Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Ορέστης Τάτσης

Ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα. Η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι τριετής και παίρνει τη σκυτάλη από την Κυριακή Σπανού μετά από έξι χρόνια σε αυτή τη θέση.

"Επιλέξαμε να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεσσαλικού μας Θεάτρου, για την επόμενη τριετία, ο Ορέστης Τάτσης. Ένας άνθρωπος νέος μα ταυτόχρονα καταξιωμένος στον χώρο του θεάτρου, με ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά και ομαδικό πνεύμα, ο οποίος πιστεύουμε ότι, σε αγαστή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, αλλά και του καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Θεσσαλικού Θεάτρου σε πανελλαδικό -και όχι μόνο- επίπεδο", σημειώνει ο Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, Φώτιος Τζατζάκης.

Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Τάτσης

Ο Ορέστης Τάτσης γεννήθηκε στα Γιάννενα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Πολιτιστική Διαχείριση του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου
Τελευταίες του σκηνοθεσίες ήταν οι "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, του Έντουαρντ Άλμπι (Από Μηχανής Θέατρο, Φθινόπωρο 2023), "Το τέλος της μικρής μας πόλης" του Δημήτρη Χατζή (ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Καλοκαιρινή περιοδεία 2023), "Ο πύργος" του Φραντς Κάφκα, (Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, Άνοιξη 2019). 
Από το 2008 διατελεί καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού "Ρέον", ο οποίος δραστηριοποιείται σταθερά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιώντας παραγωγές δεκάδων θεατρικών παραστάσεων σε σκηνοθεσία του Ορέστη Τάτση, της Ιόλης Ανδρεάδη, του Άρη Τρουπάκη, της Ελένης Μποζά κ.ά., οργανώνοντας αντίστοιχα και τις παραγωγές παραστάσεων σύγχρονου χορού της ομάδας "Creo Dance Company" της χορογράφου Πωλίνας Κρεμαστα. Η "Ρέον" για τη δράση της έχει επιχορηγηθεί και υποστηριχθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ., το ΥΠΠΟΑ, τα Ιδρύματα "Σταύρος Νιάρχος”, Καρέλια, Κωστόπουλου, το Ι.Ε.Π., το Υπουργείο Παιδείας και την Ε.Ε., ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, όπως Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Ιωαννίνων, Κέντρο Μελέτης και Χορού Ι.Ρ. Ντάνκαν, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών κ.ά. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
15/07/2024

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.

Φεστιβάλ Αθηνών: Στην Παλαιά Βουλή έρχεται η παράσταση "Ετυμολογίες"

Ρένη Πιττακή και Αγγελική Παπούλια πρωταγωνιστούν στο νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου σε ένα κτίριο-ορόσημο της ελληνικής ιστορίας.