To ιστορικό Θέατρο Κνωσός μπαίνει σε μια νέα εποχή

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανέλαβε το ιστορικό θέατρο Κνωσός κι εκεί, θα παρουσιάσει δυο πολυσυζητημένα έργα.

Μια άλλη Θήβα ©Patroklos Skafidas

Είκοσι επτά χρόνια ηχηρής παρουσίας στο θέατρο δεν είναι λίγα! Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παραμένει ένας ζωντανός οργανισμός, που μετρά πάνω από 250 παραγωγές και συμπαραγωγές και συνεχίζει να είναι  δραστήριο προτείνοντας νέες ιδέες και θεσμούς, που προωθούν τη θεατρική εμπειρία σε πολλά επίπεδα. Αν υπάρχουν τρία στοιχεία που το διακρίνουν, αυτά είναι το καλλιτεχνικό στίγμα, οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες. Ο Μίλτος Σωτηριάδης, διευθυντής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, κοιτάζει μπροστά, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα και πρόσφατα πήρε την πρωτοβουλία να νοικιάσει, για κάποια χρόνια, το ιστορικό θέατρο Κνωσός στην περιοχή της Πατησίων και να το ανακαινίσει εκ βάθρων. 

Τα πάντα αλλάζουν στο θέατρο Κνωσός που μετρά πάνω από σαράντα χρόνια ιστορίας και που ξεκίνησε το 1985, με δημιουργούς τα αδέλφια Χρίστο και Λάμπρο Τσάγκα. Όλα τα χρόνια της δημιουργικής πορείας του, περισσότεροι από 800 καλλιτέχνες, συνεργάστηκαν σε κλασικά και σύγχρονα έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, ενώ το Κνωσός ήταν από τα πρώτα θέατρα του κέντρου που αγκάλιασαν τον κόσμο του χορού και ανέλαβε την πολύ σημαντική πρωτοβουλία να φιλοξενεί χορευτικές παραστάσεις τη δεκαετία του ’90.

Μια άλλη Θήβα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στην ανακαινισμένη σκηνή του Κνωσός θα παιχτεί Δευτερότριτα το "Μία άλλη Θήβα” του Σέρχιο Μπλάνκο, η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, που παίζεται με διαρκή sold out, από το 2022 (σε πανελλήνια πρώτη). Πρόκειται για μία συναρπαστική ιστορία που διαδραματίζεται μεταξύ ενός συγγραφέα και ενός νεαρού πατροκτόνου. Η παράσταση συζητήθηκε ιδιαίτερα, λόγω του πολυεπίπεδου έργου, του ρυθμού που όρισε η σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, του Θάνου Λέκκα στον ρόλο του Συγγραφέα και του Δημήτρη Καπουράνη στον διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο, για τον οποίο τιμήθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Χορν.

Όσο για το ποια θα είναι η δεύτερη παράσταση που θα παίζεται στο Κνωσός; Σας γράφαμε γι’ αυτό πριν από λίγες ημέρες….Είναι η θεατρική μεταφορά του γνωστού από το σινεμά "Το μυστικό του Brokeback Mountain”. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος θα σκηνοθετήσει και ο Μιχαήλ Ταμπακάκη με τον Δημήτρη Καπουράνη θα πρωταγωνιστήσουν. Λεπτομέρειες για την παραγωγή θα ανακοινωθούν σύντομα από την ομάδα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου!  

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Νέα για τον Δημήτρη Καταλειφό και άλλους καλλιτέχνες

Καταλειφός, Βαλαής, Μαραμής, Γαλάνης είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/08/2024

Ο "Θάνατος του εμποράκου" με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη επιστρέφει για 2η χρονιά

Το κορυφαίο έργο του Άρθουρ Μίλερ που ευτύχησε στην ατμοσφαιρική παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη, κερδίζοντας το κοινό με τις εξαιρετικές της ερμηνείες, επαναλαμβάνεται και τη σεζόν 2024-25.

Ο "Δον Κιχώτης" του Γιάννη Μπέζου στο Ηρώδειο

Το διαχρονικό έργο του Θερβάντες με πρωταγωνιστές τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον Θανάση Τσαλταμπάση ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού κάτω από την Ακρόπολη.

Πέντε παραστάσεις αρχαίου δράματος και οι σταθμοί της περιοδείας αυτή την εβδομάδα

Οι παραστάσεις αρχαίου δράματος, οι τραγωδίες και οι κωμωδίες που παίχτηκαν αυτό το καλοκαίρι γέμισαν τα θέατρα και κέρδισαν εντυπώσεις, περισσότερο από άλλες χρονιές, λόγω των σκηνικών προτάσεων και των συντελεστών. Δείτε ποιες παίζονται στο διάστημα 29/8-4/9.

Οι αστέρες του χορού καταφθάνουν στην Αθήνα

Πέντε χορευτικά σχήματα που αγκαλιάζουν τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό θα δούμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στην πόλη μας. Σημειώστε τις παραστάσεις και τους καλλιτέχνες που δεν πρέπει να χάσετε.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

"Μαχαίρι στο κόκαλο": Επιστρέφει η παράσταση που δίνει νέα πνοή στο έργο του Κώστα Μουρσελά

Η αιχμηρή κοινωνική κριτική που εξετάζει την επιρροή των κοινωνικών συνθηκών στις ανθρώπινες σχέσεις παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά σε σκηνοθεσία του Βασίλη Καλφάκη.