Κουαρτέτο για κρεατοφάγους

Τέσσερις προτάσεις διαφορετικού ύφους για όσους αγαπούν το κρέας, από το κέντρο μέχρι τα προάστια της πόλης.

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους

#1 «Spit Jack»

Στην πρώτη ματιά μπορεί να το περάσεις για tattoo parlor, οι μυρωδιές που αναδύονται από τη rotisserie της οδού Σκούφου, όμως, δεν θα σε αφήσουν να το προσπεράσεις: Κοτόπουλα, πάπιες και γουρουνόπουλα αργογυρίζουν και σιγοψήνονται, σαλάτες, σάλτσες και μια γκάμα από πατάτες συμπληρώνουν το ευθύβολο μενού, ενώ μπύρες και κρασιά ολοκληρώνουν την γευστική αρμόνια.

#2 «Aventador Prime Meat House»

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους - εικόνα 1

Το πολυπρόσωπο κρεατοφαγικό hub των Μελισσίων αναδεικνύει στο σικάτο του εστιατόριο «The Cellar House» ξεχωριστές κοπές και σιτέματα αλλά και τις αξιόλογες προτάσεις με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα, που καλύπτουν όλο το πεδίο μεταξύ rotisserie, ξυλόφουρνου, σχάρας και κατσαρόλας.

#3 «Γίδι»

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους - εικόνα 2

Φορτωμένα τσιγκέλια, ξύλινοι πάγκοι και φουντωμένες ψησταριές συνθέτουν το ταμπλό βιβάν αυτού του κρεατοφαγικού στεκιού στη Μεταμόρφωση, που φέρνει τη χασαποταβέρνα στη νέα εποχή. Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, προβατίσια παϊδάκια, μπιφτέκια από σιτεμένο κιμά και άλλες λαχταριστές κρεατονοστιμιές απλώνουν την τσίκνα τους κι οι ζουμερές, γεμάτες γεύσεις τους στέλνουν τον ουρανίσκο μας στον έβδομο ουρανό.

#4 «Τηλέμαχος»

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους - εικόνα 3

Ωδή στην κομψότητα και ναός της υποψιασμένης κρεατοφαγίας, η αρχοντική σάλα της Πανεπιστημίου δίνει περήφανα τον πρώτο λόγο σε prime διεθνές κοπές αλλά και επιλογές μασίφ ελληνικές, όπως ο τράγος, το αρνί κι η προβατίνα, που βρίσκουν εδώ το ιδανικό πεδίο για να απογειωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.