1(+) συναυλία για κάθε μέρα της εβδομάδας

Κήπος του Μεγάρου © Akrviadis

Ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε από την προηγούμενη συναυλιακή εβδομάδα που έφερε στους Αθηναίους μεγάλες συγκινήσεις. Ενδεικτικά: οι Coldplay έγραψαν ιστορία σε δύο αξέχαστες βραδιές στο ΟΑΚΑ και το Release Athens έκανε θεαματική πρεμιέρα με τους ασυγκράτητους Offspring και μια εμφάνιση - έκπληξη από τους Subways. Είχε επίσης, γλέντια διονυσιακά στον λόφο του Λυκαβηττού με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και την κεφάτη παρέα του, αλλά και μια συγκινητική - και με ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο - παρουσίαση δίσκου του ράπερ από τη Θεσσαλονίκη Τζαμάλ ("Terra Dannata"), στην Τεχνόπολη.

Τις επόμενες μέρες έχει επιστροφή στον Κήπο του Μεγάρου και απανωτά ραντεβού στην Πλατεία Νερού, Anohni & Τhe Johnsons στο Ηρώδειο, ένα μεγάλο συναυλιακό αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο για τα 45 χρόνια του "Φλου" και ένα νέο "οπερΩτικό μονόδραμα" στην Εναλλακτική μεταξύ άλλων.

Επιστροφή στον Κήπο του Μεγάρου

Άλκηστις Πρωτοψάλτη
©Akriviadis

Καιρό είχαμε να δώσουμε ραντεβού στο γκαζόν του Μεγάρου, που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ακόμη ένα καλοκαίρι μια σειρά από συναυλίες, προβολές βωβού κινηματογράφου, παραστάσεις θεάτρου σκιών και πολλά άλλα. Την αυλαία του θερινού προγραμματισμού θα ανοίξει η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τη Δευτέρα 10/6. Σε μια βραδιά με τίτλο "Καλό καλοκαίρι", η αγαπημένη ερμηνεύτρια ανθολογεί γνωστά αλλά και νέα τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία της, ενώ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά το τραγούδι της τηλεοπτικής σειράς "Το προξενιό της Ιουλίας".

45 χρόνια "Φλου"

Παύλος Σιδηρόπουλος

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού δίσκου του Παύλου Σιδηρόπουλου "Φλου". Πρόκειται για το άλμπουμ που έχτισε τις βάσεις για την ελληνική ροκ σκηνή, αποδεικνύοντας ότι ο ελληνόφωνος στίχος μπορεί να σταθεί ισάξια δίπλα στον αγγλικό σε ροκ φόρμες. Μια ολόκληρη γενιά μουσικών και καλλιτεχνών γενικά αναγνωρίζει στο πρόσωπο και τα τραγούδια του "πρίγκιπα της ροκ", τον δικό τους μουσικό ήρωα. Την Τρίτη 11/6, το τότε συγκρότημά του, οι Σπυριδούλα, παρέα με τον Λεωνίδα Μπαλάφα καλεί το κοινό της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων σε ένα οδοιπορικό στα τραγούδια του Σιδηρόπουλου. Μαζί τους οι Βήτα Πεις, Βιολέτα Ίκαρη, Ιουλία Καραπατάκη, Γρηγόρης Κλιούμης και Θεοδοσία Τσάτσου. 

Metal αποκάλυψη

Parkway Drive

Οι Parkway Drive, με νωπές τις αναμνήσεις από τον περσινό θρίαμβό τους στην όγδοη μέρα του Release Athens 2023, επιστρέφουν στην Αθήνα για να επιβεβαιώσουν τον συναυλιακό θρύλο τους. Αυτήν τη φορά, οι Αυστραλοί έρχονται στο "Floyd" για μια βραδιά (11/6) γεμάτη αδρεναλίνη.

Μίλα μου για διασκευές

Nouvelle Vague

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες απ’ όταν οι Γάλλοι Nouvelle Vague κέρδισαν την Ευρώπη με το ομώνυμο ντεμπούτο τους (2004). Οι επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών σε λιτές ενορχηστρώσεις, με στοιχεία bossa nova, jazz και 60s pop αγαπήθηκαν πολύ και στην Ελλάδα όπου κι επιστρέφουν τώρα μετά από αρκετό καιρό (14/6, "Gazarte"), για πρώτη φορά μετά το θάνατο του Olivier Libaux το 2021.

