάσεις δε). 

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 10

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 11

'Επειτα, εθιστικό cacio e pepe που όμως ίσως λειτουργούσε ακόμη καλύτερα αν αντί για πάκερι επιλεγόταν ένα άλλο, πιο επιδραστικό για την περίσταση, ζυμαρικό. Περίπου όπως θα την έτρωγες σε καλή osteria της Ιταλίας, κοτολέτα alla Milanese, με σούπερ πανάρισμα και βουτυρένια μπουκιά. 

Διαβάστε Επίσης

Πίτσα δεν έφαγα, ώστε να δώσω στον εαυτό μου μία αφορμή για κάποια νέα επίσκεψη προσεχώς. Το φινάλε, όπως και οτιδήποτε άλλο εδώ, είναι πληθωρικό. Και μην πιστέψεις πως θα σε πάω στις ασφαλείς επιλογές (λέγε με κλασικό τιραμισού) αλλά σε κάτι πιο εξεζητημένο, πλην απολαυστικό: Το Red Velvet Cake με κόκκινα φρούτα αρκεί για να χορτάσει 4 άτομα -ίσως και περισσότερα- με ένα βελούδινο frosting κρέμας και μία θαυμάσια σάλτσα από -τι άλλο;-κόκκινα φρούτα. Eccellente που θα έλεγαν και στη γείτονα.

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 2

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Lolita's

Λ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.