ΕΡΤ ΗD: Ερωτήσεις, απαντήσεις

Όλα όσα αξίζει να ξέρει το ευρύ κοινό!

7. Με τις αλλαγές αυτές, λοιπόν, χρειάζεται οι τηλεθεατές να συντονίσουν εκ νέου τους ψηφιακούς τους δέκτες;
Στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων όχι. Σε ένα μικρό αριθμό ψηφιακών δεκτών θα χρειαστεί ένας απλός επανασυντονισμός των ψηφιακών προγραμμάτων. Σε κάθε περίπτωση, το κανάλι ΕΡΤ HD θα εμφανιστεί στη θέση του καναλιού της Βουλής, αυτό στη θέση του σινε+ και το σινε/σπορ + στη θέση του σπορ +. Τα υπόλοιπα προγράμματα θα παραμείνουν στις θέσεις που κατελάμβαναν και πριν στις ρυθμίσεις της τηλεόρασής μας.

8. Τί μπορούμε να περιμένουμε πως θα παρακολουθήσουμε τον επόμενο καιρό στο πρόγραμμα του καναλιού ΕΡΤ HD;
Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί τα εξής: ο ποδοσφαιρικός αγώνας Manchester United -Sckalke για το Champions League (4/5/2011), οι αγώνες μπάσκετ του Final Four της Euroleague (6/5/2011 και 8/5/2011), ο ημιτελικός και ο τελικός του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2011 (10/5, 12/5 και 14/5/2011), ο τελικός ποδοσφαιρικός αγώνας του Champions League (28/5/2011), αλλά και η τελική φάση του τουρνουά τένις Roland Garros (από τις 31/5/2011 έως τις 5/6/2011).

9. Στο κανάλι ΕΡΤ HD θα μεταδίδονται σε υψηλή ευκρίνεια μόνο τα τηλεοπτικά γεγονότα αυτά καθ' αυτά ή και οι εκπομπές που τα εμπεριέχουν;
Θα μεταδίδονται σε "υψηλή ευκρίνεια" και οι εκπομπές που τα εμπεριέχουν, αλλά μόνο η ζωντανή μετάδοση του ίδιου του τηλεοπτικού γεγονότος θα είναι σε πραγματική υψηλή ευκρίνεια. Το υπόλοιπο περιεχόμενο των εκπομπών θα αναβαθμίζεται από την ΕΡΤ με ειδικό εξοπλισμό από συμβατική ευκρίνεια σε υψηλή, ώστε να είναι θεατό στους HD δέκτες.

10. Τις ώρες που δεν θα υπάρχουν προγραμματισμένες μεταδόσεις σε υψηλή ευκρίνεια, τί θα προβάλλεται στο κανάλι ΕΡΤ HD;
Θα προβάλλεται απλώς μία κάρτα (σταθερή εικόνα) με το λογότυπο ΕΡΤ HD ή τις γνωστές μπάρες. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού ΕΡΤ HD θεωρείται σε αυτή τη φάση πιλοτικό και θα ενεργοποιείται όταν προγραμματίζονται για μετάδοση τηλεοπτικά γεγονότα υψηλής ευκρίνειας των οποίων η ΕΡΤ έχει κατοχυρώσει τα σχετικά δικαιώματα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