Η μαγεία του pairing αποκαλύπτεται στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αξιοποιώντας το χρόνο της απομόνωσης για αναδιοργάνωση, το «Baratin Drink & Dine Home Bar» μπαίνει ορεξάτο στην καλοκαιρινή σεζόν, με ανανεωμένο χώρο, ένα καινούργιο μενού και pairing φιλοσοφία.

Η μαγεία του pairing αποκαλύπτεται στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αξιοποιώντας το χρόνο της απομόνωσης για αναδιοργάνωση, το γοητευτικό νεοϋορκέζικο all day στέκι πάνω στην περαντζάδα της Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια μπαίνει ορεξάτο στην καλοκαιρινή σεζόν, με ανανεωμένο χώρο, ένα καινούργιο μενού, pairing φιλοσοφία και πολλές επιλογές που μας παρασύρουν σε ψαγμένα γευστικά μονοπάτια. Το κρασί αναλαμβάνει θέση πρωταγωνιστή με 150 ετικέτες από boutique οινοποιεία όλης της χώρας αλλά κι επιλεγμένες γηγενείς ποικιλίες του εξωτερικού (από Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία μέχρι Χιλή και Αυστραλία), με εξαιρετικά σπάνια δείγματα ανάμεσά τους. Στην κάβα του Baratin θα βρείτε επιλογές από κρασιά ήπιας, φυσικής οινοποίησης – που είναι η σύγχρονη παγκόσμια alternative τάση. Μάλιστα, εξήντα από τις ετικέτες προσφέρονται και σε ποτήρι, για να πειραματιστείτε ελεύθερα περνώντας από ποικιλία σε ποικιλία – πάντα με το κατάλληλο συνοδευτικό, ώστε να γευτείτε κάθε οινική απόχρωση.

Η μαγεία του pairing αποκαλύπτεται στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 1

Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι είναι η Φανή Κολάκη και ο Δημήτρης Γρουμπός, οι δύο έμπειροι σομελιέ του Baratin Drink & Dine Home Bar, που κατέχουν όλα τα «κλειδιά» για να απογειώσετε τις αρμονίες. Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου, που συνδυάζονται άψογα με ένα blend Βραδιανού-Syrah, τραγανές παναρισμένες γαρίδες σε πάνκο παρέα με ροζέ Merlot βιολογικής καλλιέργειας καθώς και πένες αλά κρεμ με μανιτάρια πορτομπέλο, που εξισορροπούν την κρεμώδη υφή τους όταν συνοδεύονται από την ξεχωριστή ημιαφρώδη ποικιλία Ντεμπίνα είναι μερικές από τις προτάσεις τους. Η λίστα του bar food συνεχίζεται με μπρουσκέτες, σαλάτες ή πλατό εκλεκτών τυριών και αλλαντικών αλλά, New York Sandwich, ζουμερά μπέργκερ και επιλογές για Vegeterian και Vegan. Την πιο δροσερή απάντηση του καλοκαιριού δίνουν, φυσικά, η signature cocktail list του Baratin, από την οποία προτείνουμε το γλυκόξινο και θεαματικό Berry White με Tanqueray και σμέουρα, όπως και τα πικάντικα Kinky Mango και Señorita Picante.

Περισσότερες πληροφορίες

Baratin

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.