Biftekakia & Souvlakia με σουξέ διαρκείας

Ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια από την Κηφισιά, αμέσως μετά έκανε­ την εμφάνισή του στη Νέα Σμύρνη και πρόσφατα έφτασε και στο Νέο Ψυχικό.

Biftekakia & Souvlakia με σουξέ διαρκείας

Tο πρώτο «Biftekakia & Souvlakia» ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια από την Κηφισιά, αμέσως μετά έκανε­ την εμφάνισή του στη Νέα Σμύρνη και πρόσφατα έφτασε και στο Νέο Ψυχικό. Tο αγάπησαν λοιπόν οι Αθηναίοι το μαγαζί. Το φαγητό κάνει focus στο σουβλάκι: τυλιχτά με χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι αλλά και με κεμπάπ απλό ή καϊσερλί και όλα τα παραπάνω σε ξύλινο σουβλάκι ή σουβλί. Μεγάλο σουξέ τα μπιφτεκάκια μοσχαριού ή κοτόπουλου, που γίνονται από φρεσκότατο κιμά και δική τους συνταγή με μυστικά αρτύματα. Τα σουβλάκια είναι όλα χειροποίητα και οι πιτούλες τους, πάντοτε αλάδωτες, απλές ή ολικής αλέσεως, σερβίρονται ψιλοκομμένες, με αλάτι και ρίγανη.

Biftekakia & Souvlakia με σουξέ διαρκείας - εικόνα 1

Καθόλου αμελητέος ο «πρόλογος» με τα πολλά ορεκτικά και τις σαλάτες, αρκετές με υλικά που δηλώνουν ιταλική διάθεση (ρόκα, παρμεζάνα, μοτσαρέλα κ.λπ). Εκτός από το φαγητό, στην αποδοχή του μαγαζιού έχει παίξει ρόλο και η έμφαση στη διακόσμηση. Πολύ μακριά από το κλασικό σουβλατζίδικο, η καλαίσθητη αίθουσα με τα λευκά τραπέζια και τις καρέκλες εντάσσει το χώρο από άποψη ύφους στις μοντέρνες ταβέρνες, ενώ ο άπλετος φωτισμός και τα πολύχρωμα, φρέσκα λαχανικά μέσα σε καφάσια –έκρηξη χρώματος στους τοίχους– συνεισφέρουν στη δημιουργία ­μιας πολιτισμένης ατμόσφαιρας. Γρήγορο σέρβις, καλές τιμές και delivery από τη μία το μεσημέρι.

Ιλισίων 26,​ Κηφισιά, 2108001050 / Λεωφ. Συγγρού 141, Νέα Σμύρνη, 2109353500 / Λεωφ. Κηφισίας 202, Nέο Ψυχικό, 2106723900, www.biftekakiasouvlakia.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Biftekakia & Souvlakia

Λεωφ. Κηφισίας 202, N. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Biftekakia & Souvlakia

Ιλισίων 26, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.