Τρένο στο Ρουφ: Νέα μουσικοθεατρικά ταξίδια στη χειμερινή σεζόν 2024-25

Ανακοινώθηκε το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

Τρένο στο Ρουφ

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, ο μοναδικός πολιτιστικός πολυχώρος στον κόσμο που λειτουργεί σε βαγόνια τρένου, είναι έτοιμη να μας υποδεχτεί τη νέα χειμερινή σεζόν 2024-25 με ένα ρεπερτόριο για ενήλικες και παιδιά που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική και σύγχρονο χορό. 

"Η Κρεατόπιτα", ο νέος θεατρικός μουσικός μονόλογος της Αγγελικής Δαρλάση

Η Κρεατόπιτα

"Η Κρεατόπιτα", το καινούργιο έργο της βραβευμένης συγγραφέα Αγγελικής Δαρλάση, παρουσιάζεται στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας- Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία της ίδιας της συγγραφέα, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου και ερμηνεία της Φανής Γέμτου. Η ιστορία μιας γυναίκας της διπλανής πόρτας που, περιπλανώμενη στην πόλη, παρατηρεί σαν για πρώτη φορά τον κόσμο, ξυπνώντας από τον λήθαργό της.

Όταν μια γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της και δεν βρίσκει την κόρη της, βγαίνει έξω στους δρόμους για να την αναζητήσει, παίρνοντας μαζί της κι ένα τάπερ με κρεατόπιτα. Διασχίζοντας την πόλη, συναντά όλα εκείνα που δεν έχει ξανασυναντήσει. Η πόλη βρίσκεται σε αναταραχή. Σα μια μεγάλη "Αλίκη", βγαίνοντας από την ιδιωτικότητα του σπιτιού της, που την κρατάει προστατευμένη στο μικρόκοσμό της, περιπλανιέται σε μια αγνώριστη γι’ αυτήν πόλη και πραγματικότητα. Διασχίζοντας τους δρόμους-λαβυρίνθους της πόλης,  θραύσματα σκέψεων διατρέχουν το μυαλό της, μουρμουρητά, προβληματισμοί, κατάρες, ευχές, αντιφάσεις, αλλόκοτες αλήθειες. Μπροστά στα μάτια της εκτυλίσσονται καταστάσεις που σοκάρουν, ξεβολεύοντας τη σκέψη της. 

Κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ. από τον ερχόμενο Νοέμβριο

"Τι νέα ψιψίνα;", μια πρωτότυπη χοροθεατρική παράσταση 

Η χοροθεατρική παράσταση που δημιουργήθηκε ως work in progress performance στο 12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ" και εντυπωσίασε τους θεατές, παρουσιάζεται στην πλήρη της εκδοχή τη χειμερινή σεζόν στην Αμαξοστοιχία- Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ. Η παράσταση "Τι νέα ψιψίνα", με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Αργυρίου-Ευαγγελούδη, αποτελεί μια συνειρμική και επίμονη αποτύπωση του "καθημερινού άθλου" που συνεπάγεται η γυναικεία ταυτότητα. Μέσα από την κίνηση, το λόγο και τη μουσική, ακολουθούμε τον εσωτερικό, ζωτικό ρυθμό των σωμάτων καθώς αυτά ταξιδεύουν μέσα στον ιδιαίτερο χώρο του Θεατρικού Βαγονιού.

Τέσσερις φιγούρες (Κέλλυ Διακουλάκη, Ειρηνη Καλλιανιώτη, Κωνσταντίνα Καλλιαντάση, Κωνσταντίνος Αργυρίου-Ευαγγελούδης) επί σκηνής δίνουν υπόσταση σε έναν εσωτερικό διάλογο με όλα τα πρόσωπα που φέρουν εντός τους, αλλά και τους έξωθεν ρόλους στους οποίους καλούνται να ανταποκριθούν. Ακροβατούν σε ένα σύνθετο πλέγμα αναμνήσεων, προσδοκιών και επιθυμιών και ισορροπούν ανάμεσα στο προσωπικό και το συλλογικό βίωμα. Μια παράσταση που συνδυάζει σύγχρονο χορό, θέατρο και μουσική και κερδίζει με την πρωτοτυπία, το χιούμορ και τη λοξή της ματιά.

Κάθε Παρασκευή στις 9 μ.μ. από τον ερχόμενο Νοέμβριο (για δέκα μόνο παραστάσεις)

"Φτου και Τρ-αίνω!", η νέα διαδραστική θεατρική παράσταση της Ομάδας ΒίΔα

Φτου και Τρ-αίνω

Η Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, για τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2024-25 συνεχίζει τη συνεργασία της με την ομάδα ΒίΔα με τη ΝΕΑ διαδραστική θεατρική παράσταση "Φτου και Τρ-αίνω!" για παιδιά ηλικίας από 4-9 ετών. Θα γνωρίσουμε την κεφάτη τρενο-συνοδό και τον μικρό Λουκά που ψάχνει να βρει τη Χαρά, το σκυλάκι του. Μαζί τους συνταξιδεύουν παράξενοι επιβάτες από τον κόσμο των συναισθημάτων: ο Θυμός, η Αηδία, ο Φόβος, η Λύπη, η Ηρεμία και η Χαρά, που εμφανίζονται ως εντυπωσιακές χειροκίνητες κούκλες, σε σχεδιασμό και κατασκευή κούκλας του σπουδαίου Στάθη Μαρκόπουλου.

