Το Παλλάς καλωσορίζει τη νέα σεζόν με θέατρο και μουσική

Μιούζικαλ, χορός και γνωστοί Έλληνες και ξένοι ερμηνευτές θα εμφανιστούν στο πανέμορφο Παλλάς αυτό το χειμώνα. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα μόλις ανακοινώθηκε και αυτές είναι οι παραστάσεις.

Στράτος Διονυσίου Τα πήρες όλα και έφυγες

"Ωραία μου Κυρία”: Οι Demy, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Τάκης Παπαματθαίου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ίαν Στρατής, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, και πολλοί ακόμα ηθοποιοί  πλάθουν, επί σκηνής, την ιστορία ενός λαϊκού κοριτσιού που "μεταμορφώνεται" στο περίφημο μιούζικαλ "Ωραία μου Κυρία” ("My fair Lady”).  Η σκηνοθέτρια Θέμιδα Μαρσέλου ανέλαβε να φέρνει ξανά στην Ελλάδα το μιούζικαλ που αγαπήθηκε όσο λίγα παγκοσμίως, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία και να στήσει μια υπερπαραγωγή με 40 πρωταγωνιστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικούς και ζωντανή ορχήστρα (Από 31/10).

"Gala Ballet 'Nuit des Grands Étoiles' - Η Νύχτα Των Μεγάλων Αστέρων"

"Matilda the Musical”: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια προτείνει η Θέμιδα Μαρσέλου. Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο ξανά σκηνοθετεί την ιστορία του κοριτσιού με το σπάνιο ταλέντο που έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και βραβείων, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς στο West End και το Broadway. Πρωταγωνιστούν οι πρωτοεμφανιζόμενες ηθοποιοί Νάρια Αθανασοπούλου και Μυρτώ Φαραζή στον ομώνυμο ρόλο μαζί με τους Θανάση Τσαλταμπάση, Χάρη Ρώμα, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και έναν θίασο αποτελούμενο από 40 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, παιδιά και ζωντανή ορχήστρα (Από 9/11).

Gala Ballet "Nuit des Grands Étoiles" - Η Νύχτα Των Μεγάλων Αστέρων: Σπουδαίοι χορευτές από τα πιο φημισμένα θέατρα και χορευτικές ομάδες του κόσμου, προσφέροντας αποσπάσματα από τα πιο εμβληματικά έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, καθώς και νέες δημιουργίες που υπογραμμίζουν την καινοτομία του χορού (Στις 13/11). 

Γιώργος Χατζηπαύλου
Ο stand up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου

Γιώργος Χατζηπαύλου – "Ο ελέφαντας το δωμάτιο”: Η stand-up comedy παράσταση του ταλαντούχου stand up comedian, μιλά για τους άντρες και τα μοναδικά 15 λεπτά που μπορούν να σκεφτούν καθαρά, τους life coaches, το καλύτερο χρονικό σημείο κάθε σχέσης, όσους σου λένε αριθμούς και ονόματα μετά το φτέρνισμα και για τόσα άλλα…(Στις 25/1, για δύο παραστάσεις).

"Όμορφη Πόλη”: Η παράσταση σταθμός του Μίκη Θεοδωράκη, "Όμορφη Πόλη", η οποία έμελλε να ήταν και η τελευταία παράσταση που τίμησε με την παρουσία του ο αείμνηστος κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, μισό και πλέον αιώνα από το πρώτο ανέβασμα της το Καλοκαίρι του 1962, ανεβαίνει ξανά, στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα, Μίκη Θεοδωράκη. Μέσα από τα ποιητικά κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, η παράσταση πραγματεύεται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας. Τον έρωτα, τη ξενιτιά, τον θάνατος, τη ρωμιοσύνη. Στην παράσταση, ακούγονται τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές - H "Όμορφη πόλη", το "Φεγγάρι μάγια μου ’κανες", το "Της δικαιοσύνης", το "Ένα το χελιδόνι", το "Στρώσε το στρώμα σου" και τόσα άλλα - παρουσιάζοντας έτσι, ένα καθηλωτικό εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα. Το καστ και η ημερομηνία έναρξης προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα (Από 29/1).

Στράτος Διονυσίου Τα πήρες όλα και έφυγες
Ο Γιάννης Τσορτέκης πρωταγωνιστεί στο "Τα πήρες όλα και έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου"

"Τα πήρες όλα και έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου": Τη μυθιστορηματική και δαιδαλώδη ζωή του Στράτου Διονυσίου αναλαμβάνει να παρουσιάσει ο πολυτάλαντος σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωγίου, σε μία παράσταση κατάδυση στις κυριότερες στιγμές της τραγουδιστικής και κοσμικής του ζωής. Ακούγονται τα ωραιότερα λαϊκά του τραγούδια, εμβληματικά ζεμπέκικα, ζωντανά επί σκηνής, λαϊκά τραγούδια που γέμιζαν ασφυκτικά τα κέντρα, όπου και εάν εμφανιζόταν.  Τραγουδούν εναλλάξ live, τα παιδιά του Στράτου Διονυσίου, ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής. Σολίστ στο μπουζούκι της ζωντανής ορχήστρας ο Θανάσης Πολυκανδριώτης. Η δραματουργική επεξεργασία του κειμένου ανήκει στον Κωνσταντίνο Σαμαρά, τα σκηνικά  στο Γιώργο Γαβαλά και τα κοστούμια στην Αλεξία Θεοδωράκη. Ο βασικός πρωταγωνιστικός ρόλος ενσάρκωσης του αείμνηστου τραγουδιστή αφήνεται στο ταλέντο του Γιάννη Τσορτέκη. Κοντά του – ήρωες της ζωής του Στράτου, η Μαρία Κεχαγιόγλου, ο Γιάννης Νταλιάνης, ο Μιχάλης Αλικάκoς, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας και ένας θίασος αποτελούμενος από 15 ηθοποιούς (Από 12/3). 

