Nova: Επιτέλους, υψηλή ευκρίνεια

Και στην Ελλάδα, με αρχή... σύγκρουση αστέρων

Το αθλητικό κανάλι Νova Sports HD θα προβάλει - σε παραγωγή Nova - τουλάχιστον ένα αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος της Superleague κάθε Σαββατοκύριακο, καθώς και αγώνες από τα ξένα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις για τα οποία η εταιρεία έχει δικαιώματα μετάδοσης στη χώρα μας. Έτσι, οι συνδρομητές θα απολαύσουν από την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου αγώνες του Champions Leaugue, του Europa League, της Premier League, του Championatο, του ΝΒΑ, διάφορων πρωταθλημάτων μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο. Η γκάμα θα συμπληρωθεί με πάνω από 100 διαφορετικά σπορ μέσω του Eurosport HD, όπου οι Έλληνες τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες από τα μεγαλύτερα τουρνουά τέννις, καθώς και από αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών - FIA WTCC, FIA Formula2 Championship, Superbike World Championship - αλλά και από πρωταθλήματα snooker και golf.

Η επίδειξη των εμπορικών προτάσεων της Nova - συσκευών και συνδρομητικών προγραμμάτων με διαφορετικό περιεχόμενο - θα ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου σε μεγάλα καταστήματα λιανικής, καθώς και στα καταστήματα της ίδιας της εταιρείας, ώστε οι καταναλωτές να πάρουν μια πρώτη γεύση του τί θα προσφέρεται το Σεπτέμβριο. Η μετάδοση του σήματος θα γίνεται σε ανάλυση εικόνας 1080i (1080 γραμμές interlaced) και σε ήχο Dolby Digital (Surround AC3), και τα δύο άκρως ικανοποιητικά για τα σημερινά δεδομένα, πάντοτε μιλώντας για τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Η μετάβαση στην υψηλή ευκρίνεια, όμως, αναγκαστικά φέρνει στο προσκήνιο και προβλήματα που θα έχουν να κάνουν με την... ελληνική πραγματικότητα. Όπως μπορεί να βεβαιώσει, για παράδειγμα, οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital έχει παρακολουθήσει από το εξωτερικό αθλητικό περιεχόμενο σε υψηλή ευκρίνεια, αντίστοιχες προσπάθειες για live κάλυψη αγώνων με πολυκάναλο ήχο πολλές φορές δεν έχουν το αναμενόμενο ποιοτικά αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει λόγω της διαφορετικής κατασκευής του γηπέδου κάθε ομάδας και της διαφορετικής θέσης που αναγκαστικά τοποθετούνται τα μικρόφωνα. Αν ληφθεί στα υπόψιν η κακή κατάσταση και η... ηλικία πολλών ελληνικών γηπέδων, γίνεται κατανοητό ότι στις αθλητικές μεταδόσεις η Nova θα χρειαστεί να καταβάλει προσπάθεια ώστε το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