Τέσσερις θεατρικές επιτυχίες περιοδεύουν στην Αττική

Επαναλαμβάνονται και αξίζουν οι τέσσερις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν φέτος το καλοκαίρι την πορεία τους open air.

Τέσσερις θεατρικές επιτυχίες περιοδεύουν στην Αττική

Για όσους δεν τις πρόλαβαν αλλά και για όσους η μία φορά δεν τους ήταν αρκετή, αυτές οι τέσσερις θεατρικές παραστάσεις "οργώνουν" την Αττική στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Μια άλλη Θήβα
Πάτροκλος Σκαφίδας©
"Μια άλλη Θήβα"

Στις 7/7 από το Κηποθέατρο Παπάγου ξεκινά η περιοδεία του έργου του Σέρχιο Μπλάνκο "Μια άλλη Θήβα" με τους Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη. Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αφηγείται την ιστορία ενός πατροκτόνου κι ενός συγγραφέα που θέλει να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του και να το ερμηνεύσουν από κοινού. Οι δύο ηθοποιοί ξεχώρισαν για την ερμηνεία τους, με τον Δημήτρη Καπουράνη να λαμβάνει και το θεατρικό βραβείο "Χορν".

Μπαμπάδες με ρούμι
"Μπαμπάδες με ρούμι"

Στις 8/7, το "χτύπημα" θα είναι διπλό. Από τη μία, πάλι στου Παπάγου, θα παιχτούν οι "Μπαμπάδες με ρούμι" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνο Γαβαλά, Νίκη Λάμη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Ο ανανεωμένος θίασος επιστρέφει και στήνει ένα σχέδιο αλληλοεξόντωσης που στάζει… μέλι στην εμβληματική μαύρη κωμωδία της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

Οι παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©
"Οι παίχτες"

Στο θέατρο Πέτρας θα δούμε τους εκρηκτικούς "Παίχτες" του Νικολάι Γκόγκολ (8/7) δια χειρός Γιώργου Κουτλή. Η talk of the town παράσταση σε μουσική του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη που μας μεταφέρει σε ένα πανδοχείο γεμάτο κομπιναδόρους, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Γιώργο Τζαβάρα, Γιώργο Μπουκαούρη και guest τον Θανάση Δήμου, θα παιχτεί και στο Βεάκειο (9-10/7).

Σεσουάρ για δολοφόνους
Γιώργος Καλφαμανώλης©
"Σεσουάρ για δολοφόνους"

Τέλος, στις 9 ("Δημήτρης Κιντής") και τις 10/7 (Παπάγου) θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την άκρως διαδραστική κωμωδία των Μπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Έιμπραμς "Σεσουάρ για δολοφόνους", με φόντο το κομμωτήριο "Studio Antony", σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Οι Ιωάννης Απέργης, Βάσω Γουλιελμάκη, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Αρετή Πασχάλη και Χάρης Χιώτης ψάχνουν να βρουν μαζί με το κοινό ποιος είναι ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου, με ένα διαφορετικό φινάλε κάθε φορά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σεσουάρ για δολοφόνους

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε. Είναι ο δολοφόνος ο Τόνυ o κομμωτής, η μεγαλοαστή κυρία Χατζηπατέρα, η ροζ τσιχλόφουσκα-βοηθός πιστολάκι Σόφη ή ο μυστηριώδης αντικέρ Λεωνίδας Πέτροβας; Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από αυτούς, διότι ο αστυνόμος Σταύρος Σταυράκος θεωρεί ότι είναι όλοι ύποπτοι. Μαζί του και ο… πανέξυπνος βοηθός του ο Πανάγος.

