Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.

Γιατί έμαθε ζίου ζίτσου και τζούντο ο Κιάνου Ριβς για το «John Wick»;

Ο Καναδός ηθοποιός Κιάνου Ριβς θα πρωταγωνιστήσει στο θεατρικό έργο "Περιμένοντας τον Γκόντο" του Σάμιουελ Μπέκετ το οποίο θα ανέβει στο Μπρότγουει το φθινόπωρο του 2025. Είναι η πρώτη φορά που ο επιτυχημένος ηθοποιός θα εμφανιστεί στο Μπρότγουει και αποτελεί μια από τις ελάχιστες εμφανίσεις του στο θέατρο. Είναι γεγονός ότι κατέχει μια μεγάλη και καλλιτεχνική καριέρα η οποία αφορά κατά κύριο λόγο το κινηματογράφο. Αρχικά, ξεκίνησε να κάνει κάποιες εμφανίσεις σε μικρούς ρόλους σε σειρές στην καναδέζικη τηλεόραση και σε διαφημίσεις. Στην συνέχεια, το 1986 ήταν η πρώτη φορά που πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δράμα Ρίβερς Ετζ για τον οποίο απέσπασε καλές κριτικές και από τότε η πορεία του στο κινηματογράφο είναι ανοδική. 

Κάποιες από τις πιο επιτυχημένες δουλείες του Κιάνου Ριβς στο κινηματογράφο αδιαμφισβήτιτα είναι το Σπιντ (1994), το Τζον Γουίκ: Κεφάλαιο 3 (2019) και το Μάτριξ Ρεσουρεξιονς (2021). Παρά την πολυετή πορεία του ηθοποιού σε ταινίες εκείνος τολμά να δοκιμάσει τον εαυτό του σε πρότζεκτ "έξω από τα συνηθισμένα" και να κάνει  μια σπάνια εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι, η οποία μάλιστα θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουει. Ετσι, θα δούμε τον Ριβς στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Εστραγκόν

"Περιμένοντας τον Γκοντό"

Την σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Τζέιμι Λόιντ, ενώ μαζί με τον Ριβς θα συμπρωταγωνιστήσει ο ο Άλεξ Γούιντερ στο ρόλο του του Βλάντιμιρ. Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν το 1989 όταν πρωταγωνίστησαν στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας "Bill & Ted's Excellent Adventure". Σε κοινή τους δήλωση, ανέφεραν για την παράσταση πως ανυπομονούν "να βρεθούν μαζι επί σκηνής και να δουλέψουν με τον σπουδαίο Τζέιμι Λόιντ σε ένα από τα αγαπημένα μας έργα". Το έργο παρουσιάστηκε στο Μπρόντγουέι τέσσερις φορές με τελευταία το 2013-2014 με πρωταγωνιστές τους Ίαν ΜακΚέλαν και Πάτρικ Στιούαρτ.

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο το οποίο γράφτηκε το 1948 ενώ έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι στο Θέατρε Ντε Μπαμπιλόνε στις 5 Ιανουαρίου του 1953. Δυο άνδρες, ο Βλαντιμίρ κι ο Εστραγκόν, συναντιούνται κοντά σε ένα δένδρο, όπου συζητάνε για διάφορα θέματα. Εκεί ανακαλύπτουν ότι περιμένουν έναν άνδρα, που ονομάζεται Γκοντό. Εκείνος δεν έρχεται ποτέ και έτσι ανακαλύπτουν ότι περιμένουν ένα "τίποτα". Η απουσία αυτή του Γκόντο έχει γεννήσει πολλές διαφορετικές ερμηνείες σχετικά με το τι σηματοδοτεί. Μια από αυτές είναι ότι το όνομα Γκόντο προέρχεται από την λέξη "God" που σημαίνει Θεός και έχει προστεθεί η συχνή γαλλική κατάληξη "ot". Ετσι, δίνεται μια μεταφυσική διάσταση στο έργο η οποία  δικαιολογεί και τη απουσία του χαρακτήρα ο οποίος δεν εμφανίζεται ποτέ επί σκηνής. Αντίθετα, υπάρχει μόνο ως μια ιδέα, ως κάποιος που περιμένουν, το "τίποτα", αφού δεν έχει τη φυσική του υπόσταση. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Επίδαυρος: 18.400 θεατές χειροκρότησαν τους "Όρνιθες"

Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι θεατές κατέκλεισαν την Επίδαυρο. 18.400 χειροκρότησαν τον σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τον Γιώργο Χρυσοστόμου και τους υπόλοιπους ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν στους "Ορνιθες" του Αριστοφάνη.