Αποκλειστικό: Ο Γιάννος Περλέγκας ξανασκηνοθετεί Τόμας Μπέρνχαρντ

Σε έναν αγαπημένο του συγγραφέα επιστρέφει ο Γιάννος Περλέγκας και συνεργάζεται ξανά με την ομάδα ακροβατών και χορευτών "κι όμΩς κινείται".

Γιάννος Περλέγκας Γιάννης Παπαϊωάννου

Η συνεργασία του Γιάννου Περλέγκα με την ομάδα ακροβατών και χορευτών "κι όμΩς κινείται", μετά την παράσταση των αριστοφανικών "Βατράχων", που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την περσινή σεζόν και επιστρέφει για λίγες παραστάσεις τον Οκτώβριο, συνεχίζεται και φέτος, και πάλι στο θέατρο Ροές. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο θα κάνει πρεμιέρα το θεατρικό έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ "Η δύναμη της συνήθειας". Ο Γιάννος Περλέγκας συνεχίζει και ολοκληρώνει την ενασχόληση του με τον σπουδαίο Αυστριακό συγγραφέα, έπειτα από το ανέβασμα δύο έργων του -"Ιμμάνουελ Καντ" και "Ο αδαής και ο παράφρων", μία από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών-, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την ομάδα "κι όμΩς κινείται". 

Διαβάστε Επίσης

Η σύμπραξη για το συγκεκριμένο έργο μοιάζει ιδεώδης, καθώς η "Δύναμη της συνήθειας" παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός περιπλανώμενου θιάσου τσίρκου. Γραμμένο το 1974, το έργο παρακολουθεί έναν διευθυντή τσίρκου στο όνειρό του να παίξει ολόκληρο το κουιντέτο του Σούμπερτ, "Η πέστροφα", ένα όνειρο που προσπαθεί μάταια επί 22 χρόνια, ενώ τον συνοδεύουν ο ζογκλέρ, ο θηριοδαμαστής, η σκοινοβάτισσα εγγονή του και ένας κλόουν...

Θυμίζουμε ότι ο σπουδαίος Τόμας Μπέρνχαρντ έμεινε στην ιστορία για τα χειμαρρώδη, παραληρηματικά του κείμενα, όπου πίσω από τις επαναλήψεις, τους εκτενείς μονολόγους, τα χολερικά σχόλια και τους αφορισμούς, έκρινε με αυστηρότητα τη γενέτειρά του και την αδράνεια των πολιτικών και πνευματικών ανθρώπων της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νίκος Καραθάνος - Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου χορεύουν στη Στέγη τον "Χορό των εραστών"

Στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει ο Πορτογάλος σκηνοθέτης Τιάγκο Ροντρίγκες, νυν Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν, μετά τα "Η Καταρίνα και η ομορφιά να σκοτώνεις φασίστες" και την επιδαύρια "Hecuba, not Hecuba", για να παρουσιάσει το πρώτο του θεατρικό έργο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2024

Ο Τάκης Ζαχαράτος μεταμορφώνεται στο Embassy Theater με το "Sweet dreams... από κοντά"

Ο χαρισματικός περφόρμερ επιστρέφει με νέα παράσταση στην Αθήνα στο ολοκαίνουργιο Embassy Theater.

"Βάτραχοι" σε οπτικοακουστικό slapstick ντελίριο από την ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών "κι όμΩς κινείται"

Η ομάδα "κι όμΩς κινείται" επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Ροές με την δική της εκδοχή πάνω στους αριστοφανικούς "Βατράχους", στην πρώτη της συνεργασία με τον ηθοποιό Γιάννο Περλέγκα.

To "Blue train" του Γεράσιμου Ευαγγελάτου κάνει στάση στο Θέατρο Άλμα

Η πρεμιέρα του νέου έργου του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο Θέατρο Αλμα πλησιάζει με ένα πολλά υποσχόμενο κάστ.

Ακροάσεις για την Κεντρική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου 2024-2025

Το Θεσσαλικό Θέατρο αναζητά γυναίκες ηθοποιούς για ακροάσεις σε Αθήνα και Λάρισα για την επόμενη θεατρική σεζόν.

"Ζορμπάς" στο Ηρώδειο: Ένα μπαλέτο με ευγενή σκοπό στη σκιά της Ακρόπολης

Η μεγαλειώδης χορογραφία του Lorca Massine ζωντανεύει τον παγκοσμίου φήμης "Ζορμπά" στο Ηρώδειο, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από την εμβληματική ταινία και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί και φέτος την "Αξία της ζωής"

Το έργο για την απώλεια και τη ζωή επιστρέφει στη σκηνή με έναν εξαιρετικό θίασο.