Lunch break σε high end αθηναϊκά εστιατόρια

Πού και πώς τρώμε πια 'βραβευμένο' μεσημεριανό στην Αθήνα.

Για μεσημεριανό γεύμα σε βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας

Στο αλλοπρόσαλλο καθημερινό σύμπαν που ονομάζεται Αθήνα, το να πραγματοποιεί κανείς μεσημεριανό διάλειμμα είναι μία μίνι πολυτέλεια. Ξέρεις, εκείνες οι λίγες στιγμές που θα ξεκλέψεις, ευελπιστώντας πως θα τις μετατρέψεις σε μικρές εμπειρίες. Ειδικά αν οι στιγμές αυτές είναι και λίγο νόστιμες. Για να μπω κατευθείαν στο ψητό λοιπόν, κάποια σημαντικά γαστρονομικά σποτ της πρωτεύουσας φροντίζουν να σε περιμένουν στις φροντισμένες σάλες τους και για lunch. Βραβευμένα εστιατόρια όπως τα παρακάτω.

'Milos'

Εδώ και λίγες ημέρες, το εμβληματικό ψαροφαγικό brand και ο επιβλητικός του χώρος στην Κολοκοτρώνη, υποδέχονται το κοινό και για το νέο Business Lunch Menu, που όπως κάθε νέο εγχείρημα του 'Milos' είναι πιστό στις αρχές και τις αξίες που το χαρακτηρίζουν εδώ και 44 χρόνια.

Το λαβράκι στο αλάτι στο εστιατόριο Milos

Με αφετηρία τις γεύσεις αλλά και τα αρώματα του τόπου μας, ο εκάστοτε φιλοξενούμενος θα μπορεί να γευθεί προτάσεις σαν την κυθηραϊκή Κακαβιά, το ψητό χταπόδι Λήμνου με φάβα Σαντορίνης, το διαχρονικά αγαπημένο λαβράκι σε κρούστα αλατιού ή την παραδοσιακή καρυδόπιτα με τα σπιτικά παγωτά που τη συνοδεύουν. Το lunch του 'Milos' είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12.00-16.00, στην τιμή των €48/άτομο.

'Sense'

Το 'Sense' του 'AthensWas Hotel' επεκτείνει τη γαστρονομική του ομπρέλα και τις μεσημεριανές ώρες με νέο μενού, πάντοτε με την υπογραφή του executive chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Τοποθετημένο στο πιο προνομιούχο σημείο του ξενοδοχείου, στον 7ο όροφο, προσφέρει μοναδικές ελληνικές γεύσεις υπό το βλέμμα της -συνήθως ηλιόλουστης- Ακρόπολης. O βραβευμένος σεφ μαζί με τους Χρήστο Παπαθεοδώρου και Νίκο Βαΐτση από την ταλαντούχα ομάδα του, ανταποκρινόμενοι στη διαρκή ζήτηση για προσιτή γαστρονομία, δημιουργούν μια καινούρια εμπειρία, με αφοσίωση στην παράδοση και τις ελληνικές γεύσεις.

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Το μενού του 'SENSE Lunch' αποτελείται από χειροποίητες ζύμες και παρασκευές, υλικά που χρησιμοποιούνται και στο μενού γευσιγνωσίας αλλά και ταπεινές πλην νόστιμες πρώτες ύλες όπως φασόλια μπαρμπούνια Πρεβέζης, άγρια χόρτα, σαρδέλα, υπηρετώντας την ελληνική παράδοση αλλά και τη βιωσιμότητα που αποτελεί βασικό στόχο της ομάδας. Μπορεί να το γευτεί κανείς καθημερινά από τις 12.00 έως τις 17.00.

'Cookoovaya'

Ο νέος χώρος της Cookoovaya

Το όμορφο φως που λούζει την ανανεωμένη σάλα της 'Cookoovaya' δημιουργεί μία έξοχη ατμόσφαιρα και μία μοναδική αύρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καταλληλότερο setup δε θα μπορούσε να έχει βρεθεί λοιπόν για το όποιο lunch, με το δημοφιλές εστιατόριο να βαδίζει στιβαρά στο δρόμο της κλασικής ελληνικής κουζίνας, με σύγχρονη οπτική και δίχως  παράταιρες εξτραβαγκάντσες. Το μενού που επιμελείται ο βραβευμένος Περικλής Κοσκινάς μπορεί να συνοδεύσει κάθε περίσταση.

Διαβάστε Επίσης

'The Zillers'

zillers

Εξαιρετική αισθητική, μοναδική θέα, υψηλή γαστρονομία και ιδιαίτερα ποτά αποτελούν πόλους έλξης λίγα μέτρα πιο ψηλά από τη Μητροπόλεως. Το αυτό ισχύει και για το μεσημέρι, μέσω του -επί της ουσίας- διευρυμένου brunch του 'The Zillers', που σου επιτρέπει μέχρι τις 14.30 (και έως τις 15.00 κατά τη διάρκεια του ΣΚ) να απολαύσεις τις δημιουργίες του βραβευμένου Παύλου Κυριάκη.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Milos

Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.