Νέα μπαρ στην Αθήνα λοιπόν. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τον Πειραιά και το "Sonder", το οποίο άνοιξε μόλις πριν από λίγες ημέρες, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αντλεί τη φιλοσοφία αλλά και το όνομά του από τη συνειδητοποίηση πως ο καθένας "ζει μια ζωή τόσο ζωντανή και πολύπλοκη όσο η δική σου" – ο όρος συνδέεται με πολλές ψυχολογικές έννοιες που σχετίζονται με την ευημερία.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, στήνει τραπεζάκια και μια φιλόξενη μπάρα επί της οδού Μπουμπουλίνας, σερβίροντας εμπνευσμένα signature cocktails σαν το κατάλληλο για την εποχή One Autumn Leaf (με bourbon αρωματισμένο με μπανάνα, σιρόπι σφενδάμου και σοκολάτα) ή το Bitter Truth (Campari, gin, cordial μανταρινιού και καφές).
Ανεβαίνοντας την Πειραιώς, το cool και νόστιμο, μέσα-σε-συνεργείο/αντιπροσωπεία-της-Harley-Davidson-dive-bar "Ride" προσφέρει, από τα μέσα του καλοκαιριού, οπότε και εμφανίστηκε, καλοφτιαγμένα ποτά και παγωμένες μπίρες, ψαγμένες μουσικές και διαβολεμένα απολαυστικά burgers.
Από τη μία η μπάρα, οι προθήκες των ποτών, τα βαρέλια, ο δερμάτινος καναπές, από την άλλη, ολοκαίνουργια ή μεταχειρισμένα μοντέλα μοτοσικλετών, αξεσουάρ, memorabilia και εξοπλισμός, κι ανάμεσά τους ένα γυαλί που χωρίζει και παράλληλα ενώνει τους δύο κόσμους, σε ένα ακομπλεξάριστο μέρος, που απευθύνεται στον καθένα και όχι μόνο σε... Χαρλεάδες.
Λίγα λεπτά πιο ανατολικά, επί της οδού Βεΐκου στο Κουκάκι, το "Chico Athens" έκανε πρεμιέρα κι αυτό μέσα στον Σεπτέμβριο και συστήνεται ως ένα χαλαρό new age bistrot, με πολύ όμορφα vibes, σε μια γειτονιά που δείχνει να του ταιριάζει απόλυτα.
Φτάνοντας πια στο κέντρο της Αθήνας και στην πλατεία Καρύτση, το "Bless Me Father" μετρά μόλις λίγα εικοσιτετράωρα ζωής, αλλά ήδη ξεχωρίζει για το στιβαρό design και το πολύ δυνατό του μπαρ.
Τα ποτά του υπογράφει ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, με οκτώ signature προτάσεις, στη δική του πάντοτε φιλοσοφία. Για τα όσα τρως εδώ "ευθύνεται" ο Ασημάκης Χανιώτης, με επιλογές που ισορροπούν ανάμεσα στο comfort και το high end (από σεβίτσε και καρπάτσιο μέχρι κοτομπουκιές, sando και pasta, που γέρνουν περισσότερο στη λογική του bar food).
Στο Παγκράτι πλέον και τη ρετουσαρισμένη πιάτσα περιμετρικά της πλατείας Προφήτη Ηλία, το "Link" είναι ένα ανοιχτόχρωμο και ανοιχτόκαρδο μπαρ, με γοητευτικό εσωτερικό και απλωμένα τραπέζια στο μάλλον πιο προνομιακό σημείο της γειτονιάς.
Ο bartender Αντώνης Δεδούσης έχει φροντίσει για όλα όσα θα πιεις εδώ, με μπόλικες επιλογές σε non και low alcohol drinks, πολύ ενδιαφέροντα twisted classics, φροντισμένα highballs, καθώς και λίγα αλλά statement signatures.
Φινάλε με τα βόρεια και το Μαρούσι, που πρόσφατα εμπλουτίστηκε με το "Enso". Στην αφετηρία της Φραγκοκκλησιάς και υπό τη σκιά του επιβλητικού βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων "The Element", το συγκεκριμένο all day στοχεύει να πατήσει δυνατά στο τρίπτυχο καφές / φαγητό / ποτό.
Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος είναι αυτός που έχει επιμεληθεί μια λίστα 7 signature cocktails (+2 mocktails), ενώ ο σεφ Γιώργος Τσαπάρας μεριμνά για μία comfort και ελαφρώς πολυσυλλεκτική κάρτα φαγητού, που δεν περιορίζεται γεωγραφικά, έχοντας χρώμα, οικείες αναφορές και, ασφαλώς, γεύση.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.