Η εμβληματική ταινία "Το Μίσος" γίνεται χιπ χοπ μιούζικαλ στο Παρίσι

Μια νέα χιπ χοπ μουσική διασκευή της κλασικής ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς περιοδεύει σε όλη τη Γαλλία, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που παραμένουν επίκαιρα.

Το Μίσος «Το Μίσος»

Μια νέα χιπ χοπ μουσική διασκευή της γαλλικής κλασικής ταινίας "Το Μίσος" ("La Haine") του Ματιέ Κασοβίτς κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι, εν μέσω έντονων κοινωνικών εντάσεων που αναδεικνύουν τα διαχρονικά ζητήματα που πραγματεύεται η ταινία. Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Κασοβίτς για την προσαρμογή της ταινίας του 1995 σε μιούζικαλ, ο 17χρονος Ναέλ Μερζούκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό στην προάστεια Ναντέρ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε διαδηλώσεις και ταραχές σε όλη τη Γαλλία, υπενθυμίζοντας τη δολοφονία που ενέπνευσε την αρχική ταινία. Με την ευκαιρία της 30ής επετείου της ταινίας, η χιπ χοπ μουσική διασκευή έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι, πριν περιοδεύσει σε όλη τη Γαλλία.

Η ιστορία της ταινίας επικεντρώνεται στην τραγική ιστορία του Μακομέ Μ'Μποβολέ, ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ ήταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα το 1993. Η ταινία αποτυπώνει τις αναταραχές που ακολούθησαν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, οι οποίες γρήγορα επεκτάθηκαν σε ευρύτερα επεισόδια, όπως κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι και όπως αποτυπώνει ο σκηνοθέτης στο αρχικό του ντοκιμαντέρ. Ο Κασοβίτς παραδέχεται ότι η ταινία του έχει επηρεάσει την κοινωνία, η οποία παραμένει διαρκώς σχετική, καθώς τα θέματα αστυνομικής βίας συνεχίζουν να απασχολούν τη Γαλλία.

Διαβάστε την αναλυτική κριτική της ταινίας "Το Μίσος".

Η προσαρμογή της ταινίας σε μιούζικαλ έρχεται σε μια εποχή που η ραπ μουσική έχει καθιερωθεί ως το κυρίαρχο μουσικό είδος στη Γαλλία. Οι νέοι ηθοποιοί που υποδύονται τους βασικούς χαρακτήρες έχουν στόχο να αναδείξουν τη δύναμη και την προσαρμοστικότητα της ραπ, αποτυπώνοντας έτσι την ουσία της κουλτούρας που εκπροσωπεί.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"The doctor": Η σαρωτική παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου επιστρέφει

Το πολυσυζητημένο θεατρικό θρίλερ του Ρόμπερτ Άικ με πρωταγωνιστές τους Στεφανία Γουλιώτη και Νίκο Χατζόπουλο επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/10/2024

Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η φάλαινα" και τη μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Είναι γεγονός, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει επιτύχει μία εκπληκτική μεταμόρφωση για τις ανάγκες του ρόλου που ερμηνεύει στη "Φάλαινα".

Μη τη χάσετε: Η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" επιστρέφει στην Αθήνα!

Η σπαρταριστή παράσταση του Ανέστη Αζά κάνει στάση στο θέατρο "Αλέκος Αλεξανδράκης" (από 25/10) κι εμείς σημειώνουμε τους τέσσερις λόγους της δικαιολογημένης επιτυχίας της.

"Το ακρωτήρι": Πρώτες φωτογραφίες από το οικογενειακό δράμα μυστηρίου που σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Δημήτρης Αλεξανδρής συμπρωταγωνιστούν στο βραβευμένο έργο της Off Broadway σκηνής, που θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

"Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής": Είδαμε πρόβα της νέας παράστασης του Σταμάτη Φασουλή

Μια κωμωδία με αέρα παλιού ελληνικού σινεμά ανεβάζει ο σημαντικός σκηνοθέτης και ηθοποιός . Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" στο Μικρό Παλλάς στις 23/10, είδαμε πρόβα και μιλήσαμε μαζί του. Γιατί επέλεξε αυτό το έργο; Είναι επίκαιρο; Ποια η σημαντική προσθήκη που έκανε και ποιο το ρίσκο που πήρε; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

Πρώτη ματιά στην "Ωραία μου κυρία" με τους Demy, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Ίαν Στρατή, Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Σε μια υπερπαραγωγή σαράντα συντελεστών έρχεται σε λίγες μέρες στη σκηνή του Παλλάς για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο μιούζικαλ σε απόδοση και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

"Κόκκαλο": Ο Γεράσιμος Γεννατάς επιστρέφει για 4η χρονιά με το ανεπανάληπτο ερμηνευτικό σόλο

Τι θα είχε να μας πει ο Αντονέν Αρτό αν βρισκόταν στη θεατρική σκηνή; Μην το αναρωτιέστε…δείτε τον στο "Κόκκαλο", τον μονόλογο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη.