Τι θα δούμε στο νέο Θέατρο Ψυρρή;

Η ολοκαίνουργια προσθήκη στη γειτονιά του Ψυρρή εγκαινιάζεται με ένα επιθεωρησιακό έργο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη θεατρική Αθήνα.

Η γειτονιά του Ψυρρή είναι ό,τι πιο urban παίζει αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα

Συγκεντρώνοντας τις πρώτες πληροφορίες μας για τη νέα θεατρική σεζόν 2024-25, βλέπουμε θεατρικούς χώρους να ανανεώνονται και να αλλάζουν χέρια αλλά και νέους να ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους. Ανάμεσά τους και το Θέατρο Ψυρρή, που έρχεται να δώσει το δικό του στίγμα στη θεατρική γειτονιά του Ψυρρή, και οι "Ήρωες” της Ελένης Γκασούκα, το αθυρόστομο μετα-επιθεωρησιακό δρώμενο στα όρια της επιθεώρησης, της μουσικής σάτιρας και του stand up comedy που εμπνέεται από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, την οποία διακωμωδεί με τρόπο πληθωρικό, είναι η παράσταση που θα το εγκαινιάσει. 

Πριγκίπισσες από την Μόσχα, σαδομαζοχιστές φύλακες και πολιτικοί κρατούμενοι, ιερόδουλες, gay Ηπειρώτες, ακολουθούν τα βήματα του τάνγκο χορεύοντας τσάμικο και ετοιμάζονται να τραγουδήσουν βαριά ποπ και ελαφριά ζεϊμπέκικα στη νέα εκδοχή των "Ηρώων”. Τα διαχρονικά σατιρικά κείμενα της Ελένης Γκασούκα εμπνέονται από την ανθρώπινη αντίφαση, το κιτς, τον έρωτα, τη φθορά, τον θάνατο, αναζητώντας το γελοίο του δράματος. Ο χώρος που τους αναλογεί είναι ο χώρος που ζει και κινείται ο απλός άνθρωπος μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, η οποία διαμορφώνει συνειδήσεις, ρόλους, ηθική, αναδεικνύοντας τα ευρήματα και τις παρατηρήσεις της συγγραφέως. 

Η Ελένη Γκασούκα για τους "Ήρωές” της και το νέο καστ που θα παίξει στην παράσταση

"Έφτιαξα τους Ήρωές μου το 2006. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τη δύναμη να αναλάβω την ευθύνη να παρουσιάσω συνολικά γράφοντας, σκηνοθετώντας, χορογραφώντας, ένα πλαίσιο χαράς αγάπης και εμπιστοσύνης. Φτου κι από την αρχή δηλαδή; Ναι. Το παράλογο και το άγνωστο μας κάνουν να διαφέρουμε από τα άλλα ζωάκια. Η ομορφιά της αβεβαιότητας γεννάει την αγάπη. Έψαξα και ξαναβρήκα νέους ταλαντούχους ανθρώπους για να σας παρουσιάσω πάλι τους Ήρωες! Μαζί με την "Νατάλια" θα σας συστήσω κι άλλους. Απ´ όλα τα είδη θεάτρου το βαθύτερο βίωμα πραγματικής απόλαυσης και γι’ αυτούς που την κάνουν και γι’ αυτούς που την βλέπουν είναι η επιθεώρηση. Πόσο μάλλον μια επιθεώρηση στηριγμένη σε όνειρα και εφιάλτες. Μαζί με τους αγαπημένους μου performers Δημήτρη Φιλιππίδη, Χρήστο Γεωργαλή, Γιώργο Φασουλά, Κωνσταντίνο Γεωργαλή, Πάνο Αποστολόπουλο, Ντένια Στασινοπούλου και Ιωάννα Καλλιτσάντση και τους μουσικούς μας επί σκηνής Ευριπίδη Ζεμενίδη, Θοδωρή Κοντάκο (Κος Κ.) και Σταύρο Τσαντέ, θα είμαστε στο Θέατρο Ψυρρή φέτος το φθινόπωρο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!”. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ατακαδόρικο χιούμορ και γέλιο στο "Μία μέλισσα τον Αύγουστο" που κατεβάζει αυλαία

Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και μια ωραία ομάδα ηθοποιών, φωτίζουν για λίγο ακόμα τη σκηνή του θερινού Λαμπέτη με αιγαιοπελαγίτικο φως με αφορμή την κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

"Dancells": Τριήμερο φεστιβάλ χορού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens παρουσιάζεται το φεστιβάλ "Dancells/Dance/Festival" στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

"Η Ληστεία της Συμφοράς": Χάος και ανατροπές στη σκηνή του Λαμπέτη

Μια θεότρελη συμμορία, ένα διαμάντι και... όλα γίνονται άνω κάτω μέσα σε μια νύχτα στην ανατρεπτική κωμωδία "Η Ληστεία της Συμφοράς" που θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου

Η αμείλικτη πραγματικότητα εισβάλλει στη θεατρική σκηνή του Επί Κολωνώ με το "Linda" της Βρετανίδας συγγραφέως Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Αργύρης Ξάφης: Η επιστροφή με ένα καθηλωτικό μονόλογο και η απόρριψη επιχορήγησης

Την ωραία παράσταση που παρουσίασε πέρυσι θα επαναλάβει ο Αργύρης Ξάφης, αλλά για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται να προχωρήσει χωρίς επιχορήγηση αφού η πρόταση της ομάδας του απορρίφθηκε για μη καλλιτεχνικούς λόγους.

Το Από Μηχανής Θέατρο ανακοινώνει προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις του

Δύο αγαπημένες κωμωδίες με "Ήρωες" και απατεώνες που συναρπάζουν, ανεβαίνουν φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.

Την επιτυχημένη θεατρική συνταγή του "Μίξερ" θα γευτούμε στο Γκλόρια Μικρό

Ένα έξυπνο σκηνικό παιχνίδι η παράσταση "Μίξερ" σε κείμενο της Ζέφης Φίτσιου, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν, στο θέατρο Γκλόρια Μικρό.