"Η Ληστεία της Συμφοράς": Χάος και ανατροπές στη σκηνή του Λαμπέτη

Μια θεότρελη συμμορία, ένα διαμάντι και... όλα γίνονται άνω κάτω μέσα σε μια νύχτα στην ανατρεπτική κωμωδία "Η Ληστεία της Συμφοράς" που θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ Γιώργος Καλφαμανώλης©

 Μα, τι γίνεται στο θέατρο Λαμπέτη; Μετά το "Σεσουάρ για δολοφόνους” οργανώνεται μια "Ληστεία της Συμφοράς"; Μετά την επιτυχημένη κωμωδία των Μπρους Τζόρνταν, Μέριλιν Έιμπραμς που μας κράτησε συντροφιά τα τελευταία τρία χρόνια στη σκηνή του Θεάτρου Λαμπέτη (τώρα περιοδεύει), ο Νικορέστης Χανιωτάκης καταπιάνεται με μία ακόμα ξέφρενη κωμωδία. Σε παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων θα απολαύσουμε τη " Ληστεία της Συμφοράς" (The Comedy About a Bank Robbery) σε μία παραγωγή με μελετημένα σκηνικά, κοστούμια, ειδικά εφέ, ακροβατικά ακόμα και ζωντανή μουσική. Οι ηθοποιοί Ιωάννης Απέργης, Κατερίνα Γερονικολού, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Τίτος Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Θάνος Μπίρκος, Αρετή Πασχάλη, Χάρης Χιώτης, Γιώργος Χρανιώτης πρωταγωνιστούν σε αυτή τη ληστεία, η οποία, σύμφωνα με την ιδέα του σκηνοθέτη, μεταφέρετε στην Αθήνα του 1958 (!).

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Γιώργος Καλφαμανώλης©

Λίγα λόγια για το έργο και για την ιστορία του

Αθήνα 1958. Μία τρελή απόδραση. Ένα τεράστιο διαμάντι. Έξι εντελώς ανίκανοι κλέφτες. Ένας αιώνια μαθητευόμενος ταμίας. Ένας απελπισμένος φύλακας που κοιμάται -κυριολεκτικά- όρθιος. Οι οιωνοί δεν είναι και οι καλύτεροι! Δύο κατάδικοι δραπετεύουν από τις φυλακές της Δραπετσώνας και σχεδιάζουν να κλέψουν ένα διαμάντι αμύθητης αξίας που φυλάσσεται στην Alexandras Bank, μια περιφερειακή ελληνική τράπεζα επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όταν, όμως, μπλέκουν κι άλλοι στο κόλπο, οι εξελίξεις είναι απρόσμενες και όλα πάνε στραβά. Θα καταφέρει ο δραπέτης Μάκης Ρέτζος και η συμμορία του, να κάνουν τη ληστεία της χρονιάς; Σε μία νύχτα θεαματικής τρέλας όλα να τα περιμένει κανείς. Μήπως η "ληστεία της χρονιάς" καταλήξει σε "ληστεία… της συμφοράς";

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Γιώργος Καλφαμανώλης©

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ
Γιώργος Καλφαμανώλης©

Ποιοι είναι οι συγγραφείς

Πριν από δεκάξι χρόνια οι Henry Lewis, Jonathan Sayer και Henry Shields δημιούργησαν στο Λονδίνο την ομάδα "Mischief Theatre" και απογείωσαν τη σύγχρονη κωμωδία! Τα έργα τους, που βασίζονται στην συνθήκη "όλα πάνε στραβά", έγιναν τεράστιες επιτυχίες παγκοσμίως, κάνοντας τους θεατές να πιάνουν την κοιλιά τους απ’ τα γέλια. Από το πρώτο έργο τους "The Play that goes wrong", μέχρι το "The Magic that goes wrong" και το "The Comedy about a Bank Robbery", οι παραστάσεις τους διακρίνονται για τη φαντασία, το χιούμορ, τις ανατροπές και τους εφευρετικούς αυτοσχεδιασμούς που καλούνται να κάνουν οι ηθοποιοί επί σκηνής. 

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ατακαδόρικο χιούμορ και γέλιο στο "Μία μέλισσα τον Αύγουστο" που κατεβάζει αυλαία

Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και μια ωραία ομάδα ηθοποιών, φωτίζουν για λίγο ακόμα τη σκηνή του θερινού Λαμπέτη με αιγαιοπελαγίτικο φως με αφορμή την κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

"Dancells": Τριήμερο φεστιβάλ χορού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens παρουσιάζεται το φεστιβάλ "Dancells/Dance/Festival" στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου

Η αμείλικτη πραγματικότητα εισβάλλει στη θεατρική σκηνή του Επί Κολωνώ με το "Linda" της Βρετανίδας συγγραφέως Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Αργύρης Ξάφης: Η επιστροφή με ένα καθηλωτικό μονόλογο και η απόρριψη επιχορήγησης

Την ωραία παράσταση που παρουσίασε πέρυσι θα επαναλάβει ο Αργύρης Ξάφης, αλλά για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται να προχωρήσει χωρίς επιχορήγηση αφού η πρόταση της ομάδας του απορρίφθηκε για μη καλλιτεχνικούς λόγους.

Το Από Μηχανής Θέατρο ανακοινώνει προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις του

Δύο αγαπημένες κωμωδίες με "Ήρωες" και απατεώνες που συναρπάζουν, ανεβαίνουν φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.

Την επιτυχημένη θεατρική συνταγή του "Μίξερ" θα γευτούμε στο Γκλόρια Μικρό

Ένα έξυπνο σκηνικό παιχνίδι η παράσταση "Μίξερ" σε κείμενο της Ζέφης Φίτσιου, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν, στο θέατρο Γκλόρια Μικρό.

Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες με ελληνική υπογραφή που επιστρέφουν;

Δύο θρυλικές κωμωδίες και ένα κοινωνικό δράμα επιστρέφουν στη σκηνή, υποσχόμενες ατελείωτο γέλιο και συγκινήσεις.