"Η φάλαινα": Πρώτο αποκλειστικό trailer από τη μεταφορά της οσκαρικής ταινίας στο θέατρο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Την συγκινητική ταινία με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπρένταν Φρέιζερ για το ρόλο του αυτοκαταστροφικού, παχύσαρκου Τσάρλι, μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο ταλαντούχος ηθοποιός, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία.

Η φάλαινα Νέος Ακάδημος 2 Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ρίχνουμε μια αποκλειστική ματιά στο πρώτο trailer της θεατρικής παράστασης "Η φάλαινα" του Σάμιουελ Ντι Χάντερ που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, αναλαμβάνοντας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αυτοκαταστροφικού και παχύσαρκου Τσάρλι, που παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του. Το συγκινητικό, βαθιά ανθρωποκεντρικό δράμα που γνωρίσαμε από την ομώνυμη κινηματογραφική μεταφορά από τον Ντάρεν Αρονόφσκι ("The Whale”), για την οποία ο Μπρένταν Φρέιζερ κατέκτησε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, έρχεται από 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Συμπρωταγωνιστούν οι Ευσταθία Tσαπαρέλη, Γιώργος Μπένος, Ασημένια Βουλιώτη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου.

Το έργο, που γράφτηκε το 2012 για το θέατρο και παρουσιάστηκε με επιτυχία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, περιγράφει το ταξίδι ενός ανθρώπου που βυθίζεται, από το σκοτάδι προς το φως, τη συγχώρεση, την κάθαρση και την αυτογνωσία. Ο Τσάρλι, ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, "βουλιάζει" μέσα στον χρόνο περιμένοντας την λύτρωση από την ίδια τη ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την κόρη του και το παρελθόν του. 

Η φάλαινα Νέος Ακάδημος
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Δίπλα στον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν: την Λιζ, νοσηλεύτρια και φίλη του Τσάρλι, η Ευσταθία Tσαπαρέλη, τον πάστορα Τόμας ο Γιώργος Μπένος, την κόρη του Τσάρλι, Έλι, η Ασημένια Βουλιώτη και την Μέρι, πρώην σύζυγο του Τσάρλι, η Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου

Η θεατρική απόδοση είναι του Αντώνη Γαλέου.Την μεταμόρφωση του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη σε Τσάρλι καθώς και όλα τα εφέ της παράστασης επιμελήθηκαν οι Αδελφοί Αλαχούζοι. Η μουσική σύνθεση είναι του Θοδωρή Οικονόμου, τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια του Άγη Παναγιώτου και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Θάνατος του εμποράκου" με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη επιστρέφει για 2η χρονιά

Το κορυφαίο έργο του Άρθουρ Μίλερ που ευτύχησε στην ατμοσφαιρική παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη, κερδίζοντας το κοινό με τις εξαιρετικές της ερμηνείες, επαναλαμβάνεται και τη σεζόν 2024-25.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/08/2024

Ο "Δον Κιχώτης" του Γιάννη Μπέζου στο Ηρώδειο

Το διαχρονικό έργο του Θερβάντες με πρωταγωνιστές τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον Θανάση Τσαλταμπάση ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κάτω από την Ακρόπολη.

Πέντε παραστάσεις αρχαίου δράματος και οι σταθμοί της περιοδείας αυτή την εβδομάδα

Οι παραστάσεις αρχαίου δράματος, οι τραγωδίες και οι κωμωδίες που παίχτηκαν αυτό το καλοκαίρι γέμισαν τα θέατρα και κέρδισαν εντυπώσεις, περισσότερο από άλλες χρονιές, λόγω των σκηνικών προτάσεων και των συντελεστών. Δείτε ποιες παίζονται στο διάστημα 29/8-4/9.

Οι αστέρες του χορού καταφθάνουν στην Αθήνα

Πέντε χορευτικά σχήματα που αγκαλιάζουν τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό θα δούμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στην πόλη μας. Σημειώστε τις παραστάσεις και τους καλλιτέχνες που δεν πρέπει να χάσετε.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Μαχαίρι στο κόκαλο": Επιστρέφει η παράσταση που δίνει νέα πνοή στο έργο του Κώστα Μουρσελά

Η αιχμηρή κοινωνική κριτική που εξετάζει την επιρροή των κοινωνικών συνθηκών στις ανθρώπινες σχέσεις παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία του Βασίλη Καλφάκη.

Έξι θεατρικές επαναλήψεις που θα αναζητήσουμε στις θερινές σκηνές

Θέλαμε να τις δούμε αλλά όλο το αναβάλλαμε την περασμένη σεζόν, όμως τώρα που περιοδεύουν στην Αττική ήρθε η ώρα να τις αναζητήσουμε σε κάποιο από τα ανοιχτά θέατρα. Αυτές είναι έξι παραστάσεις που αξίζει να μπουν ξανά στη θεατρική σας ατζέντα.