Η πρωτότυπη ιστορία, που είναι εμπνευσμένη από τη βραβευμένη ταινία "Τα μυαλά που κουβαλάς" και το υπέροχο βιβλίο "Το ξενοδοχείο των συναισθημάτων", βοηθάει τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν τα συναισθήματά τους, αλλά και να κατανοήσουν την ανάγκη να συνυπάρχουν μαζί τους. 

Μια χιουμοριστική παράσταση με πρωτότυπες μουσικές του Μάκη Παπαγαβριήλ και ζωντανά τραγούδια, με βιντεοπροβολές και χορογραφίες που ελευθερώνουν τη δημιουργική φαντασία των παιδιών σε ένα φανταστικό ταξίδι, που μας μαθαίνει πώς να γίνουμε φίλοι με τα συναισθήματά μας. Παίζουν: Γιάννης Μαστρογιάννης, Γιώτα Μπιμπλή.

Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. από τον ερχόμενο Νοέμβριο
Τιμή εισιτηρίου Κυριακές 10€ (ομαδικό Κυριακές 9€)
Καθημερινό πρωινό ωράριο για σχολεία (9.30 και 11 π.μ.) με ειδική τιμή 6€.
Για κρατήσεις ομάδων - σχολείων, πληροφορίες & προσκλήσεις εκπαιδευτικών: Εύα Στυλάντερ και Κατερίνα Χαλκούτσου, τηλ: 210-86 65 144, 210-86 74 657 (Δευτέρα –Παρασκευή ώρες 9.30 π.μ.-2.30 μ.μ.), theatropol@otenet.gr

"Franky meets Ella on the Orient Express", το sold-out αφιέρωμα στους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald από τους Jazz Express

Franky meets Ella on the Orient Express

Λόγω της τεράστιας επιτυχίας, οι Jazz Express επαναλαμβάνουν την εξαιρετική μουσική παράσταση "Franky meets Ella" στον ιδανικότερο χώρο, το Μουσικό Βαγόνι Orient Express της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Στο ανανεωμένο της πρόγραμμα, η μπάντα διασκευάζει κομμάτια από το ρεπερτόριο δύο εκ των μεγαλύτερων Αμερικανών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, της Ella Fitzgerald και του Frank Sinatra.

Γιός Ιταλών μεταναστών, ο Francis Albert Sinatra έχει πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια δίσκους ενώ η Ella Jane Fitzgerald, απόγονος σκλάβων του Νότου, έχει κερδίσει 13 Grammy και τον αδιαμφισβήτητο τίτλο της "Βασίλισσας της Jazz". Παρά την αμοιβαία εκτίμηση, οι καριέρες τους κινήθηκαν παράλληλα και οι δυο τους δεν συναντήθηκαν παρά ελάχιστα, με αποκορύφωμα το θρυλικό τηλεοπτικό ντουέτο "The Lady is a Tramp".

Οι Jazz Express αποτελούνται από τους: Mark Joseph Priest (κιθάρα/φωνή), Τέρι Βακιρτζόγλου (φωνή), Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο).

Κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. από τον ερχόμενο Νοέμβριο

"Paris-Istanbul", η θρυλική μουσική παράσταση ξανά στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Κι αυτό το χειμώνα, η πρωτότυπη παράσταση, που από το 2014 έχει κερδίσει τις καρδιές χιλιάδων θεατών, μάς ταξιδεύει στο χρόνο ακολουθώντας τις στάσεις και τις πόλεις της μυθικής διαδρομής Παρίσι- Κωνσταντινούπολη του "Βασιλιά των Τρένων" Orient Express. Μέσα από τις μαγικές μελωδίες και τα τραγούδια των Edith Piaf, Charles Aznavour, Maurice Chevalier, Tino Rossi, Kurt Weill και Nino Rota αλλά και σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, οι θεατές θα συναντηθούν με πρίγκιπες και βασιλιάδες, διάσημους ηθοποιούς, διαβόητους κατάσκοπους, διπλωμάτες και πολιτικούς, ανθρώπους του πνεύματος και ζάμπλουτους επιχειρηματίες. 

Στο πολύγλωσσο τραγούδι η Αθηνά Ρούτση, στο πιάνο η Λευκή Καρποδίνη και στην κιθάρα, το μπάσο και τα φωνητικά ο Δημήτρης Παπαλάμπρου.

