Πάσχα στην Αθήνα: Εστιατόρια και ταβέρνες για μια νόστιμη Ανάσταση και Λαμπρή

Το ρητό θέλει Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό, αν όμως για φέτος ξεμείνετε στην πρωτεύουσα (ή αν η πρωτεύουσα είναι το χωριό σας), δε χάλασε κι ο κόσμος: οι παρακάτω προτάσεις σας φωνάζουν «δέβρο έξω», με μαγειρίτσες και μεζεδάκια να στρώνουν το δρόμο.

St George Lycabettus

Από Βορά ως Νότο, η Αθήνα θα γιορτάσει την Ανάσταση και τη Λαμπρή σε πλήρη δόξα, με τη θρησκευτική κατάνυξη να δίνει σκυτάλη στη γαστριμαργική ανάταση τόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όσο και την Κυριακή του Πάσχα. Μελετήστε λοιπόν το λαμπριάτικο λυσάρι μας προσεκτικά, και λάβετε τα μέτρα σας για να μην ψάχνετε τραπέζι… με τη λαμπάδα.

Βόρεια

Wood Κηφισιά
Φωτιές θα ανάψει η αντικριστιέρα του "Wood" την Κυριακή του Πάσχα

Η αυλή της "Μπεμπέκας" στο Χαλάνδρι θα είναι το ένα μας ραντεβού στα βόρεια για το αναστάσιμο dinner, το "Wood" της Κηφισιάς θα είναι το έτερο, αφού αμφότερα θα σερβίρουν παραδοσιακή σπιτική μαγειρίτσα παράλληλα με το κανονικό τους μενού, με τη "Μπεμπέκα" να ετοιμάζει τη σούπα της και για πακέτο από νωρίς. Το "Wood", από την άλλη, θα ανάψει τη θράκα του από νωρίς την επόμενη μέρα, για ένα πλούσιο λαμπριάτικο μενού, που θα περιλαμβάνει λημνιώτικο αρνάκι στη σούβλα και αντικριστό, ζουμερό κοκορέτσι, χειροποίητα γαρδουμπάκια, φρυγαδέλια και παϊδάκια.

Ananias Rotisserie
Πανηγυρικά θα γιορτάσει την επιστροφή στην κρεατοφαγία ο "Ananias" την Κυριακή της Λαμπρής

Λίγο πιο κάτω, πανηγυρικά θα γιορτάσει την επιστροφή στην κρεατοφαγία ο "Ananias Rotisserie" στο Μαρούσι, με τον σεφ Ηλία Σκουλά να ετοιμάζει αρνάκι "Asado” ψημένο στην ροτισερί, τζιέρια Πολίτικα με τραγανή κρούστα και μυρωδικά, κρητικές χορτόπιτες, αλλά και σμυρνέικο κοκορέτσι, μόνο με έντερα στην σούβλα. Παραέξω, με θέα την Πάρνηθα και την εξοχή της Βαρυμπόμπης, ο "Άγιος Μερκούριος" θα στήσει μπόλικες σούβλες στην αυλή του, για χάζι στο ψήσιμο των αρνιών και των κοκορετσιών.

Διαβάστε Επίσης

Κέντρο

Στο Κέντρο, ο αιωνόβιος "Φιλίππου" του Κολωνακίου έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για μαγειρίτσα, γαρδουμπάκια, αλλά και αρνάκι ψητό, για να τα παραλάβουμε ή να μας τα στείλει στο σπίτι το Μεγάλο Σάββατο, μια και η σάλα του κλείνει στις 5μμ, ενώ το ίδιο κάνει και η "Λόντζα της Γειτονιάς" στα Εξάρχεια, που θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 6μμ του Μ. Σαββάτου, με μαγειρίτσα σε κλασική και vegan εκδοχή.

Γαργαρέτα
Παραδοσιακή μαγειρίτσα σε ευρωπαϊκό πνεύμα θα σερβίρει η "Γαργαρέττα" στο Κουκάκι

Σε ευρωπαϊκό ωράριο θα κινηθεί η "Γαργαρέτα" στο Κουκάκι, που θα σερβίρει τη δική της μαγειρίτσα μέχρι τις 11μμ του Μ. Σαββάτου, ενώ ο "Κούβελος", στην ίδια γειτονιά, θα τιμήσει την παράδοση κρατώντας ανοιχτή την όμορφη σάλα του μέχρι αργά το βράδυ, για να βουτήξουμε το κουτάλι στην after σούπα της Ανάστασης όπως της πρέπει. Τη δε Κυριακή της Λαμπρής, η αυλή του "Κούβελου" θα γεμίσει πασχαλινές μυρωδιές με αρνάκι στη σούβλα και τη γάστρα, κοκορέτσια, τζιγεροσερμάδες, συκωταριές και φρυγαδέλια, σε ένα πλούσιο εορταστικό μενού. Με εορταστικό μενού θα χαζεύουν την πασχαλινή Αθήνα και οι "Ορίζοντες Λυκαβηττού", ξεκινώντας με χειροποίητη σπανακοτυρόπιτα και κορυφώνοντας με αρνίσιο κότσι στο φούρνο με μυρωδικά. 

