"Demons": Παπαζήσης, Παππά, Κουκουράκης, Τσάρη αναμετρώνται με το προκλητικό έργο του Λαρς Νόρεν

Ο Χρήστος Σουγάρης σκηνοθετεί το έργο που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου “Τζένη Καρέζη” τη νέα σεζόν 2024-25 για να δοκιμάσει τις αντοχές και την ειλικρίνειά μας.

DEMONS Χρήστος Σουγάρης Ελίνα Γιουνανλή©

Ξεκίνησε η προπώληση για το "Demons”, το συνταρακτικό δράμα του Λαρς Νόρεν που έρχεται στο θέατρο "Τζένη Καρέζη” τη νέα σεζόν 2024-25, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, με πρωταγωνιστές τον Ιωάννη Παπαζήση, την Ιωάννα Παππά, τον Γιάννη Κουκουράκη και την Μαρίζα Τσάρη. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 16 Οκτωβρίου.

Την παραμονή μιας κηδείας, δύο ζευγάρια συναντιούνται για "χαλαρό" ποτό, σε ένα υπέροχο αστικό loft της Στοκχόλμης. Καθώς η νύχτα εξελίσσεται και υπό την επήρεια του αλκοόλ, οι χαρακτήρες αρχίζουν να προβάλλουν τις απογοητεύσεις για τη ζωή τους, δοκιμάζοντας σταδιακά όλο και πιο σουρεαλιστικά και μοχθηρά κοινωνικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα τις μεταξύ τους συγκρούσεις και τη ρήξη με τους προσωπικούς τους δαίμονες.

DEMONS Χρήστος Σουγάρης
Ελίνα Γιουνανλή©

To "Demons” είναι ένα γκροτέσκο, συγκρουσιακό και προκλητικό έργο που σταδιακά κορυφώνεται, αγγίζοντας πιο σκοτεινά εδάφη, για να δοκιμάσει το χιούμορ και την ειλικρίνειά μας. Ένα ελκυστικά νοσηρό έργο από τον -"εγγονό του Στρίντμπεργκ” για τους Σκανδιναβούς- Λαρς Νόρεν, που φέρει όλη την παράνοια της "Στριντμπεργκικής” δραματουργίας, παράλληλα όμως αποκαλύπτεται ως ένα αριστουργηματικό ψυχογράφημα, που μάς φέρνει αντιμέτωπους με τα ζητήματα της οικειότητας, της απώλειας, του μισογυνισμού, της ενδοοικογενειακής βίας, του εφησυχασμού, του τραύματος και του άγχους.

DEMONS Χρήστος Σουγάρης
Ελίνα Γιουνανλή©

Ο Λαρς Νόρεν ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Ευρώπης, με περισσότερα από πενήντα θεατρικά έργα στη διαδρομή του, με εμμονή στην παθολογία των δυσλειτουργικών οικογενειών και τη σχέση των δύο φύλων. To "Demons” είναι ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του και έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα της Σκανδιναβίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

DEMONS Χρήστος Σουγάρης
Ελίνα Γιουνανλή©

Το σκηνοθετικό σημείωμα του Χρήστου Σουγάρη

"Μέσα σε εξαιρετικής αισθητικής κλουβιά-loft, νέοι άνθρωποι διαβιούν, απομυζώντας συναισθηματικά,  οικονομικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά τους συντρόφους τους. Η βία, κυρίως λεκτική, είναι καθημερινό φαινόμενο. Κοινωνικές ομάδες και μορφές, απολύτως τακτοποιημένες και λειτουργικές στο "φαίνεσθαι”, αλλά σαθρές, συναισθηματικά αποστεωμένες, βίαιες και δυσλειτουργικές στο "είναι”.
Το σπουδαίο αυτό θεατρικό έργο, αποτελεί μια ιδανική συνθήκη μελέτης της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας και των πολιτών της. Μιας κοινωνίας η οποία ευνοεί την ιδιώτευση, την ατομικότητα, την αποξένωση, τη βία και την απάθεια, απέναντι σε οτιδήποτε αφορά τον άλλον. Και όλο αυτό με εξαιρετικά στυλιζαρισμένη αισθητική".

DEMONS Χρήστος Σουγάρης
Ελίνα Γιουνανλή©

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, τη μουσική ο RSN και την ζωντανή κινηματογράφηση ο Πάνος Νικολακόπουλος.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Σε Δαλιδά μεταμορφώνεται ξανά η Όλγα Βενέτη

Με άξονα τα γνωστά σε όλους τραγούδια της Γαλλίδας τραγουδίστριας, ο Γιώργος Βάλαρης έγραψε και σκηνοθετεί μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική σύνθεση που έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Άλσος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/07/2024

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 4 έως 10 Ιουλίου και ξεχωρίζουν.

Το "Κιβώτιο" θα μας συντροφεύσει για ένατη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Και την επόμενη σεζόν θα φιλοξενήσει η σκηνή των Εξαρχείων την παράσταση με τον Φώτη Μακρή που δραματοποιεί το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου.

Τι είδαμε τον Ιούνιο στις ελληνικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών;

Όσα κρατάμε από τις παραστάσεις της Βαλέριας Δημητριάδου, της Νικαίτης Κοντούρη, του Μάνου Καρατζογιάννη και του Γκι Κασίερς.

Νίκο Διαμαντή, "Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία";

Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την παράσταση-πλατφόρμα που δημιούργησε για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024, με τη σύμπραξη τριάντα και πλέον καλλιτεχνών - συγγραφέων, ηθοποιών, εικαστικών, μουσικών κ.ά.

Updated | Ο "Πλούτος" του Εθνικού θα μας συστήσει λιγότερα γνωστά αρχαία θέατρα της Ελλάδας

Βρεθήκαμε στην ανακοίνωση του προγράμματος "Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας", στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι η αριστοφανική κωμωδία σε τοποθεσίες που ίσως δεν γνωρίζαμε.

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού "Dance Days Chania" επιστρέφει

Πλούσιο είναι για μία ακόμα χρονιά (για δέκατη τέταρτη συγκεκριμένα) το πρόγραμμα της διοργάνωσης χορού που παραμένει συνεπής στον κοινωνικό της χαρακτήρα και καλλιεργεί έδαφος για γόνιμους καλλιτεχνικούς διαλόγους.