«Blue Bamboo»: Κυδαντιδών κι εξωτισμού γωνία

Thai friendly και γενικότερα friendly, έξω καρδιά και cool, το ζωηρό bar-restaurant έχει στήσει δυνατό εξωτικό σκηνικό στην καρδιά των Άνω Πετραλώνων.

«Blue Bamboo»: Κυδαντιδών κι εξωτισμού γωνία

Δεν κάνει τυχαία ταϊλανδέζικο σουξέ με υπερτοπικό χαρακτήρα το «Blue Bamboo» των Πετραλώνων. Από εκείνα τα ανοιχτόκαρδα στέκια με ωραίο παλμό, μοιάζει να έχει κρεμασμένη κάπου επάνω του μια πινακίδα που αναγράφει κάτι του στιλ «έλα μέσα χωρίς να το πολυσκεφτείς και θα περάσεις καλά».

Αυτή η «εξωτική ταβέρνα», την οποία δημιούργησαν ο (με χρόνια θητείας σε καλά bar-restaurants της πόλης) Αντώνης Λιώλης και ο Ξενοφώντας Ναθαναηλίδης (έχει το «Κλουβί», ακριβώς απέναντι, όπου και γνωρίστηκαν), απέκτησε μάλιστα και «αδερφάκι» στη Σέριφο το περασμένο καλοκαίρι, δένοντας όμορφα το cool και απροσποίητο στιλ της με τα χαλαρά κι εναλλακτικά vibes που εκπέμπει το σοφιστικέ κυκλαδονήσι.

«Blue Bamboo»: Κυδαντιδών κι εξωτισμού γωνία - εικόνα 1

Βράδυ καθημερινής και ο χώρος δεν αργεί να γεμίσει με νεαρόκοσμο και ζευγαράκια που βρίσκουν τη θέση τους, αναλόγως διάθεσης (εδώ δεν γίνονται κρατήσεις), τόσο στα ξύλινα τραπέζια και στην μπάρα που βλέπει απευθείας στα όσα συμβαίνουν στην ανοιχτή κουζίνα όσο και στα περβάζια του μαγαζιού, για χαλαρό τρώγειν και πίνειν Κυδαντιδών και Δημοφώντος γωνία. Το μενού που διαβάζεις από τον μπλε κατάλογο-σουπλά σταχυολογεί τις κλασικές αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες ταϋλανδέζικες γεύσεις, έχοντας δίπλα τους και τις απαραίτητες «φωτίτσες», που αυξάνονται ανάλογα με το βαθμό κάψας κάθε πιάτου.

Βουτώντας τα chopsticks στην διάφανη σούπα με noodles ρυζιού, ανακαλύπτεις νόστιμα και ζουμερά κομμάτια πάπιας, ενώ η γλυκιά σάλτσα σόγιας και το φρέσκο κόλιαντρο ανοίγουν την όρεξη με όμορφα αρώματα. Για την αρχή αξίζει ακόμη να ποντάρετε στα αχνιστά dumplings με νεροκάστανα, χοιρινό κιμά και γαρίδες, που έχουν σάρκα ωραία και τρυφερή, όπως και στην πικάντικη σαλάτα με τραγανά στικ από μάνγκο, κρεμμύδι, τριμμένη καρύδα και γαριδούλες, που εκπέμπει σε spicy και δροσερές συχνότητες. Το νόστιμο pad Thai έρχεται, όπως και τα υπόλοιπα πιάτα με noodles, αλά Ταϊλάνδη, έχοντας δηλαδή δίπλα του διάφορα υλικά (λ.χ. λάιμ ή ζάχαρη) για να τα προσαρμόσεις στη γεύση σου.

«Blue Bamboo»: Κυδαντιδών κι εξωτισμού γωνία - εικόνα 2

Από την άλλη, εκπλήξεις πέρα από τα συνηθισμένα κρύβουν τα περίπου δέκα σπέσιαλ πιάτα του μαγαζιού. Το Crying Tiger Beef αναζητά την ταϊλανδέζικη γεύση στην extra spicy σάλτσα που συνοδεύει το ολόσωστα ψημένο και νοστιμότατο μοσχάρι (τα κρεατικά τους τα προμηθεύονται από το ονομαστό γειτονικό κρεοπωλείο του Καλογιάννη), ενώ το φρέσκο και τρυφερό καλαμάρι έρχεται με πιπεριές και άλλα λαχανικά, σε μια ροδαλή και γλυκοπικάντικη σος με άρωμα βασιλικού.

Ωραία και δροσιστικά σορμπέ μάνγκο και καρύδα για το τέλος, αν και κατά πάσα πιθανότητα οι ρυθμικές jazz και funk μουσικές που επιλέγει ο Αντώνης –στη σωστή ένταση, για να δημιουργούν ατμόσφαιρα και να μην εμποδίζουν την κουβέντα– θα σας παρασύρουν σε άλλο ένα από τα signature cocktails του καταλόγου.

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Bamboo

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.