Τα ΒορΟινά: ραντεβού με τα "βόρεια" κρασιά

Η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 1/2 στη «Μεγάλη Βρεταννία», αλλά οι παράλληλες εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη.

Τα ΒορΟινά: ραντεβού με τα «βόρεια» κρασιά

Οινόφιλος; Έσo έτοιμος. Η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος επέστρεψε για το καθιερωμένο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 1/2 στη "Μεγάλη Βρεταννία", αλλά οι παράλληλες εκδηλώσεις –κι είναι πολλές– ξεκίνησαν ήδη.

Τα ΒορΟινά: ραντεβού με τα "βόρεια" κρασιά - εικόνα 1

Με ένα οινικό "μπουκέτο" λευκών, ροζέ και κόκκινων κρασιών, αφρωδών, ξηρών, γλυκών, φετινών ή παλιότερων εσοδειών, η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 1/2 στη "Μεγάλη Βρεταννία"*. Φέτος μάλιστα, που τα ΒορΟινά φιλοξενούν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, οι οινόφιλοι έχουν την ίδια μέρα δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελική του φάση, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον "εξτραδάκι": πολλές παράλληλες εκδηλώσεις "τρέχουν" στην πόλη από τις 23/1.

Το "Vintage" ετοιμάζει μια σειρά από βορειοελλαδίτικα flights (23/1-1/2), το "Heteroclito" σερβίρει βορειοελλαδίτικα κρασιά με το ποτήρι (23/1-2/2), και το "Kiki de Grece" κάνει focus στο Ξινόμαυρο και στη Μαλαγουζιά (23/1-2/2), ενώ τις ίδιες ημέρες (23/1-1/2) το "Sale Bianco" στη Γλυφάδα, το "Θείο Τραγί" στα Πετράλωνα, το "Silver Casa" στη Βουλιαγμένη και το "Fabrica de Vino" στην Εμμανουήλ Μπενάκη εστιάζουν στα κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Η "Οκτάνα" στο Παγκράτι συστήνει σε ποτήρι το λευκό (Traminer) και το ερυθρό (Cabernet Sauvignon) Κτήμα Αβέρωφ (23/1) για να συνεχίσει με τα Ξινόμαυρα του ίδιοι οινοποιείου (29/1), το "Oinoscent" αφιερώνει μια εβδομάδα στα κρασιά των Οίνων Βορείου Ελλάδας, με την πρώτη ημέρα της (26/1) να εστιάζει στα κρασιά της Ηπείρου.

Σημειώστε επίσης στην ατζέντα σας ότι το εστιατόριο "F+W by Olivier Campanha" στο Κολωνάκι ετοιμάζει μια ενδιαφέρουσα οινική "αναμέτρηση" (27/1) φέρνοντας αντιμέτωπα το Pinot Noir με το Βλάχικο, το Cabernet Sauvignon με το Ξινόμαυρο και το Chardonnay με τη Ντεμπίνα, το "Vein" στη Γλυφάδα διοργανώνει μια βραδιά (27/1) για τα επιδόρπια κρασιά του ελληνικού Βορρά, το "Mono" στην Πλάκα συνδυάζει πέντε πιάτα της κουζίνας του με πέντε κρασιά Βόρειων παραγωγών (28/1) συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον ειδικό μενού, ενώ το ίδιο κάνει και η "Cookoovaya" (επίσης στις 28/1) στην περιοχή του Χίλτον. Μια ημέρα μετά, το "City Bar" στο City Link ποντάρει ταυτόχρονα σε λευκό και κόκκινο, παρουσιάζοντας κρασιά έξι παραγωγών με τα συνοδευτικά τους πιάτα. Είναι κι άλλοι οι χώροι που συμμετέχουν, με το πρόγραμμα να εμπλουτίζεται ακόμη και τώρα. Περισσότερες πληροφορίες και τιμές για κάθε εκδήλωση θα βρείτε στο www.voroina.gr

* Ωράριο ΒορΟινών:
11 π.μ.-5 μ.μ. για τους επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση / επαγγελματική κάρτα), 5 μ.μ.-10 μ.μ. για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: € 5)

Περισσότερες πληροφορίες

Sale Bianco

Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Heteroclito

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Kiki de Grece

Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.