Απ' το ασπρόμαυρο, στην υπερυψηλή ευκρίνεια

Η Φίνος Φιλμ ψηφιοποιεί κι αποκαθιστά την ταινιοθήκη της. Λεπτομέρειες.

Α: Η Graal είναι μία εταιρεία της οποίας το αντικείμενο είναι οι σύγχρονες ταινίες, οι παραγωγές που γίνονται με σημερινά μέσα. Πώς ήταν η όλη εμπειρία της επαφής με τις ταινίες της Φίνος Φίλμ, τις ασπρόμαυρες και των δεκαετιών '50/'60'/'70, για τόσο καιρό;
ΚΣ: Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ήταν ένα από τα πλέον απολαυστικά έργα που αναλάβαμε ποτέ! Πολλοί από μας αγαπούσαμε τις ταινίες του Φίνου ούτως ή άλλως, οπότε μας ενδιέφερε και προσωπικά η ψηφιακή τους αποκατάσταση. Το κάναμε με πολλή χαρά και πολύ μεράκι και πραγματικά είμαστε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να εμπλακούμε τόσο ενεργά με κάτι που αγαπούσαμε ούτως ή άλλως. Είχαμε βέβαια όλοι τις αγαπημένες μας ταινίες ανάμεσα στις 165 που ψηφιοποιήσαμε, οπότε... γίνονταν συχνές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας για το ποιός θα δουλέψει σε ποιά αγαπημένη του ταινία. Η όλη διαδικασία, εξάλλου, χάρισε στην εταιρεία και πολύτιμη τεχνογνωσία, που πιθανώς θα αξιοποιήσουμε και σε άλλες περιπτώσεις στο μέλλον.



Α: Το μεγάλο και δύσκολο τμήμα της ψηφιοποίησης και αποκατάστασης των ταινιών της Φίνος Φιλμς έχει ολοκληρωθεί. Το σχετικό υλικό είναι πλέον σε μορφή εμπορικά αξιοποιήσιμη με ένα σωρό τρόπους. Ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα για τη Φίνος;
ΣΚ: Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε ακόμη κάτι ανακοινώσιμο όχι γιατί... υπάρχει λόγος να μην γνωστοποιηθεί κάτι, αλλά γιατί δεν έχουν ακόμη παρθεί αποφάσεις οριστικές. Ξεκινάμε με το επίσημο ανανεωμένο Web site της Φίνος, που θα είναι online πολύ σύντομα. Εκεί το κοινό θα μπορεί να βρει εκτενείς πληροφορίες για όλες τις ταινίες, αποσπάσματα, ακυκλοφόρητες φωτογραφίες και άλλο υλικό που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε διαθέσιμο πουθενά. Στο ίδιο site θα φιλοξενούνται σε τακτική βάση θεματικά αφιερώματα, σχολιασμός και άλλο περιεχόμενο ειδικά δημιουργημένο για δημοσίευση εκεί.



Για τη συνέχεια... σκέψεις υπάρχουν πολλές. Διάθεση των ταινιών σε Blu-ray; Ενοικίασή τους μέσα από το Web site της Φίνος; Διάθεσή τους από επίσημο εμπορικό κανάλι στο YouTube, όταν αυτό προσφερθεί ως επιλογή και στην Ελλάδα από τη Google (σ.σ. μέχρι στιγμής συνδρομητικά τέτοια κανάλια λειτουργούν μόνο στις ΗΠΑ και άλλες 9 χώρες); Συνεργασίες με Έλληνες παρόχους Δικτυακού περιεχομένου σε υψηλή ευκρίνεια; Εξετάζουμε όλα τα σενάρια με τα υπέρ και τα κατά τους για την ελληνική αγορά και αμέσως μόλις έχουμε κάτι ανακοινώσιμο, θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