"Τα πήρες όλα και έφυγες": Η ζωή του Στράτου Διονυσίου τον Μάρτιο στη σκηνή με ένα καστ-έκπληξη

Πότε κάνει πρεμιέρα η μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό “άρχοντα της νύχτας” Στράτο Διονυσίου στο θέατρο Παλλάς;

Τα πήρες όλα και έφυγες Πάτροκλος Σκαφίδας©

Αν είστε φαν του παλιού καλού ελληνικού τραγουδιού και του "Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή", φέτος θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε επί σκηνής την μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό "άρχοντα της νύχτας”, "Τα πήρες όλα και έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου”. Αναρωτιέται κανείς τί να πρωτοπεί για το Στράτο Διονυσίου. Με το σταθερό του βήμα, το αγέρωχο ύφος, το βλέμμα γεμάτο λάμψη, το συγκρατημένο του χαμόγελο, την αρχοντιά και το κύρος του, μαγνήτιζε το κοινό πριν καν τραγουδήσει. Ακόμα και ο τρόπος που έπιανε το μικρόφωνο ήταν ιδιαίτερος. Η φωνή του, καθαρόαιμα λαϊκή, τραγουδούσε τα μεγάλα λαϊκά τραγούδια, που κατά τον ποιητή (Θ. Γκόρπα): "μοιάζουν με πουλιά, μαύρα, περήφανα, έρημα, ωραία και προδομένα…".

Στράτος Διονυσίου Τα πήρες όλα και έφυγες
Πάτροκλος Σκαφίδας©

"Αποκοιμήθηκα", "Τα πήρες όλα και έφυγες", "Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή", "Ο Σαλονικιός", "Κύριος ήρθα και κύριος φεύγω", "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου", "Άκου ρε φίλε" είναι κάποια από τα μεγάλα λαϊκά τραγούδια, που έβαζαν φωτιά στην αθηναϊκή νύχτα.

Την πολυτάραχη μυθιστορηματική ζωή του Στράτου Διονυσίου θα ζωντανέψει ένας θίασος - έκπληξη τον Μάρτιο του 2025 στο Θέατρο Παλλάς, σε μια παράσταση με ζωντανή ορχήστρα που θα ερμηνεύσει τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια του. Θα τραγουδήσουν ζωντανά τα παιδιά του μεγάλου ερμηνευτή Άγγελος, Διαμαντής και Στέλιος Διονυσίου με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη στο μπουζούκι. Ο Γιάννης Τσορτέκης θα ερμηνεύσει τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο, στο πλευρό των Μαρίας Κεχαγιόγλου και Γιάννη Νταλιάνη.

Τα πήρες όλα και έφυγες
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο πολυτάλαντος σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωγίου ενορχηστρώνει τη μεγάλη θεατρική παραγωγή που θα μας ταξιδέψει στις κυριότερες στιγμές της τραγουδιστικής και κοσμικής του ζωής. Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο Κωνσταντίνος Σαμαράς. Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς και τα κοστούμια η Αλεξία Θεοδωράκη.

Συμμετέχουν  οι ηθοποιοί: Μιχάλης Αλικάκoς, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας και ένας θίασος αποτελούμενος από 15 ηθοποιούς. 

Στράτος Διονυσίου Τα πήρες όλα και έφυγες
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 12 Μαρτίου

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Δείτε το trailer της παράστασης "Τα πήρες όλα και έφυγες – Η ζωή του Στράτου Διονυσίου"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Μάρτυρας κατηγορίας" της Αγκάθα Κρίστι με ένα θίασο αγαπημένων ηθοποιών στο θέατρο "Δημήτρης Χορν"

Έξυπνο χιούμορ, ανατροπές, ένα απροσδόκητο φινάλε, ένα σκανδαλώδες έγκλημα κι ένας μάρτυρας-κλειδί είναι τα συστατικά του διάσημου δικαστικού θρίλερ της μετρ του αστυνομικού μυστηρίου, που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης με all star θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2024

Η "Ρίτα" κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Ιφιγένεια Καραμήτρου και Γιώργος Καφετζόπουλος ζωντανεύουν την εκρηκτική μαύρη κωμωδία που καταπιάνεται πολύ εύστοχα με το δίπολο ζωή - θάνατος, τη μνήμη και τη λήθη, την αγάπη, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή.

Καμπαρέ Ποτ-Πουρέ απευθείας από το Λονδίνο στο Red Jasper Cabaret Theatre

Ποτισμένοι με κέφι και σουρεαλισμό είναι οι "Κουκουλίλι" (Coocoolili) που έρχονται για δύο βραδιές στο Red Jasper Cabaret Theatre.

"Outro": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση που φέρνει μαζί στη σκηνή Φέστα-Καραμίχο

Αντί να βυθιζόμαστε στην απογοήτευση, αξίζει να σταθούμε με ειλικρίνεια απέναντι στη ζωή μας δείχνει το "Outro", που μόλις έκανε πρεμιέρα στο ΠΛΥΦΑ.

Ποια είναι η σούπερ ομάδα του "Σούπερ Ατού" στο Vox;

Η καλλιτεχνική παρέα είναι συγκλονιστική: Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Λάμπρος Φισφής, Χάρης Χιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Παρθένα Χοροζίδου, Σάρα Τοσκάνο, Άννα Φιλιππάκη, Μαρία Παπαφωτίου, Κώστας Γάκης. Τι ετοιμάζουν στο Vox;

"Ay, Carmela": Το αντιφασιστικό έργο επιστρέφει στο θέατρο Μεταξουργείο

Οι δύο δημιουργοί της θεατρικής εταιρείας Theartes υποδύονται δυο πλανόδιους θεατρίνους που διασκεδάζουν τα δημοκρατικά στρατεύματα με επιθεωρησιακά σκετς στο "Ay, Carmela" που επιστρέφει για τρίτη χρονιά

14 + 2 δημοφιλή θεατρικά έργα που θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας οδηγός για τις θεατρικές παραστάσεις του Οκτωβρίου που μας συστήνουν πρωτόπαικτα στην ελληνική σκηνή έργα. Σύγχρονα ή και με κινηματογραφική αίγλη, κωμωδίες ή με κοφτερό κοινωνικό σχόλιο, οι επιλογές ανάμεσά τους είναι πολλές. Και για να είστε στην ώρα σας στη παράσταση και χωρίς άγχος, μπορείτε να μοιραστείτε ένα Uber με τη παρέα σας και με την επιλογή του Split fare να διαμοιράσετε το τελικό κόστος του ταξί.