Κάθε Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. από τον ερχόμενο Νοέμβριο

"Μεγάλες Κυρίες τραγουδούν… στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express", με την Άρτεμη Ματαφιά

Άρτεμις Ματαφιά

Κάθε Πέμπτη στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Άρτεμις Ματαφιά παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση- φόρο τιμής σε εξέχουσες γυναικείες προσωπικότητες του διεθνούς και ελληνικού πενταγράμμου. Mercedes Sosa, Edith Piaf, Milva, Nana Mouskouri, Ρόζα Εσκενάζυ, Maria Callas, Luz Casal, Μαρίκα Νίνου, Δόμνα Σαμίου, Nina Simone, Ella Fitzgerald, Lara Fabian, Barbra Streisand, Σοφία Βέμπο, Fairuz, Φλέρυ Νταντωνάκη, Σωτηρία Μπέλλου, Τζένη Βάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Billie Holiday. Είκοσι ξεχωριστές ερμηνεύτριες, είκοσι ξεχωριστές ιστορίες σε πρώτο πρόσωπο, σε μια παράσταση που διανθίζεται με τραγούδια,  αφηγήσεις και γεγονότα από τη ζωή της κάθε μιας προσωπικότητας. Στην παράσταση, η Άρτεμις Ματαφιά ερμηνεύει συνοδεία πιάνου και κοντραμπάσου.

Κάθε Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. από τον ερχόμενο Νοέμβριο

"Christmas Jazz" με τους Glitter Grotesque, Ρετρό εορταστικές Κυριακές 

Glitter Grotesque

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και το μουσικό συγκρότημα Glitter Grotesque (trio) παρουσιάζουν μόνο για τις ημέρες των Χριστουγέννων την εορταστική μουσική παράσταση "Christmas Jazz" (Κυριακή 22 και 29 Δεκεμβρίου και Κυριακή 5 Ιανουαρίου).
Εορταστικές μελωδίες των Eartha Kitt, Peggy Lee, Frank Sinatra, Elvis Presley, Dean Martin, Brenda Lee, Louis Armstrong, Danny Elfman, Marilyn Monroe, Tom Waits κ.α. Ένα μουσικό ταξίδι στην χιονισμένη Νέα Υόρκη, στην ατμόσφαιρα της χρυσής εποχής του Hollywood και στην αστερόσκονη των γιορτινών αναμνήσεων.

Η Ιωάννα Noir Ζαχαροπούλου στη φωνή, ο Γιώργος Λαγογιάννης στη φωνή και το πιάνο και ο Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo Drummer) (Tiger Lillies, x-Opera Chaotique) στα ντραμς επιβιβάζονται στο γιορτινό χώρο του Μουσικού Βαγονιού Orient Express, έχοντας συνεπιβάτες τους θεατές και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το ευρύτερο φάσμα του ρετρό (xmas vocal jazz standards, swing, rock n roll κ.α.).

Κυριακή 22 και 29 Δεκεμβρίου και Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ λειτουργεί επίσης "Wagon-Bar & Wagon Restaurant" για φαγητό και ποτό. Για κρατήσεις: 6937604988 & 2105298922.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τρόμος και Σαίξπηρ στο Θέατρο Παραμυθίας

Το "Festival 10 Έργων Τρόμου" θα εξερευνήσει τα σκοτεινά βάθη του τρόμου με πρωτότυπες παραστάσεις, ενώ το "Φεστιβάλ Ελεύθερος Σαίξπηρ" θα αναδείξει νέες ερμηνείες των κλασικών έργων του μεγάλου δραματουργού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

Ένας συνταρακτικός μονόλογος με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Στο Alex Cinema στο Πόρτο Ράφτη θα παιχτεί "Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" του Βασίλη Κατσικονούρη με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Τουμασάτου.

Updated | 15 κωμωδίες σε περιοδεία για το καλοκαίρι του 2024

Φέτος το καλοκαίρι θα βρεις όλα τα είδη κωμωδίας στις ανοικτές θεατρικές σκηνές της Αττικής κι όχι μόνο. Από αριστοφανικές κωμωδίες που κάνουν στάση στην Επίδαυρο, Μολιέρο, επιθεώρηση και σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μέχρι ξεκαρδιστικά αστυνομικά μυστήρια και έργα με ελληνική υπογραφή, υπάρχει μια κωμωδία για κάθε θεατή!

Βάκχες

Σκηνοθέτης που έχει παραδώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου καταθέτει εδώ μια εντυπωσιακή στην όψη αλλά επιδερμική εντέλει ανάγνωση της ευριπίδειας τραγωδίας ως περφόρμανς ενός queer Διόνυσου.

Πέθανε ο Αντώνης Αντύπας

Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη και ιδρυτή του Απλού Θεάτρου έκανε γνωστή η σύζυγός του, Ελένη Καραΐνδρου.

Σε ποιο θεατρικό φεστιβάλ είναι τιμώμενη η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη;

Στα σύνορα της χώρας, στον Έβρο, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας για 25η χρονιά συνεχίζει να στηρίζει το θέατρο και τιμά την Εβρίτσισσα κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Αποκλειστικό: Μπαλζάκ διασκευάζει και σκηνοθετεί η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σε πανελλήνια θεατρική πρώτη θα δούμε το έργο του Ονόρε ντε Μπαλζάκ "Άνθρωπος χωρίς όνομα" (πρωτότυπος τίτλος "Ο Συνταγματάρχης Σαμπέρ") από την σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.