6 νέα στέκια για χαλαρό τρωγοπίνειν

Ιταλία, Αμερική ή κάτι πιο εξωτικό; Μεζέδες στη μέση ή κρασί με το κατιτίς του; Απ’ όλα έχει ο μπαξές σε αυτά τα καινούργια μαγαζιά, όπου τρώμε και πίνουμε σε περιβάλλον χαλαρό και παρεΐστικο.

6 νέα στέκια για χαλαρό τρωγοπίνειν

Ιταλία, Αμερική ή κάτι πιο εξωτικό; Μεζέδες στη μέση ή κρασί με το κατιτίς του; Απ’ όλα έχει ο μπαξές σε αυτά τα καινούργια μαγαζιά, όπου τρώμε και πίνουμε σε περιβάλλον χαλαρό και παρεΐστικο.

«Μονοπάτι» / Νέο Ηράκλειο

6 νέα στέκια για χαλαρό τρωγοπίνειν - εικόνα 1

Πολλοί και διαφορετικοί μερακλίδικοι μεζέδες, πιάτα ημέρας, σαλάτες και όλων των ειδών οι ποικιλίες, όλα ασφαλώς για τη μέση του τραπεζιού. Το παρεΐστικο όμως μεζεδοπωλείο του Νέου Ηρακλείου φροντίζει εξίσου και για τα συνοδευτικά τους, ήτοι τις μπίρες, τα κρασιά και τα αποστάγματα, που συλλέγει με προσοχή από διάφορες μεριές της Ελλάδας.

«Vibo» / Γλυφάδα

6 νέα στέκια για χαλαρό τρωγοπίνειν - εικόνα 2

Το μικρό γυάλινο wine bistro έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην Γρηγορίου Λαμπράκη, με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε γιοτ. Τα τραπέζια αλλάζουν διάθεση μέσα στη μέρα, ξεκινώντας με καφέ και πρωινό και συνεχίζοντας με καλοδιαλεγμένες ετικέτες κρασιού, αλλά και γεύσεις σαν την μπρουσκέτα με ribeye steak και το sushi ντολμαδάκι με κρέμα από αμπελόφυλλα.

«TGI Fridays» / Σύνταγμα

6 νέα στέκια για χαλαρό τρωγοπίνειν - εικόνα 3

Έλειπε η διάσημη παρασκευιάτικη ανεμελιά από την καρδιά της πόλης, γι’αυτό και χαιρόμαστε για το νέο μέλος της αγαπημένης casual αμερικάνικης αλυσίδας στην Καπνικαρέα. Όλα τα signature πιάτα, ανανεωμένες healthy γεύσεις, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ολοκαίνουργιο brunch που μας βάζει σε γευστικούς πειρασμούς από νωρίς.

«Dumb Waiter» / Άνω Γλυφάδα

6 νέα στέκια για χαλαρό τρωγοπίνειν - εικόνα 4

Τα διαφορετικά δωμάτια αυτού του πρωτότυπου all-day μαγαζιού «αφηγούνται» την ιστορία του Βραζιλιάνου Paolo και της Αγγλίδας Ντορίνα, ενώ τις comfort γεύσεις με ένα touch εξωτισμού προτείνει ο Σταμάτης Τσίλιας και τα ανάλογα κοκτέιλ ο Άρης Χατζηαντωνίου. Αν έχετε πιτσιρίκια σημειώστε πως υπάρχει δωμάτιο με δημιουργική απασχόληση αλλά και μενού ειδικά για αυτά.

«Tarantella» / Περιστέρι

6 νέα στέκια για χαλαρό τρωγοπίνειν - εικόνα 5

«Viva Italia» φωνάζει ο νέος κάτοικος στην καυτή πιάτσα της Βεάκη. Η δράση στο μαξιμαλιστικό και θεατράλε ντεκόρ που έπλασε ο μετρ του είδους Άλεξ Πετράκης ξεκινά από νωρίς με ιταλιάνικο brunch, κάνοντας στη συνέχεια χώρο για pasta, pizza και άλλα κλασικά στο μενού που επιμελείται ο Γιάννης Στανίτσας, αλλά και για τα ταιριαστά κοκτέιλ του Βαγγέλη Γρηγορόπουλου.

«Tokyo Joe» / Κολωνάκι

6 νέα στέκια για χαλαρό τρωγοπίνειν - εικόνα 6

Ακόμα μία έδρα για τη νεανική και προσιτή γιαπωνέζικη αλυσίδα που ξεκίνησε από τα νότια της πόλης και όλο και εξαπλώνεται εντός και εκτός Αθηνών. Μεγάλη ποικιλία σε sushi, ταρτάρ, σεβίτσε, σούπες, noodles και κάποια κύρια πιάτα, τα οποία θα δοκιμάσετε στα τραπέζια που βγάζει στο πεζοδρόμιο της Πλουτάρχου.


Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Καπνικαρέας 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tokyo Joe

Πλουτάρχου 16-18, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Vibo bistro

Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Dumb waiter

Δ. Γούναρη 137, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Tarantella

Αιμιλίου Βεάκη 9Α & Ρούσβελτ 8, Περιστέρι
  • Ethnic κουζίνες

Μονοπάτι (Το)

Ακακιών 5 & Δροσιάς, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.