"Brokeback Mountain": Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Κνωσός

O Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί και οι Δημήτρης Καπουράνης και Μιχαήλ Ταμπακάκης κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο “Brokeback Mountain” του Κνωσός.

Brokeback Mountain ©Konstantinos Rigos ©Konstantinos Rigos

Οι παραγωγές της σεζόν 2024-25 του Θεάτρου του Νέου Κόσμου θα ανέβουν στις τρεις σκηνές του (Κεντρική, Δώμα και Κάτω Χώρος), στο Θέατρο Χώρα, στο Θέατρο Πόρτα, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν αλλά και στο Θέατρο Κνωσός της Κυψέλης. Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανακαίνισε ριζικά το ιστορικό Θέατρο Κνωσός, το οποίο συστήνεται ξανά στο θεατρόφιλο κοινό, διατηρώντας την ταυτότητά του, και έρχεται να προστεθεί στον πλούσιο αστερισμό των θεατρικών σκηνών της Αθήνας, δίνοντας νέα πνοή σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης μας. Εκεί θα δούμε μία πολυαναμενόμενη παράσταση!

Στο Κνωσός ξεκινά από 23 Οκτωβρίου το "Brokeback Mountain” σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου με τους Δημήτρη Καπουράνη, Μιχαήλ Ταμπακάκη, Κορίνα Γωγούλη, Δημήτρη Καπετανάκο, Δωροθέα Μερκούρη. Το γεμάτο ευαισθησία διήγημα της Άννι Πρου για την περίπλοκη αγάπη ανάμεσα σε δύο καουμπόηδες που κράτησε μια ζωή έγινε παγκοσμίως γνωστό από την ομώνυμη κλασική πλέον κινηματογραφική ταινία και ακολούθησε η θεατρική διασκευή του Άσλεϊ Ρόμπινσον, που ανεβαίνει στη σκηνή για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Brokeback Mountain ©Konstantinos Rigos
©Konstantinos Rigos

Brokeback Mountain
©Konstantinos Rigos

Να θυμίσουμε πως θα δούμε και σε άλλη παράσταση τον Δημήτρη Καπουράνη. Μαζί με τον Θάνο Λέκκα θα συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους με το "Μια άλλη Θήβα” του Σέρχιο Μπλάνκο για τρίτη συνεχή χρονιά, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Από 28 Οκτωβρίου επιστρέφει το πολυβραβευμένο έργο για τις σχέσεις πατέρα – γιου, την ανδρική ταυτότητα, την ψυχική ασθένεια και τον ερωτισμό, μέσα από την ιστορία ενός συγγραφέα που επισκέπτεται έναν πατροκτόνο στη φυλακή προκειμένου να γράψει ένα θεατρικό έργο.

Brokeback Mountain
©Konstantinos Rigos

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Highlights: Οι θεατρικές παραστάσεις που περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2024

Ποια έργα θα δούμε για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή και πόσα φέρουν ελληνική υπογραφή; Ποιοι σκηνοθέτες θα αναμετρηθούν με σημαντικά κείμενα και ποιοι θα ανεβάσουν νέες μεταγραφές τους; Ποιες παραστάσεις έχουν στον πυρήνα τους φεμινιστικούς προβληματισμούς και ποιες εμπνέονται από το σινεμά ή τη λογοτεχνία; Έχουν θέση η κωμωδία, το μιούζικαλ ή η επιθεώρηση στον θεατρικό χάρτη; Όλες οι απαντήσεις εντός!

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
19/10/2024

"Αγαπητέ μ@λάκα": Το έργο που μάς βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η κοινωνία μας

Το μπεστ σέλερ της Βιρζινί Ντεπάντ έρχεται, σε πρώτη παγκόσμια διασκευή για το θέατρο, στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια με την υπογραφή της Εύας Κοτανίδη και του Σωτήρη Καραμεσίνη στη διασκευή.

Δανάη Σπηλιώτη, τι σε κέντρισε στο "The Dumb Waiter" του Πίντερ;

Διαβάστε όσα μας είπε η σκηνοθέτρια για την παράσταση "The Dumb Waiter" που κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Σημείο (από 17/10) με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Μιχάλη Τιτόπουλο, ποια είναι η φιλοσοφία της και οι off the record σκέψεις της.

Τάκη Ζαχαράτο, γιατί είσαι τόσο ερωτευμένος με αυτό που κάνεις;

Στο ολοκαίνουργιο Embassy Theater που άνοιξε πέρυσι τις πόρτες του έρχεται ο μοναδικός στο είδος του περφόρμερ με τη μουσικοσατιρική παράσταση "Sweet dreams… από κοντά!" (από 18/10), όπου επιχειρεί για ακόμα μία φορά να ξεπεράσει τον εαυτό του και φυσικά να γίνει ένα με το κοινό.

Η περφόρμανς "4.48 Psychosis" επιστρέφει στη Φάμπρικα

Για τρίτη χρονιά θα δούμε τη διασκευή της περφόρμερ Pavlina Styl, η οποία βασίζεται στον παραληρηματικό μονόλογο της Σάρα Κέιν.

Σε ένα συγκλονιστικό έργο σκηνοθετεί τις Σύρμω Κεκέ και Άννα Καλαϊτζίδου o Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

"Ο Τρόμος του Κροκόδειλου", μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία εκδίκησης, φτιαγμένη με τα υλικά ενός δράματος, που βάζει στο στόχαστρο την πατριαρχία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.