Μια άλλη Θήβα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Ένας συγγραφέας επισκέπτεται με ειδική άδεια στη φυλακή έναν 21χρονο, τον Μαρτίν, καταδικασμένο σε ισόβια για πατροκτονία. Ο συγγραφέας έχει σκοπό, μέσα από τις συναντήσεις του με τον ισοβίτη, να γράψει ένα έργο με επίκεντρο την πατροκτονία, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο με ερμηνευτές τον ίδιο τον πατροκτόνο και τον συγγραφέα. Παρά την αρχική άδεια όμως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαγορεύει στον Μαρτίν να παίξει στην παράσταση. Έτσι ο συγγραφέας βρίσκει έναν νέο ηθοποιό, τον Φεδερίκο, που θα ερμηνεύσει το ρόλο του πατροκτόνου στο θέατρο. Οι σχέσεις των προσώπων πρόκειται να σημαδέψουν τις ζωές τους και να δοκιμάσουν τις βεβαιότητές τους.

Μπαμπάδες με ρούμι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Στην αιχμηρή σάτιρα που διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία, πέντε πρόσωπα ετοιμάζουν για τρίτη χρονιά ένα «γλυκό» σχέδιο αλληλοεξόντωσης για μια κληρονομιά. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι οι πρωταγωνιστές της μαύρης κωμωδίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να κερδίσουν την κληρονομιά. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να σερβίρουν «Μπαμπάδες με ρούμι» με λίγο δηλητήριο.

Οι παίχτες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Σε ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφθάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Προδοσία" του Χάρολντ Πίντερ έρχεται στο Διάχρονο Θέατρο

Τον Νοέμβριο οι Βύρων Κολάσης, Κώστας Μπίγαλης και Έμμυ Δημητρακοπούλου μοιράζονται τις τρεις πλευρές ενός ερωτικού τριγώνου στο ευφυές έργο του Νομπελίστα συγγραφέα, που εξελίσσεται -με κινηματογραφική δομή- μέσα από ένα παιχνίδι με το χρόνο και τη μνήμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2024

Ο "Μπογιατζής" συνεχίζει ακάθεκτος

Η θεότρελη κωμωδία του Άγγλου ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Τσέρτσιλ, "Ο μπογιατζής", συνεχίζεται στο θέατρο Αυλαία σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

O Κώστας Κουτσολέλος και η Δώρα Στυλιανέση γράφουν για "Το παλτό και μία ιστορία υδρωπικίας"

Ο Κώστας Κουτσολέλος και η Δώρα Στυλιανέση ηθοποιοί αυτό-σκηνοθετούμενοι, καλλιτέχνες αυτό-διαχειριζόμενοι και, πρωτίστως, χωρίς να φοβούνται τον αυτοσαρκασμό μας λένε τις σκέψεις τους για την παράσταση "Το παλτό και μία ιστορία υδρωπικίας", που έρχεται στο Bios Basement (από 17 Οκτωβρίου).

Κωνσταντίνος Ασπιώτης: "Η ‘Κόρη του λοχαγού’ είναι η ιστορία μιας επανάστασης της αγάπης"

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μάς λέει όσα δεν ξέρουμε για την "Κόρη του λοχαγού" του Πούσκιν με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στις 23/10 στο Σύγχρονο Θέατρο, ενώ μιλάει και για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο "The Humans".

Δέκα επιτυχημένες παραστάσεις μετακομίζουν!

Σε νέα στέγη θα παίζονται δέκα παραστάσεις που έρχονται δυναμικά από τις προηγούμενες σεζόν.

Το θέατρο Σημείο γεμίζει "αστΕΡΩΣκονη", ένα σκηνικό έρωτα και κοσμογονίας

Εσείς πότε ερωτευτήκατε για τελευταία φορά, μας ρωτάει η Χριστίνα Ματθαίου με αφορμή τη νέα της παράσταση για την αρχαιότερη ιστορία σύγκρουσης, αυτή της ύλης που αφήνουν πίσω τους τα ερωτευμένα σώματα.

"Η Δημοκρατία του Μπακλαβά": Η παράσταση φαινόμενο επιστρέφει μετά από διεθνή περιοδεία

Η καλοκουρδισμένη παράσταση που αποδομεί την "παραδοσιακή" ελληνοτουρκική εχθρότητα μέσα από μια απολαυστική κωμική παραβολή, επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις στην Αθήνα.