Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών σε καλεί να συμμετέχεις στη διοργάνωση του 2024

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και εθελοντές για την δεκαήμερη γιορτή της τέχνης και πολιτισμού, που δίνει άλλο αέρα στο κέντρο της Αθήνας, με θέμα για το 2024 “Ιμπρεσιονισμός και διπλωματία”.

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Mε εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας, με θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, με θεάματα δρόμου, διαλέξεις, συζητήσεις, με ζωγραφική σε δημόσιους χώρους, με αθλήματα, παιχνίδια και εναλλακτικές δράσεις για παιδιά και μεγάλους, επιστρέφει το Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024. Μια δεκαήμερη γιορτή ειρήνης, αγάπης, τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας από 10 έως 20 Οκτωβρίου, στην οποία θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος, σε πολλά επιλεγμένα σημεία από την πλατεία Ομονοίας μέχρι την πλατεία Βάθη, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και τον Σταθμό Λαρίσης (θέατρα, μουσικές σκηνές, γκαλερί, πλατείες, πεζόδρομοι, ωδεία, σχολεία, νεοκλασικά-ιστορικά κτίρια, ξενοδοχεία και άλλοι εναλλακτικοί χώροι), όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και αποτελούν εδώ και χρόνια σημεία συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών. To φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ κινείται γύρω από τον ιμπρεσιονισμό και τη διπλωματία, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο εδώ και τώρα και αναζητώντας ένα πιο φωτεινό αύριο. Tα αμέτρητα μέτωπα πολέμου σε όλο τον πλανήτη μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν έχει ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Που πάει η ανθρωπότητα; Που πήγε η αυτονόητη ανάγκη της ειρήνευσης μεταξύ των ανθρώπων; Γιατί η διπλωματία αποτυγχάνει να βάλει ένα τέλος στα "κονσέρτα των όπλων"; Που πήγε ο πολιτισμός μας όταν κάθε μέρα χάνονται τόσο άδικα τόσοι πολλοί άνθρωποι, τόσα πολλά παιδιά; Κάποτε, οι ιμπρεσιονιστές, μια γενιά καλλιτεχνών που πίστευε σε ιδέες υψηλού ρομαντισμού, έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ιμπρεσσιονιστικό κίνημα της εποχής δεν τα κατάφερε. Άλλωστε, η τότε διπλωματία δεν ήξερε ή δεν θέλησε να το αξιοποιήσει. Μήπως σήμερα, μετά από 110 χρόνια, η τελευταία ρομαντική καλλιτεχνική τεχνοτροπία που έμεινε ζωντανή αενάως στις ψυχές των δημιουργών, θα μπορούσε να συμβάλλει αποτελεσματικά σε μια πιο στοχευμένη και ανθρώπινη διπλωματία, που δεν θα έχει ως πρώτο στόχο τα αμφοτερόπλευρα συμφέροντα, αλλά ένα φωτεινό μέλλον για την ανθρωπότητα γεμάτο όμορφα συναισθήματα και καλοσύνη

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Όσα πρέπει να ξέρουν οι καλλιτέχνες και οι εθελοντές

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες-δημιουργοί-λόγιοι κ.λπ. καλούνται να υποβάλουν προτάσεις συμμετοχής με ηλεκτρονική αποστολή στο petitparis.athenes@gmail.com ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως εθελοντές διαχείρισης και να παρακολουθήσουν την ακαδημία πολιτιστικής διαχείρισης του φεστιβάλ καλούνται να υποβάλουν το αίτημά τους στο petitparis.athenes@gmail.com

Η επίσημη ανοιχτή έναρξη της προετοιμασίας του φεστιβάλ με την συμμετοχή των εθελοντών ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2024. 

Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024

Περισσότερα στο επίσημο site του φεστιβάλ: www.mikroparisi.eu 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: "Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ" με τη Βίκυ Βολιώτη συνεχίζονται και του χρόνου

Η παράσταση που σκηνοθέτει η Έφη Ρευματά, με τη Βίκυ Βολιώτη στον ρόλο της σχεδιάστριας που παίζει ένα παιχνίδι έρωτα-εξουσίας με ένα μοντέλο, επιστρέφει, στο θέατρο Ελέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/08/2024

Τα "Ταρώ του Οδυσσέα" έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου

Η μουσική παράσταση που διαπλέκει τα Ταρώ με την Οδύσσεια και οδηγεί σε μονοπάτια από άλλες εποχές έρχεται στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά.

"Μια άλλη Θήβα" και τον Σεπτέμβριο!

Συνεχίζει ακάθεκτη η επιτυχημένη παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Δημήτρη Καπουράνη και τον Θάνο Λέκκα, στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Τότε, τώρα, πάντα

Μια πολύ καλή στιγμή για το επιθεωρησιακό είδος με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή, σε ένα χορταστικό θέαμα τρισήμιση ωρών, που κατέγραψε με χιούμορ, σαρκασμό αλλά και με μια γλυκόπικρη διάθεση την πάλη ανάμεσα στο παρελθόν και στη νέα πραγματικότητα.

Πλούτος

Την πολυχρησιμοποιημένη οδό του επιθεωρησιακού και φαντασμαγορικού θεάματος επέλεξε ο Γιάννης Κακλέας για το ανέβασμα της αριστοφανικής κωμωδίας, επιτυγχάνοντας όμως κάπως χλιαρά αποτελέσματα.

Επίδαυρος και τρία θέατρα στα πέριξ μάς περιμένουν από 1 ως 7/8

Μία τραγωδία, μία κωμωδία, ένα αστυνομικό, ένα γαλλικό κι ένα ιταλικό έργο "μπαίνουν" στον θεατρικό μας ορίζοντα την προσεχή εβδομάδα.

Το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αποστόλη Τότσικα επιστρέφει

Το βαθιά ανθρώπινο θεατρικό έργο του Τζεφ Μπάρον που ξεχώρισε πέρυσι μέσα από τη ζεστή γεμάτη συναίσθημα παράσταση του σκηνοθέτη Κώστα Γάκη και τις εξαιρετικές ερμηνείες, έρχεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ.