Ο Μίμης Πλέσσας κλείνει 100 χρόνια ζωής με μια μουσικοθεατρική γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και τα κινηματογραφικά του τραγούδια ετοιμάζει ο Γιώργος Βάλαρης με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών, τραγουδιστών και ηθοποιών.

Αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

Μια μοναδική μουσικοθεατρική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα ετοιμάζει ο μετρ των μουσικοθεατρικών επιτυχιών Γιώργος Βάλαρης, πλαισιωμένη από ένα επιτελείο τριάντα και πλέον καλλιτεχνών μαζί με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα. Η επέτειος-σταθμός για την ελληνική μουσική έρχεται στο θέατρο Παλλάς με τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές επιτυχίες του μυθικού συνθέτη και τη συμμετοχή αγαπημένων τραγουδιστών και ηθοποιών

Στην μουσική παράσταση - υπερπαραγωγή "Μίμης Πλέσσας - Γενέθλια Εκατό - Τα κινηματογραφικά”, που αναμένουμε από τις 10 έως τις 20 Οκτωβρίου, ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας. Guest star θα είναι ο Στέφανος Κορκολής. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη εμφανίζεται σε τιμητική συμμετοχή. Θα δούμε επίσης τους Γιάννη Ζουγανέλη, Κώστα Καραφώτη, Νίνα Λοτσάρη, Μπέσυ Μάλφα, Σοφία Μανουσάκη, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Γιώργο Σπετσιώτη και ανάμεσα στους προσκεκλημένους καλλιτέχνες τις Μελίνα Ασλανίδου, Πέγκυ Ζήνα κ.ά. 

Μίμης Πλέσσας - Γενέθλια Εκατό - Τα κινηματογραφικά

Σε μια λαμπρή καριέρα επτά δεκαετιών, ο Μίμης Πλέσσας, βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, πολυσχιδής συνθέτης μελωδιών και τραγουδιών που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική, ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές (Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.) και καθόρισε το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με την σπουδαία συμβολή του στη δισκογραφία καθώς κατέχει και τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ, "ο Δρόμος", σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με 4.000.000 πωλήσεις από το 1969.

Στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του, από το "Φεγγάρι Πάνωθέ μου", "Γλυκά πονούσε το μαχαίρι", "Οι θαλασσιές οι χάντρες", "Τόσα καλοκαίρια", "Θα πιω απόψε το φεγγάρι", "Άνοιξε πέτρα" κ.ά., ταυτίστηκαν με τις πιο λαμπερές στιγμές του ελληνικού σινεμά και είναι αγαπημένα ακόμα και σήμερα.

Μίμης Πλέσσας - Γενέθλια Εκατό - Τα κινηματογραφικά

Ο Γιώργος Βάλαρης "παντρεύει" κορυφαίους ερμηνευτές τραγουδιστές και ηθοποιούς και "στήνει" μια  μουσικοχορευτική παράσταση αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη που θα μας "ταξιδέψουν” σε δεκαετίες και εποχές που αγαπήσαμε και πάντα θα νοσταλγούμε.

Μίμης Πλέσσας - Γενέθλια Εκατό - Τα κινηματογραφικά Βάλαρης

Την μουσική ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Αντώνης Γούναρης, τις χορογραφίες ο Μάρκος Γιακουμόγλου, το video art η Ελεάννα Πλέσσα, την επιμέλεια των κοστουμιών ο Χάρης Σουλιώτης, τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ειναι της Λουκίλας Πλέσσα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τρόμος και Σαίξπηρ στο Θέατρο Παραμυθίας

Το "Festival 10 Έργων Τρόμου" θα εξερευνήσει τα σκοτεινά βάθη του τρόμου με πρωτότυπες παραστάσεις, ενώ το "Φεστιβάλ Ελεύθερος Σαίξπηρ" θα αναδείξει νέες ερμηνείες των κλασικών έργων του μεγάλου δραματουργού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

Τρένο στο Ρουφ: Νέα μουσικοθεατρικά ταξίδια στη χειμερινή σεζόν 2024-25

Ανακοινώθηκε το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

Ένας συνταρακτικός μονόλογος με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Στο Alex Cinema στο Πόρτο Ράφτη θα παιχτεί "Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" του Βασίλη Κατσικονούρη με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Τουμασάτου.

Updated | 15 κωμωδίες σε περιοδεία για το καλοκαίρι του 2024

Φέτος το καλοκαίρι θα βρεις όλα τα είδη κωμωδίας στις ανοικτές θεατρικές σκηνές της Αττικής κι όχι μόνο. Από αριστοφανικές κωμωδίες που κάνουν στάση στην Επίδαυρο, Μολιέρο, επιθεώρηση και σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μέχρι ξεκαρδιστικά αστυνομικά μυστήρια και έργα με ελληνική υπογραφή, υπάρχει μια κωμωδία για κάθε θεατή!

Βάκχες

Σκηνοθέτης που έχει παραδώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου καταθέτει εδώ μια εντυπωσιακή στην όψη αλλά επιδερμική εντέλει ανάγνωση της ευριπίδειας τραγωδίας ως περφόρμανς ενός queer Διόνυσου.

Πέθανε ο Αντώνης Αντύπας

Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη και ιδρυτή του Απλού Θεάτρου έκανε γνωστή η σύζυγός του, Ελένη Καραΐνδρου.

Σε ποιο θεατρικό φεστιβάλ είναι τιμώμενη η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη;

Στα σύνορα της χώρας, στον Έβρο, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας για 25η χρονιά συνεχίζει να στηρίζει το θέατρο και τιμά την Εβρίτσισσα κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.