"Επόμενη Στάση: Κυψέλη": Ενα θεατρικό περιπατικό ταξίδι στη πιο πολύχρωμη γειτονιά της Αθήνας

Για 4η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό διαδρομών, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μάς καλεί να «περπατήσουμε» ξανά στην πλούσια ιστορία της γειτονιάς της.

Επόμενη Στάση Κυψέλη ©Vangelis Patsialos

Η θεατρική διαδρομή "Επόμενη Στάση: Κυψέλη" επιστρέφει αυτόν τον Σεπτέμβριο και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ομορφιά, την ιστορία αλλά και τα μυστικά που κρύβονται σε κάθε γωνιά της πιο μαγικής γειτονιάς του κέντρου της Αθήνας μέσα από ένα απολαυστικό περιπατητικό ταξίδι με αφετηρία τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης στις 15, 22 και 29/9. 

Η ιδιαίτερη αυτή περιπατητική διαδρομή με σταθμούς-έκπληξη στους δρόμους της Κυψέλης, που χάραξε και πρωτοπαρουσίασε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και η ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι τον Μάιο του 2023, "ζωντανεύει" την ιστορία της Κυψέλης με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, με τη χρήση διαφορετικών θεατρικών μέσων και τεχνικών, αλλά και μέσα από μία μοναδική αλληλεπίδραση με το κοινό.

Επόμενη Στάση: Κυψέλη
©Vangelis Patsialos

Επόμενη στάση Κυψέλη
©Vangelis Patsialos

Στις έξι νέες κυριακάτικες βόλτες του Σεπτεμβρίου, οι δύο "θεατρικοί ξεναγοί", Μάγδα Γκουβέρου και Χρήστος Χριστόπουλος, θα μας ταξιδέψουν για τέταρτη σεζόν στον χρόνο, σε μεγάλα γεγονότα ή μικρές ιστορίες που χαρακτήρισαν τη γειτονιά της Κυψέλης. Με ποια γεγονότα συνδέεται; Ποιοι έζησαν ή πέρασαν από εδώ; Ποιος ήταν ο Φωκίων Νέγρης; Υπήρξε, άραγε, στ’ αλήθεια το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη; Προσωπικές μαρτυρίες, πολιτιστικά και ιστορικά αρχεία, ταινίες, τραγούδια και αστικοί μύθοι θα δώσουν τις απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα, συνθέτοντας το υλικό της βόλτας μας.

Επόμενη Στάση: Κυψέλη
©Vangelis Patsialos

Η Κυψέλη είναι μία περιοχή πολύχρωμη, πολυπληθής, πολυπολιτισμική. Συνδυάζει αρμονικά την κλασική Αθήνα με τις πιο μοντέρνες τάσεις, ενώ η ιστορία της απλώνεται από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μία πόλη, μία γειτονιά, που κοιτάζει νοσταλγικά προς το παρελθόν, αλλά κλείνει το μάτι στο μέλλον αναζητώντας τη σύγχρονη ταυτότητά της. Με σημείο συνάντησης και αφετηρία τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, περπατάμε ξανά στην ιστορία της πιο ζωντανής γειτονιάς της πόλης.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Επόμενη Στάση: Κυψέλη!

  • Performance
  • Διάρκεια: 70 '

Η Δημοτική Αγοράς Κυψέλης μάς καλεί σε μια θεατρική περιπατητική διαδρομή που μας ταξιδεύει στο χρόνο με δύο ξεναγούς, αντλώντας από μαρτυρίες, ιστορικά γεγονότα, τραγούδια και αστικούς μύθους, που χαρακτήρισαν την πορεία της πολυπολιτισμικής Κυψέλης, σε έρευνα και δραματουργία του Χρήστου Χριστόπουλου. Η Κυψέλη είναι μία περιοχή, πολύχρωμη, πολυπληθής, πολυπολιτισμική. Συνδυάζει αρμονικά την κλασική Αθήνα με τις πιο μοντέρνες τάσεις, ενώ η ιστορία της απλώνεται από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μια πόλη, μια γειτονιά, που κοιτάζει νοσταλγικά προς το παρελθόν αλλά κλείνει το μάτι στο μέλλον αναζητώντας τη σύγχρονη ταυτότητά της. Με ποια γεγονότα συνδέεται; Ποιοι έζησαν ή πέρασαν από εδώ; Ποιος ήταν επιτέλους ο Φωκίων Νέγρης; Υπήρξε πράγματι το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει η παράσταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
30/08/2024

Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Την καλλιτεχνική δημιουργία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά λατρεύουν το θέατρο και το υπηρετούν, παρουσιάζει το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί ένα αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας

Όπως είχαμε γράψει σε αποκλειστική είδηση, η "Κόρη του λοχαγού" του Πούσκιν θα ανεβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη με έναν ωραίο θίασο.

"Η φάλαινα": Πρώτο αποκλειστικό trailer από τη μεταφορά της οσκαρικής ταινίας στο θέατρο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Την συγκινητική ταινία με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπρένταν Φρέιζερ για το ρόλο του αυτοκαταστροφικού, παχύσαρκου Τσάρλι, μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο ταλαντούχος ηθοποιός, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία.