Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι;

Σ’ αυτό το καινούργιο λιλιπούτειο στέκι θα μάθεις πότε οι Ταϊλανδοί τρώνε «aahaan jaan diaw». Λεπτομέρειες εντός.

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι;

Σ’ αυτό το καινούργιο λιλιπούτειο στέκι θα μάθεις πότε οι Ταϊλανδοί τρώνε «aahaan jaan diaw».

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι; - εικόνα 1

Ένα λιλιπούτειο ταϊλανδέζικο στέκι έστησαν στo Koυκάκι ο Μπάμπης Ασκερίδης, ο οποίος έχει σπουδάσει μαγειρική στην Μπανγκόγκ κι έχει συνεργαστεί με αρκετά thai εστιατόρια της πόλης, κι ο Κώστας Λάλας. Μόλις 16 θέσεων, οκτώ στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα κι οκτώ στα ψηλά ξύλινα τραπέζια, το Τuk Τuk τους, βαμμένο σε παλ ροζ και γαλάζιο, με φλοράλ ταπετσαρίες και γεμάτο memorabilia από ταξίδια στην Ταϊλάνδη, το βασιλιά της χώρας, παλιές πολιτικές και κινηματογραφικές αφίσες, Βούδες και χρωματιστές ομπρελίτσες, παίζει με την ιδέα του φαγητού του δρόμου και των υπαίθριων αγορών.

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι; - εικόνα 2

Εκτός από τα μικρά πιάτα (dumplings, won ton, spring rolls κ.ά.), τα noodles και τα ποικίλα κάρι που σύμφωνα με την τοπική κουλτούρα είθισται να μοιράζονται, στο μενού θα βρεις και aahaan jaan diaw, που σημαίνει «πιάτα του εργαζόμενου», καθένα από τα οποία είναι γεύμα από μόνο του: π.χ. κοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά ή πάπια με σος στρειδιών και λαχανικά, αμφότερα στο γουόκ, σερβιρισμένα με jasmine rice. Πιο πλήρης γευστική αναμετάδοση μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.