"Τσίου... Η παράσταση": Το cult διαμάντι επιστρέφει

Δεκαοχτώ χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στη μεγάλη οθόνη, η θρυλική ταινία μεταφέρεται στο σανίδι, με το ίδιο καστ (αλλά και νέες προσθήκες), την ίδια ιστορία περιπλάνησης στην Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου και ακόμη περισσότερη φρεσκάδα. Προλάβετε κι εσείς ένα εισιτήριο για το καλύτερο reunion πάρτι του καλοκαιριού στον Βοτανικό!

Τσίου... Η παράσταση © Χρήστος Τόλης

Λίγες είναι οι ταινίες του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου που μπορούν να υπερηφανευθούν για φανατικούς που ανακαλούν επί λέξει τις ατάκες τους και τις ανάγουν σε inside joke στις παρέες τους. Ακόμη λιγότερες είναι αυτές που άντεξαν το τεστ του χρόνου και μοιάζουν σαν να γράφτηκαν χθες. Μία είναι, ωστόσο, αυτή που κατάφερε όλα τα παραπάνω με ελάχιστο budget, αλλά άπλετη τρέλα. Ο λόγος, φυσικά, για το "Τσίου" του Μάκη Παπαδημητράτου, που επανέρχεται δεκαοχτώ χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, έτοιμο να κατακτήσει, αυτή τη φορά, τη σκηνή. Από τις 17/6 έως και τις 16/7, ο Βοτανικός πρόκειται να φιλοξενήσει την απόλυτη καλοκαιρινή γιορτή.

Φιλοδοξία των συντελεστών είναι να μεταφέρουν στο σανίδι την ιστορία μένοντας πιστοί στην πρωτότυπη πλοκή και τις ατάκες. Παράλληλα, στοίχημά τους είναι να κρατήσουν τη φρεσκάδα της ταινίας και να τη συνδυάσουν με την αμεσότητα που προσφέρει η θεατρική συνθήκη, υποσχόμενοι ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Το βασικό καστ των ηθοποιών έχει, επίσης, παραμείνει το ίδιο. Ο Αλέξανδρος Παρίσης επισκέπτεται ξανά τον χαρακτήρα του εθισμένου στα ναρκωτικά "Τσίου", ο οποίος περιπλανιέται στην άδεια Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου ψάχνοντας τη δόση του.

Τσίου
Χρήστος Τόλης©
Δημήτρης Καπετανάκος, Μάκης Παπαδημητράτος, Γιάννης Μητάς, Νικήτας Παπαδόπουλος (πίσω)
Τσίου... Η παράσταση Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
© Χρήστος Τόλης
Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Όσο ακολουθούμε τις διαδρομές του, ξεδιπλώνετα σταδιακά ένα σύμπαν λούμπεν χαρακτήρων, όπως ο "Γιάννης", ο "Νώντας", ο "Στέλιος", η "Στέλλα", ο "Νικήτας", ο "Μπιλ", ο "Κούκι", η "Παμ" , η φίλη της και ο "Άγγελος", οι οποίοι ερμηνεύονται από τους ίδιους ηθοποιούς (Αναστάσης Κολοβός, Μάκης Παπαδημητράτος -που πολλοί ακόμη δεν γνωρίζουν ότι είναι και ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος-, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Καλλιόπη Τζερμάνη, Νικήτας Παπαδόπουλος, Γιάννης Μητάς, Πέτρος Γιωρκάτζης, Φωτεινή Καρδάκου, Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Στράτος Σωπύλης).

Τσίου... η παράσταση - Στάθης Σταμουλακάτος
© Χρήστος Τόλης
Στάθης Σταμουλακάτος
Τσίου... Η παράσταση - Στέλιος Δημόπουλος
© Χρήστος Τόλης
Στέλιος Δημόπουλος

Υπάρχουν, βέβαια, και οι νέες προσθήκες ηθοποιών, οι οποίοι ζουν το όνειρο κάθε λάτρη του ποπ φαινομένου "Τσίου", όντας φαν και οι ίδιοι. Η Τραϊάννα Ανανία πρόκειται να ενσαρκώσει τη "Τζένη", ο Στάθης Σταμουλακάτος έναν ντίλερ και τον πελάτη του οίκου ανοχής (στο ορίτζιναλ ο ρόλος άνηκε στον πατέρα του Παπαδημητράτου!), ο Στέλιος Δημόπουλος τον gamer "Δημήτρη", o Θάνος Αλεξίου τον "Μίλτο Μπαφάκια" και τον "Λάκη", ενώ τη διανομή συμπληρώνουν οι Δημήτρης Καπετανάκος, Δάφνη Λιανάκη, Κώστας Φυτίλης, Fuerza
Negra, Μυρτώ Πετροχείλου
και η Αιμιλία Σιαφαρίκα ως "Όλγα".

Τσίου... Η παράσταση Τραϊάνα Ανανία
© Κική Παπαδοπούλου
Τραϊάνα Ανανία

Η θεατρική εκδοχή του "Τσίου" δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Μελίνας Αρβανιτάκη, τους φωτισμούς του Βασίλη Κλωτσοτήρα και τον ηχητικό σχεδιασμό του Μανώλη Καλλίτση. Ο Κωνσταντίνος Βήτα, οι The Savage Mambas και οι Dr Vodkatini υπέγραφαν την πρωτότυπη μουσική του ορίτζιναλ.

Τσίου... Η πσράσταση
© Χρήστος Τόλης
Πέτρος Γιωρκάτζης, Αλέξανδρος Παρίσης, Αναστάσης Κολοβός

Εάν, λοιπόν, γνωρίζετε τι σχέση ο Ταΰγετος, η πίτσα με ανανά και ένας πιστός ντίλερ με το όνομα Κούκι (ή θέλετε να το ανακαλύψετε) δεν έχετε παρά να κλείσετε το εισιτήριό σας για το καλύτερο πάρτυ του καλοκαιριού!

Εξασφαλίστε τώρα το εισιτήριό σας από το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Info: Για μία βουτιά στον κόσμο της ταινίας, επισκεφθείτε το tsiou.gr για backstage φωτογραφίες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τσίου... Η παράσταση

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ο θρυλικός «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης. Η πολυβραβευμένη ταινία-μύθος, με το χαμηλότερο μπάτζετ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και τις ατάκες που έγιναν viral πριν ακόμα γεννηθεί ο όρος, κάνει ένα θρυλικό comeback στο σανίδι. Με το βασικό καστ ίδιο αλλά και με νέες προσθήκες ζωντανεύει ξανά το σύμπαν του εθισμένου Τσίου, ο οποίος ψάχνει στην άδεια Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου να βρει τη δόση του, συναντώντας στη διαδρομή του τους πιο cult χαρακτήρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.