St George Lycabettus
Έτοιμή για κατανυκτικό αναστάσιμο δείπνο η βεράντα του "St George Lycabettus"

Σε βεράντα με βραβευμένη θέα θα μας υποδεχτεί και φέτος το ξενοδοχείο "St George Lycabettus", όπου το Μ. Σάββατο, αφού δούμε το Άγιο Φως να κατεβαίνει από το εκκλησάκι του Άη Γιώργη του Λυκαβηττού, θα απολαύσουμε μαγειρίτσα παραδοσιακή ή με μανιτάρια, αρνάκι αντικριστό, κατσικάκι σε αμπελόφυλλα και κοκορέτσι παραδοσιακό στη λαδόκολλα, ενώ το μεσημέρι της Λαμπρής θα στηθεί γιορτινό μπουφέ. Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και αρνάκι στο φούρνο δια χειρός Αστέριου Κουστούδη και Νίκου Λιόκα θα σερβίρει και η "Μεγ. Βρεταννία", στο θεαματικό "GB Roof", εδώ όμως η Κυριακή του Πάσχα θα γιορταστεί πανηγυρικά, με σούβλα, ούζο, μεζέδες και κόκκινα αυγά να ανοίγουν δρόμο για live carving stations με αρνί και κοντοσούβλι.

Παράλληλα, σπιτική μαγειρίτσα με μυρωδικά, αλλά και σιγομαγειρεμένο κότσι από αρνάκι γάλακτος περιλαμβάνει το μενού του "Athens Plaza" για το Μ. Σάββατο, ενώ η Κυριακή του Πάσχα θα έχει γεύση από αρνάκι στην κληματόβεργα, λεμονάτα γαρδουμπάκια και κοκορέτσι με θυμάρι. Με ειδικά μενού θα γιορτάσει το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα και το "Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge" του "Athens Capital Hotel-MGallery Collection", με πρωταγωνιστές τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα: τσουρέκι, κόκκινα αυγά, αλοιφές και ελληνικοί μεζέδες, μαγειρίτσα, σιγοψημένο κατσικάκι με πουρέ από μπριάμ λαχανικών, μελιτζάνα σε γλασέ ντομάτας και ξύγαλο Κρήτης, γαρδουμπάκια, αρνί στη σούβλα και κοκορέτσι.

Διαβάστε Επίσης

Νότια

Σταθερή αναστάσιμη αξία για το Παλαιό Φάληρο, ο "Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας" θα γεμίσει την όμορφη αυλή του με μυρωδιές παραδοσιακής μαγειρίτσας το βράδυ του Μ. Σαββάτου, παρέα με γαρδουμπάκια και κοκορέτσι, ενώ την Κυριακή της Λαμπρής οι σούβλες θα απλωθούν μπρος στο μαγαζί για να υποδεχτούν τον οβελία που θα στριφογυρίζει νωχελικά.

Four Seasons Astir Palace
Αφορμή για να γιορτάσουμε την Άνοιξη είναι για το "Four Seasons Astir Palace" το Πάσχα

Σε πιο premium μοτίβο, το "Four Seasons Astir Palace" αγκαλιάζει το Πάσχα σα μια αφορμή για να γιορτάσει την Άνοιξη, κι ετοιμάζει μαγειρίτσα κατά παραγγελία στο εστιατόριο "Mercato", όπου από τη Μ. Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα θα σερβίρει πασχαλινό πρωινό με μυρωδάτο τσουρέκι και ζωγραφική αυγών για τους μικρούς επισκέπτες. Επιπλέον, η Κυριακή του Πάσχα γίνεται η ιδανική αφορμή για να γνωριστούμε με τον νέο σεφ του "Taverna37", Αλέξανδρο Κοσκινά, που εκτός από σούβλες, ετοιμάζει γαρδουμπάκια, τζιεροσερμάδες και πασχαλινές αυγοσαλάτες, δίνοντας τη δική του γεύση στη Λαμπρή. Παράλληλα, το Πάσχα θα γιορτάσει και το "Athenaeum InterContinental Athens", με το "Cafezoe" να μετατρέπει το poolside του ξενοδοχείου σε μεγάλη γιορτή, με αρνί και κατσίκι στη σούβλα, γιορτινές γεύσεις στο μπουφέ, αλλά και ζωντανή ελληνική και ξένη μουσική.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Φιλίππου

Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας (Ο)

Αλκυόνης 77, Παναγίτσα, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Wood

Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Mappemonde

Ξεν. «Athens Capital Hotel - MGallery Collection», Λεωφ. Ελευθ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Λόντζα της γειτονιάς (Η)

Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ananias Rotisserie

Ηφαίστου 2, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

38 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.