Γιάννης Πάριος
Ο Γιάννης Πάριος στο "Όλη η ζωή μου..."

Οι μουσικές βραδιές στο Παλλάς 

Θέατρο, Χορός και Μουσική συμπορεύονται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Παλλάς αυτό το χειμώνα. Ξεχωρίζει σίγουρα το μεγάλο αφιέρωμα "Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 "Τα κινηματογραφικά", όπου θα φέρει στη σκηνή πάμπολλους καλλιτέχνες: Κώστα Μακεδόνα, Κώστα Καραφώτη, Στέφανο Κορκολή, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Γιάννη Ζουγανέλη, Νίνα Λοτσάρη, Μπέσυ Μάλφα, Στέλιο Διονυσίου, Μπέσυ Αργυράκη, Γλυκερία κ.ά. (από 10/10). Οι Έλληνες ερμηνευτές που θα δώσουν συναυλίες είναι: Ελεονώρα Ζουγανέλη (4/11), Άλκηστις Πρωτοψάλτη (11/11), Γιάννης Πάριος ( 25/11), Ευανθία Ρεμπούτσικα ( 3 & 4/12), Νικόδημος Καβαρνός (10/12), Γιώργος Περρής (18/12), Γιώργος Θεοφάνους και Θανάσης Πολυκανδριώτης (14/1). Τα ταλέντα του διεθνούς μουσικού πενταγράμμου που θα δούμε και θ ακούσουμε ζωντανά είναι: Kenny Barron trio (2/12), Ute Lemper (3/2), Ana Carla Maza (10/2), Slimane (15 & 16/2), Carminho (19/2), Johny Logan (24/3). 

Τελετή Λήξης του 30ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Το Θέατρο Παλλάς παρουσιάζει την τελετή λήξης του "30ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας", στις 14 Οκτωβρίου με την πανελλήνια πρεμιέρα ενός εκ των κινηματογραφικών γεγονότων της φετινής χρονιάς, το "Room next door” του Πέδρο Αλμοδοβάρ και την "Τελετή Λήξης και την Απονομή των Βραβείων" του Φεστιβάλ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Βρικόλακες" της ισότητας των φύλων στο θέατρο Ραντάρ

Η Αναστασία Παπαστάθη μετάφρασε και σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες" ένα έργο στο οποίο, όπως διαπιστώνει η ίδια, ο Ίψεν "μίλησε με τόλμη για τα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των φύλων".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/10/2024

Ο "Γλάρος" επιστρέφει στο Θέατρο Άττις - Νέος Χώρος

Η εκδοχή του Σάββα Στρούμπου πάνω στο τσεχοφικό αριστούργημα για το πώς διαμορφώνεται η ταυτότητα του ανθρώπου σε περιόδους μετάβασης, αξιοποιεί αυτή την πτυχή του για να μιλήσει για τη σύγχρονη εποχή.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον διαδραματίζεται "Η κουκούλα" του Θανάση Τριαρίδη

Η Αθηνά Παππά σκηνοθετεί το δυστοπικό μελλοντικό δράμα "Η κουκούλα" του Θανάση Τριαρίδη στο θέατρο Αλκμήνη.

"Η κίτρινη ταπετσαρία": Ένα έργο-φόρος τιμής στο φεμινιστικό κίνημα στο θέατρο Αλκμήνη

Το κλασικό διήγημα της γοτθικής λογοτεχνίας με την υπογραφή της Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν έρχεται σε σύγχρονη μεταφορά σε μια μονολογική παράσταση.

Το "Λεωφορείο ο πόθος" περνά μέσα από την καρδιά μας

Ο Δημήτρης Καραντζάς συνεργάζεται με την Αλεξία Καλτσίκη τον Άρη Μπαλή κι ένα πολύ ωραίο καστ στο "Λεωφορείο ο πόθος" του Τενεσί Ουίλιαμς, ένα δυνατό έργο με συμβολική διάσταση θεατρικά και αφηγηματικά, που θα αναζητήσουμε στο θέατρο Προσκήνιο.

"Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα": Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος της επιτυχημένης παράστασης

Στις 3 Οκτωβρίου επιστρέφει στο "Μπέλλος" η συγκινητική παράσταση που σκηνοθέτησε η Αικατερίνη Παπαγεωργίου, στο σπουδαίο αντιπολεμικό δράμα του Ματέι Βίζνιεκ.

Ζώα και άνθρωποι δρουν στην παράσταση "Δαγκώνει;" της ομάδας Νοητή Γραμμή

Σταθερή εκπρόσωπος του Θεάτρου της Επινόησης η Όλγα Ποζέλη ανεβάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την παράσταση "Δαγκώνει;".