Ποιος θυμάται τους Κουταλιανούς;

Κουταλιανοί ή Το βάρος της ιστορίας
©Yorgos Kalkanidis

Διαβάστε Επίσης

Παναγής Κουταλιανός, Δημήτρης Κουταλιανός, Χάρης Καρπόζηλος, Gάννης Κεσκελίδης ή Σαμψών, Αττίλιo ή Ασιάτης: η ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή θυμάται στιγμές από τη ζωή των μυθικών Κουταλιανών, όπως ονομάστηκαν οι Μικρασιάτες μασίστες σε διάφορες ιστορικές φάσεις. Στην μουσικοεικαστική καντάτα "Κουταλιανοί ή Το βάρος της ιστορίας" φωτίζεται με αλληγορικό τρόπο η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ό αιώνα, μέσα από τους εκτοπισμούς, τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα νέα ασφυκτικά της σύνορα. Το έργο παρουσιάζεται σε συνεργασία με το μουσικό σύνολο Oros Εnsemble, τον συνθέτη Αποστόλη Κουτσογιάννη, τον ποιητή Μάριο Χατζηπροκοπίου και τον εικαστικό Πέτρο Τουλούδη. Ερμηνεύουν οι Λητώ Μεσσήνη και Αναστασία Κότσαλη. (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 14-15/6)

Φωτιά και σίδερο στην Πλατεία Νερού

Megadeth

Διαβάστε Επίσης

Μεγάλο βάρος του φεστιβαλικού προγραμματισμού (και) του φετινού Release Athens πέφτει στο μέτωπο του σκληρού ήχου με διάφορους metal gods να καταφθάνουν στην Αθήνα το προσεχές διάστημα. Η αρχή θα γίνει στις 14/6 με μεγάλους πρωταγωνιστές της Πλατείας Νερού τους Megadeth με επικεφαλής τον Dave Mustaine Mustaine. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της heavy metal ιστορίας και μέλος των περίφημων Big Four της thrash αισθητικής. Θα μοιραστούν τη σκηνή με τους αγαπημένους Blind Guardian και τους πολυσυζητημένους Grand Magus από τη Στοκχόλμη.

Μια σύγχρονη "Σαρλότ"

Σαρλότ
© Α. Γιαννάκη

Διαβάστε Επίσης

Η Λίνα Ζάχαρη υπογράφει τη μουσική και το λιμπρέτο του "οπερΩτικού μονοδράματος", με τίτλο "Σαρλότ", που θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 13 και 15/6. Το έργο μουσικού θεάτρου εφορμάται από τον ανεκπλήρωτο έρωτα του Βέρθερου και της Σαρλότ, όπως ξετυλίγεται στα "Πάθη του νεαρού Βέρθερου" για να μιλήσει για την επιθυμία που δεν μπορεί να αρθρωθεί και το τραύμα της απώλειας. Παρακολουθούμε μια ηρωίδα, βυθισμένη στο πένθος από την αυτοκτονία του αγαπημένου της να παραπαίει σε ένα χειμαρρώδες παραλήρημα που θα την φέρει στα όρια της. Τον ακροβατικό μονόλογο ερμηνεύει η μεσόφωνος Ιωάννα Φόρτη σε σκηνοθεσία της Ρηνιώς Κυριαζή. Το οκταμελές μουσικό σύνολο διευθύνει η Μυρσίνη Χατζηκωνσταντή.

Ρομαντικός ρεαλισμός και ηλεκτρονικά

Κωνσταντίνος Βήτα

Μετά την one off συναυλία των Στέρεο Νόβα το περασμένο καλοκαίρι και την κυκλοφορία του σίνγκλ "Ίριδα", ο Κωνσταντίνος Βήτα επιστρέφει μετά από καιρό με καινούργιο άλμπουμ, το "Χέρι". Τα νέα τραγούδια κινούνται σε γνώριμα ηλεκτρονικά μονοπάτια με house, disco και trip hop αναφορές και καλούν για προβληματισμό πάνω στην ανάγκη για αλλαγή, για σκεπτικισμό αλλά και επαναπροδιορισμό της αγάπης και της ελευθερίας στο πλαίσιο της ψηφιακής πραγματικότητας. (Κήπος του Μεγάρου, 14/6)

Anohni στη σκιά της Ακρόπολης

Anohni

Διαβάστε Επίσης

H Anohni έχει να επισκεφτεί την Ελλάδα από τότε που προσδιοριζόταν ως Antony. Τώρα ξανάρχεται με το σχήμα Anohni & The Johnsons με το έκτο στούντιο άλμπουμ της, με τίτλο "My Back Was A Bridge For You To Cross" (2023), στο οποίο εστιάζει ξανά στις κοινωνικές κατασκευές, την πνευματικότητα και τη σχέση μας με τη "βιόσφαιρα". Σημειώνεται ότι τη συναυλία της στο Ηρώδειο θα προλογίσει η Marina Abramovic, ενώ, θα συμμετέχουν οι Johanna Constantine, Jimmy Hogarth, Leo Abrahams, Chris Vatalaro, Gael Rakotondrabe, Sam Dixon, Julia Kent, Max Moston, Doug Wiselman και Mazz Swift από την Νέα Υόρκη. (13/6)

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.