Βραβείο Restaurant & Bar Design Award 2022 για το "Delta"

Tο εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ, που σηματοδότησε μια νέα εποχή στο ελληνικό fine dining, τιμήθηκε πρόσφατα με το «Restaurant & Bar Design Award 2022» στην κατηγορία «Europe – In Another Space».

Delta Restaurant

Ο ίσως πιο επιδραστικός διαγωνισμός design για χώρους εστίασης παγκοσμίως, που αφορά χώρους που βρίσκονται μέσα σε μουσεία, αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς, οπουδήποτε εκτός από ξενοδοχεία, διοργανώθηκε για 14η χρονιά τιμώντας τους πιο δημιουργικούς χώρους εστίασης σε ολόκληρο τον κόσμο και τους ανθρώπους που τους σχεδίασαν. Ο θεσμός επιφύλασσε φέτος μια ευχάριστη έκπληξη αφού το αθηναϊκό "Delta" στο ΚΠΙΣΝ τιμήθηκε με το "Restaurant & Bar Design Award 2022" στην κατηγορία "Europe – In Another Space".

Διαβάστε Επίσης

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του "Delta" ανατέθηκε στο βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο "Kois Associated Architects", που, θέτοντας τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα ως αφετηρία, φρόντισε το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το όραμα του αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, Ρέντσο Πιάνο. Το εστιατόριο διακρίθηκε ανάμεσα σε 27 εστιατόρια και μπαρ που βρίσκονται στο Παρίσι, τη Στοκχόλμη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και ξεχωρίζουν για το πρωτότυπο design τους.

Διαβάστε Επίσης

Η προσέγγιση της κουζίνας είναι, όπως πετυχημένα περιγράφεται στο site του εστιατορίου, ένα αινιγματικό αφήγημα που με βασικό αξίωμα "καμία απώλεια - καμία σπατάλη", ξεδιπλώνεται σε ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας στη γαστρονομία.

DELTA DINING ROOM
©Nikos Paliopoulos Pictures

To concept είναι η έκφραση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας της Ελλάδας του σήμερα, μέσω μιας αρχιτεκτονικής ατμόσφαιρας που παραπέμπει νοερά στη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα.  Αυτό επιτυγχάνεται όχι με τη χρήση και προβολή ιστορικών μοτίβων ή αντικειμένων, αλλά με την αρχιτεκτονική προσέγγιση στο ζήτημα της ελληνικής ταυτότητας. "Εστιάσαμε σε αρχέτυπες ατμόσφαιρες και μυθολογικές δομές. Ο σκοπός μας ήταν ο χώρος να αποπνέει μια αίσθηση φιλόξενης οικειότητας αλλά και μυστηρίου που θα είναι αλάνθαστα ελληνική.  Μας απασχόλησε η δημιουργία μιας νέας ανάγνωσης του χώρου βασισμένη στην ανθρώπινη κλίμακα, έτσι ώστε ο επισκέπτης υποσυνείδητα να νιώσει μια αίσθηση εφορίας και οικειότητας με την άφιξη του.",  εξηγεί ο Στέλιος Κόης, επικεφαλής του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Kois Associated Architects.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble / Ρόδος

Μια γαστρονομική performance χωρίς προηγούμενο, ένα εστιατόριο καλύτερο από ποτέ, τολμά να μεταμορφώνει την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε ονειρεμένο fine dining με σύνθημα "γνώρισε, νοστάλγησε, μύρισε, γεύσου". Εμπειρία αξέχαστη!

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
08/08/2024

Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Είναι το Dry Martini το ιδανικό κοκτέιλ για φαγητό;

Το ένδοξο κοκτέιλ με τη μοναδική ιστορία και το μοναδικό σεξ απήλ, είναι μετρ της one drink αρμονίας με τις πιο διαφορετικές γεύσεις.

Bungalow 7

Το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο beach bar restaurant στα Αστέρια της Γλυφάδας του Ομίλου Παπαθεοχάρη έχει μοδάτη αύρα, κομψό ντεκόρ και προσεγμένη κουζίνα από τον βραβευμένο Ντίνο Φωτεινάκη.

Χρήστος Σιδηρόπουλος: Γνωριμία με τον σεφ του νέου fine dining εστιατορίου "Agora" στη Σύμη

Ο 30χρονος ταλαντούχος σεφ του ολοκαίνουριου εστιατορίου στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" στο νησί των τριών Χαρίτων συστήνεται στο "α" μέσα από τις εμπειρίες και τη μαγειρική του φιλοσοφία.

"Dominicale": Θαλασσινό τραπέζι σε βενετσιάνικο σκηνικό και το Ιόνιο στο πιάτο

Στο Αργάσι της Ζακύνθου, πάνω στο κύμα και στη σκιά ενός βενετσιάνικου πύργου, εκεί που το μεγαλόπρεπο μεσογειακό τοπίο συναντά το λαμπρό ζακυνθινό παρελθόν, το Dominicale αποτελεί προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία.

Το "Nobelhart & Schmutzig" στο Βερολίνο είναι γροθιά στο παγκόσμιο γαστρονομικό κατεστημένο

Το μανιφέστο του εστιατορίου που δημιούργησαν οι Billy Wagner και Micha Schäfer στο Βερολίνο αποτελεί λόγο σύγκρισης της εξόδου για φαγητό με την προσφυγή στις κάλπες.