Τρώγοντας στη (χρυσή) Σκούφου

Το μικρό δρομάκι ανάμεσα στην αθηναϊκή Chinatown και την Πλάκα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια έντονο γευστικό ενδιαφέρον.

Γιακιτόρι στο Birdman @birdmanathens

117 μέτρα. Τόση ακριβώς είναι η απόσταση από την Απόλλωνος μέχρι τη Ναυάρχου Νικοδήμου, μέσω της οδού Σκούφου. Κι όμως, είναι υπεραρκετά για να χωρέσουν μερικά από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα αθηναϊκά σποτ. Μέρη σαν τα παρακάτω.

"Ikigai Μarket x Ekiben Kitchen"

Το πολυδιάστατο project του Άρη Βεζενέ άνθισε στις αρχές του περασμένου χειμώνα σαν τις ιαπωνικές κερασιές, με πολύ ενδιαφέρον blend υπηρεσιών και γεύσεων 'made in Japan', μητροπολιτικό ύφος και ατμόσφαιρα και χιπ χοπ μουσικές σαν ηχητικό background. Στη μικρή πανέμορφη μπάρα, με το λευκό μάρμαρο και τους πρασινωπούς κυματισμούς θα απολαύσεις κορυφαία ράμεν, katsu και Birdman smash.

"Sushimou"

Μία sui generis εμπειρία προσφέρει ο Αντώνης Δρακουλαράκος στο μικροσκοπικό εστιατόριο με την υπέροχη μπάρα. Η διεισδυτική ματιά του στον κόσμο του σούσι τον εδραιώνει στον άτυπο θρόνο του απόλυτου Αθηναίου sushi master, με τα θαλασσινά γαστροτεχνήματά του να είναι ο λόγος.

Διαβάστε Επίσης

"Spit Jack"

Τραγανή πορκέτα, ζουμερή πάπια και τρυφερά κοτοπουλάκια στριφογυρίζουν με ηδυπάθεια στη σούβλα ώσπου να έρθει η ώρα τους να σερβιριστούν στα ξύλινα πλατό για να τα περιποιηθούμε με τα custom-made μαχαίρια-μπαλταδάκια του κουβέρ. Η comfort chic ροτισερί διατηρεί τα ατού της γεύσης της, προσθέτοντας και νέες επιλογές ενώ από τη φετινή σεζόν εμφανίζεται με ανανεωμένο πρόσωπο και αισθητά μεγαλύτερη.

Ο ανανεωμένος χώρος του Spit Jack στην οδό Σκούφου

"Birdman"

Η yakitori-focused ιαπωνική pub του Άρη Βεζενέ έχει καθιερωθεί σαν ένα από τα πιο hot σημεία της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Ίσες δόσεις γρεζιού και φινέτσας στο διάκοσμο, κοσμοπολίτικη αύρα και ολοζώντανη μπάρα έρχονται να συναντήσουν munchies, yakis και άλλα ασιατικο-δυτικά καλούδια, συν προσεγμένα cocktails και μία πολύ ενδιαφέρουσα spirits list.

Διαβάστε Επίσης

"Pink Flamingo"

To street food spot του Βασίλη Καλλίδη, κάπου ανάμεσα στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Μπανγκόγκ και τη δυτική γευστική κουλτούρα, εξακολουθεί να συγκινεί ακόμη, 6 χρόνια μετά το ντεμπούτο του. Πρωταγωνιστές εδώ το dim sum και τα bao buns.

Ο Βασίλης Καλλίδης στο εστιατόριο Pink Flamingo Dim Sum στην οδό Σκούφου
@pinkflamingo_dimsum

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.