"Agavita Cantina Mexicana": Η tex mex πινελιά της Νέας Φιλαδέλφειας

Γκουακαμόλε, τάκος, μπουρίτος και άλλα μεξικάνικα classics έχουν την τιμητική τους στο διαχρονικό στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας, που εδώ και λίγο καιρό μας υποδέχεται σε νέα, πολύχρωμη στέγη.

«Agavita Cantina Mexicana»: Η tex mex πινελιά της Νέας Φιλαδέλφειας

Γράφει εδώ και χρόνια τη δική της spicy ιστορία στη Νέα Φιλαδέλφεια η όμορφη "Agavita Cantina Mexicana", η οποία μεταφέρθηκε πρόσφατα σε σούπερ κεντρικό πόστο επί της λεωφόρου Δεκελείας.

Το νέο μαγαζί είναι ιδιαιτέρως άνετο (παλιό μπιλιαρδάδικο γαρ) και φροντισμένο μέχρι την παραμικρή του λεπτομέρεια από τους ιδιοκτήτες και δραστήριους επιχειρηματίες της περιοχής Γιάννη και Μιχάλη Ντικιάδη καθώς και την καλλιτέχνιδα σύζυγο του πρώτου. Η σάλα έχει στη μία της μεριά μια εντυπωσιακή μπάρα πολλών μέτρων και από την άλλη, έναν ολόκληρο τοίχο φιλοτεχνημένο με πορτρέτα της Φρίντα Κάλο, μέσα σε ζωηρά μεξικάνικα μοτίβα που γεμίζουν το χώρο με χρώμα. Επιπλέον προσόν, τα πολλά τραπέζια που απλώνονται με τις απαραίτητες αποστάσεις στο φαρδύ πεζοδρόμιο και τα οποία πετύχαμε γεμάτα, ακόμα και το βράδυ Δευτέρας που επισκεφτήκαμε το μαγαζί.

Κόσμος όλων των ηλικιών, άλλοι τσιμπολογώντας παρέα με το κοκτέιλ τους, άλλοι τρώγοντας κανονικά, μιας και το μαγαζί αγκαλιάζει κάθε διάθεση ισότιμα. Με αυτήν τη λογική είναι άλλωστε στημένος και ο κατάλογος, που φέρνει μια γύρα όλα τα tex mex classics και σου επιτρέπει να πλοηγηθείς με όση κάψα επιθυμείς και αντέχεις, καθώς κάθε πιάτο αναγράφεται μαζί με τις πιπερίτσες του, για να μπορείς να διαλέξεις με ασφάλεια. Εμείς κάναμε την αρχή με το γκουακαμόλε, που φτιάχνεται στην κουζίνα και έρχεται φρέσκο και δροσιστικό με ωραία αίσθηση του αβοκάντο. Πλάι του βάλαμε χρυσαφένια onion rings, που κάθονται πάνω σε ορεκτική πράσινη σαλατίτσα καρυκευμένη με έξτρα spicy πιπερίτσες τσίλι. Τα τάκος έχουν ωραία τραγανή ζύμη και προτείνονται σε πολλούς συνδυασμούς, από κλασικούς μέχρι λιγότερο αναμενόμενους, όπως για παράδειγμα εκείνα τα πολύ νόστιμα "γαλανόλευκα" με φέτα, ντομάτα, ελιές και κρεμμύδι.

"Agavita Cantina Mexicana": Η tex mex πινελιά της Νέας Φιλαδέλφειας - εικόνα 1

Στα κύρια, οι αγαπημένες μεξικάνικες ζύμες έχουν την τιμητική τους, και είναι χειροποίητες και καλοφτιαγμένες, κρίνοντας από τα chimichangas με την crispy κρούστα και την ωραία γέμιση από κοτόπουλο, κόκκινα φασόλια και πιπεριές jalapenos, που δεν φοβάται τις εντάσεις. Θα βρείτε ακόμα burgers και κρεατικά στη σχάρα με tex mex χρώμα, καθώς και κάποια μαγειρευτά πιάτα, όπως τα χοιρινά φιλετάκια cochinita pibil που μαρινάρονται σε ήπια μεξικάνικη μαρινάδα και σερβίρονται σε πήλινο σκεύος με ρύζι. Μαζί τους αξίζει να ανακαλύψετε τα κοκτέιλ που προτείνει η μπάρα, όπως η γλυκιά και πικάντικη Caliente Paloma με μεσκάλ, σιρόπι αγαύης και καυτερή πιπεριά, ενώ το γλυκό φινάλε φέρνουν πολύ καλά churros πασπαλισμένα με χοντρή ζάχαρη, που βουτάς σε καραμέλα dulce de leche και ρευστή σοκολάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Agavita

Λεωφ. Δεκελείας 86, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.